Pohjois-Savon ELY-keskus

Viisaan liikkumisen ideakilpailussa etsitään nuorilta ehdotuksia turvallisen ja ympäristöystävällisen liikkumisen edistämiseksi

Jaa

Ylä-Savon kunnissa käynnistyy koululaisten turvallisen ja viisaan liikkumisen edistämiseen keskittyvä hanke. Hankkeen tavoitteena on kehittää ja kokeilla uudenlaisia yläasteikäisten koulutyöhön soveltuvia toimintatapoja, edistää vastuullista liikkumista sekä kehittää koulujen lähiympäristön liikenneturvallisuutta.

Viisaan liikkumisen ideakilpailu Ylä-Savon nuorille
Viisaan liikkumisen ideakilpailu Ylä-Savon nuorille

Hankkeen osana on avattu nuorille suunnattu Viisaan liikkumisen ideakilpailu. Ideakilpailuun toivotaan ehdotuksia nuorten liikenneturvallisuuden parantamiseksi ja ympäristöystävällisen liikkumisen lisäämiseksi. Kilpailuaikaa on 30.4.2021 asti. Tarkemmat ohjeet voit lukea kilpailumainoksesta (pdf).

Vuoden aikana hankkeen kohdekouluissa toteutetaan koulumatkakyselyjä, laaditaan ohjemateriaali vastuullisen liikkumisen huomioimiseen sekä pyritään kokeilemaan käytännössä ideakilpailun voittajaehdotuksien toteuttamista.

Koululaisten turvallisen ja viisaan liikkumisen edistäminen Ylä-Savon kunnissa 2021-hanke

Hankkeessa ovat mukana Iisalmen ja Kiuruveden kaupungit sekä Keiteleen, Lapinlahden, Pielaveden, Rautavaaran, Sonkajärven ja Vieremän kunnat. Hanke on saanut Liikenne ja viestintävirasto Traficomin tieliikenteen turvallisuuden valtionavustusta. Yhteistyökumppanina toimivat Pohjois-Savon ELY-keskus, Fiksusti kouluun -ohjelma ja Liikenneturva. Yhteyshenkilönä ja ohjausryhmän puheenjohtajana toimii Jyrki Könttä Iisalmen kaupungista. Hankkeen käytännön toteutusta koordinoi Sitowise, jossa hankkeen projektipäällikkönä toimii Milla Talja.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kaupungininsinööri Jyrki Könttä, Iisalmen kaupunki, jyrki.kontta(at)iisalmi.fi
Projektipäällikkö Milla Talja, Sitowise, milla.talja(at)sitowise.com

Kuvat

Viisaan liikkumisen ideakilpailu Ylä-Savon nuorille
Viisaan liikkumisen ideakilpailu Ylä-Savon nuorille
Lataa

Liitteet

Tietoja julkaisijasta

Pohjois-Savon ELY-keskus
Pohjois-Savon ELY-keskus
PL 2000, Kallanranta 11
70101 Kuopio

0295 026 500http://www.ely-keskus.fi/web/ely/ely-pohjois-savo

Pohjois-Savon elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus (ELY-keskus) on valtion viranomainen, joka edistää alueellista kehittämistä hoitamalla elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pohjois-Savon ELY-keskus

Pohjois-Savon vesitilannekatsaus 25.3.202125.3.2021 13:08:25 EET | Tiedote

Kallaveden vedenpinta Itkonniemen asteikolla on N2000+ 82,06. Pinta on laskenut 11 cm maaliskuun alusta ja lienee nyt alimmillaan. Nyt taso on 14 cm yli ajankohdan pitkäaikaiskeskiarvon. Konnuksen tulvakanava on jo avattu ja Naapuskosken säännöstelypato avataan maanantaina 29.3.2021. Ely-keskus varoittaa jäiden heikkenemisestä erityisesti Hartikansalon itäpuolisissa salmissa Naapuskosken yläpuolisella vesialueella. Juoksutuksen aloittaminen ei aiheuta nopeaa vedenpinnan alenemista Kallavedessä. Iisalmen reitillä sulaminen ei vielä näy Onki- ja Poroveden vedenpinnoissa tai virtaamissa. Nyt uuden säännöstelyluvan mukaisesti ei ole aloitettu pintojen alentamista kevättulvaa varten. Juoksutukset ovat toistaiseksi olleet pieniä, mutta tilanne on juuri muuttumassa. Todennäköisesti aloitetaan runsaampi juoksutus ja vedenpintoja alennetaan 20 - 30 cm. Myös Nilsiän reitillä Syvärin ja Vuotjärven pinnankorkeudet ovat likimain alimmillaan. Sama tilanne on etelämpänä Juojärvellä. Varkauden alapuol

Maatalouden investointitukea haettiin vilkkaasti Pohjois-Savossa alkuvuonna23.3.2021 07:00:00 EET | Tiedote

Maatalouden investointitukihakemuksia saapui Pohjois-Savon ELY-keskukseen tammikuun ja maaliskuun hakujaksoilla yhteensä 156 kappaletta ja avustusta näissä haettiin 6,5 miljoonaa euroa. Vuonna 2020 vastaavilla jaksolla hakemuksia tuli 146 kappaletta ja haettu avustus oli 5,4 miljoonaa euroa. Hakemusmääriin vaikuttaa osittain se, että Joroinen on liittynyt vuoden 2021 alussa Pohjois-Savoon ja Pohjois-Savon ELY-keskus käsittelee tästä eteenpäin myös Joroisen alueen investointitukihakemukset. Vuoden alusta alkaen Joroisista on jätetty 6 hakemusta. - Maatalouden investointeihin haettiin tukea yllättävänkin vilkkaasti huolimatta maatilojen epävarmasta taloustilanteesta, pohtii Pohjois-Savon ELY-keskuksen maaseutuasiantuntija Juha Ikäheimo. Eniten hakemuksia tuli työympäristön ja eläinten hyvinvoinnin parantamiseen, yhteensä 43 hakemusta, Ikäheimo lisää. Energiantuotannon rakentamisen osalta haku on ollut myös vilkasta, yhteensä hakemuksia tuli 20 kpl ja niissä haettiin avustusta 1,8 miljoon

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme