Sallan kunta ja matkailu

Viileä sää jouluilolla vastaan Sallassa

Jaa

Villavaatteet roikkuvat esillä joulukoristeiden vieressä, tonttulakkipäiset touhuajat kipittävät kiireisesti tapahtumapaikasta toiseen ja kaikuvatpa joulusäveletkin huulilta innostuneiden kävelijöiden korviin. Vain lumi puuttuu, ja kuusentaimetkin ovat vielä istutusta vailla. Kyse on sallalaisesta ÄinPäin-päivästä, jossa jouluteemalla hyödynnetään viileää, mutta valoisaa, keskikesän säätä myöhäisillan kylätapahtumassa.

Sallan kirkonkylä
Sallan kirkonkylä

Sallalainen ÄinPäin-päivän tapahtuma järjestetään heinäkuussa vuosittain yrittäjien yhteisvoimin. Tapahtumassa hyödynnetään kesän valoisaa yöaikaa ja pidetään liikkeet auki pitkälle iltaan. ”Äinpäin” on sallalainen murresana, joka tarkoittaa ”nurinpäin” tai ”ylösalaisin”, mikä sekä johti ideaan tapahtuman järjestämisestä että mahdollistaa tapahtuman kaikenlaiset tempaukset asiat väärinpäin kääntäen. Sallalaiset yrittäjät päättivät, että koska yöllä on yhtä valoisaa kuin päivällä, niin jospa käännetään koko päivä päälaelleen. Tästä sai tapahtuma nimensä, ÄinPäin-päivä, ja siihen kuuluu olennaisesti hullunkuriset ja hauskat ideat mitkä liittyvät asioiden nurinkurisuuteen. Kauppojen erikoispitkän aukiolon ja tarjousten lisäksi tarjolla on tapahtumaa ja kilpailua koko perheelle. Tämän vuoden teeman mukaisesti jouluinen ÄinPäin-päivä 12.7. saattoi olla itseään toteuttava ennuste, koska säät olivat muun Suomen tapaan varsin viileät ja teema vastaanotettiin huvittuneena sekä myönteisesti lämpimiin vaatteisiin pukeutuen. Kinkkubingot pelattiin ja glögipiparit nautittiin iloisissa merkeissä joulunpunaisin poskin. Ilmastotalkoisiin ja hyväntekeväisyyteen lasten ja nuorten hyväksi osallistuttiin myymällä Sallan Metsänhoitoyhdistyksen lahjoittamia kuusentaimia itse istutettaviksi.

-Kaikkiaan onnistunut tapahtuma, jota tullaan edelleen jatkamaan teemaa vaihtamalla, sanoo tapahtuman yksi tonttulakkisista puuhanaisista Tanja Parkkinen Sallan yrittäjistä. ”Sallalaiset tykkäävät talvesta ja kylmästä, joten viileät kelit eivät säikäytä paikallisia”, jatkaa Parkkinen, ja toteaa, että kävijöitä oli mukavasti ja niin aikuisille kuin lapsille oli mieluisaa tekemistä. Sallalaisyrittäjien yhteistyön tuloksena kerättiin varoja yrittäjien yhdistykselle, joka tekee hankintoja ja lahjoituksia sallalaisten lasten ja nuorten sekä vanhuksien hyväksi. Seuraavasta hyväntekeväisyyskohteesta tai lahjoituksesta ei ole vielä päätetty, mutta teemaa noudatellen se voisi olla vaikkapa pehmeitä paketteja viluisille. Risut jäävät varmasti saamatta tämän vuoden toisena jouluna Sallassa!

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätiedot: Paula Paavilainen, matkailuneuvoja, Sallan kunta, p. 0400269838, tourist.info@salla.fi

Kuvat

Sallan kirkonkylä
Sallan kirkonkylä
Lataa
Sallan ÄinPäin-päivän bingo-tontut
Sallan ÄinPäin-päivän bingo-tontut
Lataa
Sallan Osuuspankissa pelattiin penneillä
Sallan Osuuspankissa pelattiin penneillä
Lataa
4h-kerhon Joulupaketeista syntyi hieno keppihevosrata
4h-kerhon Joulupaketeista syntyi hieno keppihevosrata
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Sallan kunta ja matkailu
Sallan kunta ja matkailu
PL 28, Postipolku 3
98901 Salla

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Sallan kunta ja matkailu

Sallan Rykimäviikko siivittää Ei tapahdu mitään -viikkoon3.9.2019 11:49:20 EESTTiedote

Sallan Rykimäviikko on sekä poro- että ihmisasukkaille odotettua aikaa. Luonnon upeat puitteet syksyn ruskan ja pimenevien iltojen myötä tuovat porojen rykimäaikaan vuosittain odotetun tunnelman. Sallan Rykimäviikon ohjelmaan kuuluvat runsaan musiikkitarjonnan lisäksi luontoon ja paikalliskulttuuriin pohjautuvat ohjelmat. Ei tapahdu mitään -viikolla voidaan rauhoittua leväten maastosta löytyvillä riippumatoilla tai keinutuoleissa ihaillen talveen valmistuvaa luontoa.

Matkailun kova kasvu jatkuu Sallassa - kasvuluvut jälleen Suomen suurimpia11.2.2019 10:09:48 EETTiedote

Ulkomaisten matkailijoiden yöpymiset lisääntyivät viime vuonna Sallassa hurjat 42,8 prosenttia. Kotimaisten yöpymiset pysyivät lähellä edellisvuoden tasoa, kasvua kirjattiin noin prosentti. Yhteensä rekisteröidyt yöpymiset kasvoivat Sallassa viime vuonna 11,1 prosentilla ja yöpymisiä kirjattiin yhteensä 138 000. Kasvuluvut ovat jälleen Suomen suurimpia, koko Lapissa matkailu kasvoi 3 prosenttia.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme