Kustantamo S&S

Viimeinen siirto kuvaa ympäristöliikettä sisältäpäin ja pohtii uusia politiikan tapoja

Jaa

Miten ympäristöliike on saanut yksilöt mukaan toimintaan? Mitä tarvitaan yhteisen tavoitteen saavuttamiseksi? Kirjassa joukko suomalaisen ympäristöliikkeen keskeisiä toimijoita pohtii, miten tästä eteenpäin. Mitä voi vielä tehdä, jotta maapallo säilyy elinkelpoisena?

Viimeinen siirto kertoo, mikä on suomalaisen ympäristöliikkeen tila juuri nyt. Mitkä ovat monenkirjavan liikkeen yhteiset tavoitteet ja keskeiset ristiriidat? Miten tavoitteista tärkeimpään eli ilmastokriisin ja luontokadon ehkäisemiseen voidaan päästä? Suunnataanko katse poliitikoihin, kansalaisjärjestöihin, lakkoileviin koululaisiin vai suurimpiin saastuttajiin?

Kirjan on toimittanut Teemu Vaarakallio, joka on vapaa kirjoittaja ja aktivisti. Idea kirjaan syntyi, kun hän oli ympäristöaktion vuoksi kiinniotettuna sveitsiläisen tutkintavankilan suljetulla osastolla:

"Ymmärsin, että omat, henkilökohtaiset vastaukseni kysymyksiin olivat merkityksettömiä ja minulla oli muutospotentiaalia vain osana määrätietoista, itseymmärtävää, kyvykästä kansalaisliikettä: siksi vain liikkeen vastauksilla oli väliä, siksi vain liikkeen vastauksia tulisi etsiä."

Niitä vastauksia kirjassa etsitään. Vaarakallion lisäksi äänessä ovat Leo Stranius, Sini Harkki, Teppo Eskelinen & Sanna Ryynänen, Sonja Nielsen, Maija Li Raudaskoski, Tuulia Reponen, Amos WallgrenEleonoora Karttunen ja Toni Ruuska.

He kirjoittavat politiikasta, ruohonjuuritason liikkeistä, tutkimuksesta ja tulevaisuuden visioista. Ennen kaikkea he kertovat painokkaasti siitä, miksi maapallon tulevaisuus on yhteisöiden, ei yksilöiden, varassa.

Teemu Vaarakallio (toim.): Viimeinen siirto – Suomalainen ympäristöliike nyt eli kuinka mahdoton tehdään, 336 sivua.

Ilmestyy 29.4. PDF saatavilla.

Arvostelukappaleet ja haastattelupyynnöt: johanna.forss@sets.fi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Kustantamo S&S
Kustantamo S&S
Snellmaninkatu 13
00170 Helsinki

https://kustantamo.sets.fi/

Kustantamo S&S – ystävien kesken S&S – julkaisee laadukasta kauno-, tieto- ja lastenkirjallisuutta. S&S on osa Schildts & Söderströmsiä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kustantamo S&S

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme