Jyväskylän yliopisto

Viisi viime hetken vinkkiä Tutkijoiden yöhön – käy ainakin näissä!

Jaa

Perjantaina 30.9. pamahtaa, loiskahtaa ja kuohuu kun Tutkijoiden yö pääsee vauhtiin Jyväskylän yliopistossa! Luvassa on paljon mielenkiintoista tiedetekemistä kaikenikäisille.

Laajasta ohjelmatarjonnasta löytyy jokaiselle jotakin, mutta alkuun pääsee helposti ainakin näiden vinkkien avulla:

1. Tule aistimaan musiikin ihmeellistä maailmaa Seminaarinmäen kampuksen Musica-rakennukseen. Miltä musiikki sinun mielestäsi tuntuu, ja miksi sitä halutaan tutkia? Tule kokeilemaan miten musiikki, ihmisen keho ja teknologia yhdistyvät. Klo 15-22.

2. Valon liike. Tervetuloa kokemaan koko perheen voimin, kuinka valon ja aineen yhteisleikki ihastuttaa ja hämmästyttää. JYUniorit-pajassa (non-stop) tutkitaan valon liikettä, kirkkautta ja väriä sekä tehdään yhteistä tilataideteosta syksyn pimenevässä illassa. Lähde-kirjasto klo 17-20.

3. Aivoformulat Ruusupuistossa. Aivoformula on tavallinen autorata, jonka autot kiihdyttävät vauhtiaan aivoista mitattavan aktiivisuuden mukaisesti. Psykologian laitoksen tutkijat suorittavat mittaukset elektroenkefalografia-menetelmällä (EEG). Pystytkö sinä vaikuttamaan omaan aivotoimintaasi? Klo 17-21.

4. Näe maailma kissan silmin. Tiesitkö, että kissa näkee eri tavalla kuin sinä? Tule katsomaan spektrikameran avulla, millainen on kissan maailma. Agoran aula klo 16-20.

5. 3D-röntgenkuvaustyöpaja. Oletko koskaan halunnut tietää mitä lahjapaketin sisällä on jo ennen kuin sitä saa avata? 3D-röntgenkuvaustyöpajassa se voidaan selvittää! Työpajassa suoritetaan 3D-röntgenkuvausta osallistujien itsensä tuomille esineille. Esine ei rikkoudu kuvauksessa. Fysiikan laitos klo 17-22.

… ja paljon muuta, mm. aiempien vuosien suosikit karhukaiset, robotit, kemian värikkäät kokeet ja hiukkaskiihdytinkierros!

Tutkijoiden yö järjestetään pe 30.9. Jyväskylän yliopiston kampuksella, ja tekemistä riittää aamusta iltaan. Perjantai-iltana Jyväskylän liikenteen vihreät Linkki-bussit liikennöivät ilmaiseksi klo 18-24, joten kampusalueelle saapuminen on vaivatonta.

Tutustu Tutkijoiden yön koko ohjelmaan tapahtuman verkkosivuilla. https://www.jyu.fi/tutkijoiden-yo

Tervetuloa Tutkijoiden yöhon – tieteen ja tieteentekijöiden juhlaan!

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Jyväskylän yliopisto
PL 35
40014 Jyväskylä

http://www.jyu.fi

Jyväskylän keskustassa sijaitsevan yliopiston kauniilla puistokampuksella sykkii monitieteinen ja moderni tiedeyliopisto – ihmisläheinen ja dynaaminen yhteisö, jonka 2500 asiantuntijaa ja 15 000 opiskelijaa etsivät ja löytävät vastauksia huomisen kysymyksiin. Jyväskylän yliopisto on ollut tulevaisuuden palveluksessa jo vuodesta 1863, jolloin suomenkielinen opettajankoulutus sai alkunsa täältä. Voimanlähteenämme on moniarvoinen vuoropuhelu tutkimuksen, koulutuksen ja yhteiskunnan välillä. Vaalimme tutkimuksen ja koulutuksen tasapainoa sekä ajattelun avoimuutta – sytytämme taidon, tiedon ja intohimon elää viisaasti ihmiskunnan parhaaksi. www.jyu.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Jyväskylän yliopisto

Systeemisen lastensuojelun toimintamallin vaikuttavuudesta ei vielä näyttöä24.11.2022 09:00:00 EET | Tiedote

VTM Elina Aaltion sosiaalityön väitöskirjassa tutkitaan Suomessa kansallisesti levitetyn systeemisen lastensuojelun toimintamallin vaikuttavuutta. Mallissa yhdistetään systeemisen perheterapian ideoita lastensuojelun sosiaalityöhön. Lastensuojelutiimit saavat koulutuksen systeemiseen ajatteluun ja valikoituihin menetelmiin, joita on tarkoitus hyödyntää tiimin viikkokokouksissa ja asiakastyössä systeemisen perheterapeutin tuella

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme