Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Viikin löytöeläintalossa hoidettiin 649 helsinkiläistä eläintä vuonna 2020

Jaa

Helsingin löytökissoista lähes puolet jää noutamatta kotiin löytöeläintalosta. Löytökoirista suurin osa haetaan nopeasti. Tiedot selviävät Helsingin Viikin löytöeläintalon viime vuoden tilastoista.

Kissaa voi ulkoiluttaa turvallisesti valjaissa. Kuva: Anna Kjällman.
Kissaa voi ulkoiluttaa turvallisesti valjaissa. Kuva: Anna Kjällman.

”Tämä voi kuvastaa kissojen arvostuksen puutetta”, sanoo Helsingin kaupungin ympäristöpalvelujen johtava valvontaeläinlääkäri Päivi Lahti.

Kissan ulkoilu vapaana taajama-alueella on edelleen tavallista. Helsingin alueella vapaana liikkuvista kissoista tulee runsaasti yhteydenottoja kaupungin eläinsuojeluvalvontaan. Kissan ulkoilu vapaana ei ole kissalle turvallista. Lisäksi kissa voi aiheuttaa vahinkoa kaupunkiluonnolle.

Kissoja hoidetaan keskimäärin kahdeksan ja koiria neljä vuorokautta

Vuonna 2020 löytöeläintalossa hoidettiin 1 178 eläintä, joista 649 (55 %) oli Helsingin alueelta löytyneitä tai helsinkiläisten omistajien eläimiä. Helsinkiläisistä eläimistä 268 (41 %) oli kissoja, 291 (45 %) koiria ja 90 (14 %) muita pienikokoisia eläimiä kuten marsuja ja kaneja.

Koirista valtaosa (85 %) haettiin takaisin omaan kotiin, mutta kissoista vain vähän yli puolet. Kissat myös viettivät enemmän aikaa löytöeläintalossa. Kissoja hoidettiin keskimäärin kahdeksan vuorokautta, koirille kertyi neljä hoitopäivää. Helsingin eläinsuojeluyhdistys HESY ry pyrkii etsimään uuden kodin löytöeläintalolle jääneille eläimille.

Löytöeläintalon toimija vaihtui vuonna 2020

Löytöeläintoiminta kilpailutettiin vuonna 2020, ja uudeksi toimijaksi valittiin 1.10.2020 lähtien Helsingin eläinsuojeluyhdistys − Helsingfors djurskyddsförening HESY ry. Viikin löytöeläintalo ottaa vastaan Helsingin, Espoon, Vantaan, Kauniaisten ja Kirkkonummen alueelta talteen otetut eläimet sekä viranomaisten eläinsuojelullisista syistä haltuun ottamat eläimet. Löytöeläintalo sijaitsee Helsingin Viikissä osoitteessa Koetilantie 13. Lisätietoa löytöeläintalon toiminnasta löytyy HESY ry:n verkkosivuilta osoitteesta https://www.hesy.fi/hesy/viikin-loytoelaintalo/.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

johtava valvontaeläinlääkäri
Päivi Lahti
Helsingin kaupungin ympäristöpalvelut
puh. 09 310 32076

Kuvat

Kissaa voi ulkoiluttaa turvallisesti valjaissa. Kuva: Anna Kjällman.
Kissaa voi ulkoiluttaa turvallisesti valjaissa. Kuva: Anna Kjällman.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala
Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

PL 58200, 00099 Helsingin kaupunki

09 310 2611http://www.hel.fi/kaupunkiymparisto

Kaupunkiympäristön toimiala huolehtii Helsingin kaupunkiympäristön suunnittelusta, rakentamisesta ja ylläpidosta, rakennusvalvonnasta sekä ympäristöön liittyvistä palveluista.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Helsingin kaupunkiympäristölautakunnan ympäristö- ja lupajaoston päätökset 14.10.202114.10.2021 17:41:54 EEST | Tiedote

Kokouksen päätöstiedote (yhteenveto tehdyistä päätöksistä) on julkaistu kaupungin verkkosivuilla: Päätöstiedote 14.10.2021 » Päätöstiedote näkyy verkkosivuilla siihen asti kun kokouksen pöytäkirja julkaistaan. Pöytäkirja korvaa valmistuttuaan päätöstiedotteen. Jaosto kokoontuu seuraavan kerran torstaina 28.10.2021. Lisää tietoa ympäristö- ja lupajaoston toiminnasta: https://www.hel.fi/kaupunkiymparisto/fi/paatoksenteko/Ymparisto-ja-lupajaosto/

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme