Suomen ympäristökeskus

Viikkokatsaus 8.–12.5.2023

Jaa
Hyvä vastaanottaja, tässä tiedoksesi tällä viikolla ilmestyviä tiedotteita, uutisia, kampanjoita, blogeja ja uutiskirjeitä. Jakelemme viikkokatsauksen maanantaisin STT:n kautta. Koosteet löytyvät jatkossa myös STT-uutishuoneesta, josta voit tilata kaikki Syken tiedotteet.
Kuva: Riku Lumiaro
Kuva: Riku Lumiaro

Uutinen ma 8.5.: Uusi verkkosivusto tekee tutuksi rakennetun ympäristön tietojärjestelmän. Tutustu Ryhti-järjestelmään täällä

Julkaisu ti 9.5.: Syken vastuullisuusraportin englanninkielinen versio. Ruotsinkielinen raportti ilmestyy myöhemmin. Lue uutinen aiheesta. Tutustu myös suomenkieliseen raporttiin.

Tiedote pe 12.5.: Partiolaiset mukaan keräämään kansalaishavaintoja vesistöistä ja rannoilta

Ratkaisuja-blogikirjoitus pe 12.5.: Hanna Salmenperä ja Katja Viberg: Tuotteiden uudelleenkäyttö kunniaan

TapahtumakutsuYhteisellä tietopohjalla kohti parempia ilmastoratkaisuja -seminaari 5.6.  Miten ilmastonmuutoksen hillintä ja siihen sopeutuminen voivat hyötyä maankäyttösektorin tietopohjan kehittämisestä? Miten tekoälyä voidaan hyödyntää? Lue lisää ja ilmoittaudu viimeistään 25.5. 

Sosiaalisessa mediassa: 

  • Asiaa julkisista hankinnoista Circwaste-kiertotaloushankkeen Twitterissä: #julkisethankinnat #kestäväthankinnat #kiertotalous

Tutustu myös viime viikon kohokohtiin:

Muutokset mahdollisia.

Mikäli et halua näitä viestejä enää jatkossa, voit ilmoittaa tästä Aino Laineelle (etunimi.sukunimi@syke.fi).


Syken uutishuone

Yhteyshenkilöt

Mediapalvelu Suomen ympäristökeskuksessa

Suomen ympäristökeskuksen mediapalvelu välittää tietoa ympäristökeskuksessa tehtävästä tutkimuksesta, auttaa toimittajia löytämään asiantuntijoita haastateltaviksi ja tarjoaa valokuvia median käyttöön.

Yhteydenottoihin vastaavat viestintäasiantuntijat. Palvelemme arkisin klo 9-16.

Puh:029 525 1072syke_ajankohtaiset@syke.fi

Kuvat

Kuva: Riku Lumiaro
Kuva: Riku Lumiaro
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Suomen ympäristökeskus
Suomen ympäristökeskus
Latokartanonkaari 11
00790 HELSINKI

0295 251 000https://www.syke.fi/fi-FI

On aika siirtyä yksittäisten ympäristöongelmien ratkaisemisesta koko yhteiskunnan läpileikkaavaan kestävyysmurrokseen. Suomen ympäristökeskus (Syke) vaikuttaa tutkimuksella, tiedolla ja palveluilla kestävän yhteiskunnan rakentamiseen. Syke on valtion tutkimuslaitos, jossa työskentelee noin 700 asiantuntijaa ja tutkijaa Helsingissä, Oulussa, Jyväskylässä ja Joensuussa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Suomen ympäristökeskus

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme