Messukeskus

Viini & Ruoka 2022 -tapahtuma palaa Helsingin Kirjamessujen rinnalle

Jaa

Viini & Ruoka 2022 -tapahtuma järjestetään taas tuttuun tapaan samanaikaisesti Helsingin Kirjamessujen kanssa 27. – 30.10.2022 Helsingin Messukeskuksessa. Viime vuonna ei päästy poikkeuksellisten aikojen vuoksi Viini & Ruoka -tapahtumaa toteuttamaan. Nyt vuosien tauon jälkeen Viini & Ruoka -tapahtuma kokoaa ruoan ja viinin ystävät yhteen nauttimaan elämästä. Tapahtumassa järjestetään arvostetut Vuoden Kokki ja Vuoden Tarjoilija -kisat.

Viini & Ruoka 2019. Kuva: Messukeskus
Viini & Ruoka 2019. Kuva: Messukeskus

Viini & Ruoka -tapahtuma järjestettiin edellisen kerran Helsingin Messukeskuksessa vuonna 2019. Vuonna 2020 Helsingin Kirjamessut ja Viini & Ruoka -tapahtuma järjestettiin verkossa . Viime syksynä Helsingin Kirjamessujen 2021 yhteydessä oli Viinikylä teema-alue. Silloin huomattiin selkeästi, miten Viini & Ruoka -tapahtumaa kaivattiin. Viinikylä täyttyi nopeasti ja kaikki halukkaat eivät mahtuneet alueelle. Ensi syksynä palataan normaaliin. Viini & Ruoka -tapahtuma täyttää Helsingin Messukeskuksen kolme hallia ja luvassa on kiinnostavaa ohjelmaa ja elämyksiä viinin ja ruoan ystäville.


”Olemme iloisia, että Viini & Ruoka -tapahtuma palaa Helsingin Kirjamessujen rinnalle. Tapahtumat täydentävät toisiaan hyvin ja tarjoavat messukävijälle paljon nähtävää  ja koettavaa samalla kertaa. Kulttuurinnälkäinen kävijäkunta arvostaa myös hyvää ruokaa ja viiniä”, kertoo liiketoimintapäällikkö Tanja Pasila Messukeskuksesta. 

Vuonna 2019 Helsingin Kirjamessuilla ja Ruoka & Viini -tapahtumassa vieraili yhteensä 91 950 kävijää. Ensisijaisesti Viini & Ruoka -tapahtumaan tulleista kävijöistä 95 % oli erittäin tai melko tyytyväisiä tapahtumaan. 96 % kertoi tulevansa tapahtumaan myös seuraavalla kerralla varmasti tai todennäköisesti.

Nyt halutaan nauttia elämästä ja katsoa kohti uusia elämyksiä

Kuluttajat odottavat tapahtumalta kaikista eniten viinimaisteluja. Heitä kiinnostavat myös näytöskeittiön esitykset. Toiminnallisuutta toivottiin kuluttajille tehdyssä kyselyssä entistä enemmän. Viinibaareista kysyttäessä  kiinnostavimpia olivat ruoan ja viinin yhdistäminen. Ruokapisteistä eniten kiinnostivat juustot ja pienet maisteluannokset. Kyselyyn vastasi 1000 kuluttajaa, joista 88  % kertoi tulevansa tapahtumaan ensi syksyllä varmasti tai todennäköisesti.

”Viini & Ruoka 2022 -tapahtuman osastomyynti ja ohjelman suunnittelu ovat käynnissä”, kertoo asiakkuusjohtaja Päivi Huhta Viinilehdestä. ”Vuoden Kokki ja Vuoden Tarjoilija -kilpailut järjestetään nyt toisen kerran tapahtuman yhteydessä. Näytöskeittiössä kirjailijat kertovat tuttuun tapaan uusista ruoka- ja viinikirjoistaan. Ohjelma julkaistaan syksyllä, mutta sen verran voin jo kertoa, että taisting-ohjelma tulee taas olemaan erityisen hyvä.” kertoo Päivi Huhta.

Vuoden Kokki ja Vuoden Tarjoilija finalistit on valittu

Vuoden Kokki 2022 finalistit ovat Miika Keskitalo - Ravinteli Vintti/Hämeenlinna, Janne Keskevaari - Ravintola Grön/Helsinki, Jonathan Slotte - Palace Restaurant/Helsinki, Ville Neulanen - Ravintola Smör/Turku, Simon Selin - Restaurant HEJM/Turku, Markus Rydenfelt - Ravintola Kielo/Joensuu, Tobias Malm - Restaurant HEJM/Vaasa ja Kim Mustonen - Restaurant AOC/Kööpenhamina. Vuoden Tarjoilija 2022 -finalistit ovat: Emilia Salminen - Ravintola Pöllöwaari/Jyväskylä, Kelvin Tse - Ravintola Pastis/Helsinki, Joonas Heino - Peloton Cycling Eatery – Helsinki, Egle Allikivi - Ravintola Maritori/Helsinki, Kirsi Seppänen - Ravinteli Bertha/Tampere, Katriina Suominen - Palace Restaurant/Helsinki, Natasha Henriksson - Restaurant FRÖJ/Vaasa ja Outi Tölli - Palace Restaurant/Helsinki

Arvostetut Vuoden Kokki ja Vuoden Tarjoilija kilpailujen finaalit ovat perjantaina ja lauantaina 28. – 29.10.  Viini & Ruoka -tapahtumassa. Vuoden Kokki -kilpailun voittaja palkitaan Suomen Messusäätiön lahjoittamalla 10 000 euron apurahalla ja Vuoden Tarjoilija -kilpailun voittaja MaRa ry:n Henrik Bitten Säätiön 10 000 euron apurahalla. Torstaina ja sunnuntaina näytöskeittiössä on kirjallisuusohjelmaa, jossa kirjailijat esittelevät uusia ruoka- ja viinikirjojaan.

Viini & Ruoka on Suomen suurin ruoka- ja viinitapahtuma. Seuraavan kerran Viini & Ruoka -tapahtuma järjestetään 27. – 30.10.2022 Helsingin Messukeskuksessa samanaikaisesti Helsingin Kirjamessujen kanssa. Tapahtuman järjestävät yhdessä Viinilehti Oy ja Messukeskus.

Lisätietoja: tiedottaja Teija Armanto, puh. 050 376 0804, teija.armanto@messukeskus.com

asiakkuusjohtaja Päivi Huhta, puh. 050 387 7332, paivi.huhta@viinilehti.fi

www.viiniruoka.fi #viiniruoka @viinijaruoka

Kuvia edellisestä tapahtumasta (2019) http://mediabank.messukeskus.com

Kuvat

Viini & Ruoka 2019. Kuva: Messukeskus
Viini & Ruoka 2019. Kuva: Messukeskus
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Messukeskus
Messukeskus
Messuaukio 1
00520 HELSINKI

+358 40 450 3250http://www.messukeskus.com

Helsingin Messukeskus on ihmisläheinen media ja turvallisuudestaan palkittu tapahtumatalo, joka luo kasvua aitojen kohtaamisten kautta. Suomen suurin tapahtumajärjestäjä tuottaa laadukkaita tapahtumia sekä vuokraa tilojaan ja palvelujaan live-, hybridi- ja virtuaalitapahtumien areenaksi. | Messukeskus – kasvua kohtaamsista | www.messukeskus.com | @messukeskus | twitter.com/messukeskus 

Helsinki Expo and Convention Centre (brand name Messukeskus) creates growth through encounters. We are the largest event organiser in Finland producing or hosting 50 exhibitions and one thousand meetings and congresses annually. We provide a perfect venue with 7 adaptable halls, 40 conference spaces, the 4,400-seater Amfi Hall auditorium, 21 restaurants, a fully renewed event hotel, and all event services, including live, virtual and hybrid events. | www.messukeskus.com | @messukeskus |  | twitter.com/messukeskus 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Messukeskus

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme