Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri (PPSHP)

Viikonloppunäytteenotto siirtyy Oritkarista Limingantulliin

Jaa

Aikaisemmin Oritkarin drive-inissä sijainnut viikonloppunäytteenotto toimii lauantaista 5.12. alkaen uudessa paikassa Limingantullissa.

Pääasiassa koronatestauksesta huolehtii oma kotikunta, mutta jos oman kunnan näytteenottoon ei pääse, voivat kaikki Pohjois-Pohjanmaalla asuvat hakeutua testeihin OYSiin tai viikonloppuisin Limingantullin näytteenottopisteeseen.

Viikonloppuisin näytteitä otetaan yli 2-vuotiailta Limingantullin näytteenottopisteessä osoitteessa Nuottasaarentie 5. Limingantullin näytteenotto on viikonloppuisin avoinna lauantaisin ja sunnuntaisin kello 7.30–14.30. Näytteenottoon tulee varata aika etukäteen, ajanvaraus avataan perjantaisin klo 16. Oululaisille Limingantullin näytteenottopiste on avoinna myös arkisin.

Oulun seudun yhteispäivystyksen(OSYP)  koronanäytteenotto Oulun yliopistollisessa sairaalassa on avoinna maanantaista sunnuntaihin kello 7.15–21. Ajanvaraus avataan aina edellisenä iltana klo 22. Jos vointi heikentyy selvästi, voi näytteenottoon tulla myös ilman ajanvarausta. Yhteispäivystyksessä otetaan näytteitä yli 16-vuotiailta.

Jos Limingantullissa ei ole vapaita aikoja, otetaan koronanäytteitä alle 16-vuotiailta OYSin lasten päivystyksessä ajanvarauksella kello 11–18, ajanvaraus avataan lauantaisin ja sunnuntaisin klo 8 sekä arkisin kello 10. Jos lapsen vointi heikentyy selvästi, voi näytteenottoon tulla myös ilman ajanvarausta.

Tarkemmat ohjeet näytteeseen hakeutumisesta ja ajanvarauksesta löytyvät osoitteesta oyskorona.fi.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Ylihoitaja Eila Alavahtola, ensihoidon ja päivystyksen vastuualue, p. 08 315 4102, eila.alavahtola(at)ppshp.fi

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri (PPSHP)
Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri (PPSHP)
Kajaanintie 50
90220 Oulu

Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri PPSHP hallinnoi Oulun yliopistollista sairaalaa. OYS vastaa lähes puolen miljoonan suomalaisen erikoissairaanhoidon palveluista ja lähes 750 000 suomalaisen erityisvaativasta erikoissairaanhoidosta. Toimimme myös Oulaskankaan sairaalassa. Parhaillaan rakennamme kokonaan uutta yliopistollista sairaalaa. Näin hoitoprosessimme ja tilamme vastaavat myös tuleviin 2020- ja 2030-lukujen erikoissairaanhoidon haasteisiin. 

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri (PPSHP)

Koronatartunnoissa hienoista kasvua Pohjois-Pohjanmaalla - pyhät suositellaan vietettäväksi pienessä perhepiirissä31.12.2020 10:49:48 EETTiedote

Kuukauden takaisista koronatartuntamääristä on tultu alas, mutta joulun jälkeisen tilannekuvan muodostamista hankaloittaa vähäinen otettujen koronanäytteiden määrä. Epidemian hillitsemiseksi on tärkeää, että lomakaudellakin noudatetaan annettuja suosituksia ja rajoituksia. Vuodenvaihteen pyhät tulisi viettää pienessä perhepiirissä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme