Hyvinkään kaupunki

Viisi vuotta täyttävän Red Carpetin menestysresepti pysyy – festaria vietetään Hyvinkäällä vuoteen 2028 saakka

Jaa

Hyvinkään kaupunki ja Red Carpet-festarin järjestävä RCFF Elokuvafestivaali Oy ovat sopineet voimassa olevan yhteistyösopimuksen pidentämisestä vuodelle 2028 asti. Sopimus sisältää Red Carpetin sitoutumisen järjestää tapahtumaa yksioikeudella Hyvinkäällä.

Red Carpet-festari täyttää tänä vuonna viisi vuotta. Kuva: Red Carpet / Erika Luoto
Red Carpet-festari täyttää tänä vuonna viisi vuotta. Kuva: Red Carpet / Erika Luoto

HYVINKÄÄN KAUPUNKI TIEDOTTAA
24.5.2021
Julkaistavissa heti

Viisi vuotta täyttävän Red Carpetin menestysresepti pysyy – festaria vietetään Hyvinkäällä vuoteen 2028 saakka

Hyvinkään kaupunki ja Red Carpet-festarin järjestävä RCFF Elokuvafestivaali Oy ovat sopineet voimassa olevan yhteistyösopimuksen pidentämisestä vuodelle 2028 asti. Yhteistyösopimus koskee vuosia 2024-2028 ja se on jatkoa voimassa olevalle sopimukselle. Sopimus sisältää Red Carpetin sitoutumisen järjestää tapahtumaa yksioikeudella Hyvinkäällä sekä kaupungin taloudellista panostusta ja teknistä tukea tapahtumajärjestelyissä.

- Red Carpet viettää tänä vuonna viisivuotisjuhliaan ja elokuun lopulla järjestettävä festari on vakiinnuttanut paikkansa Hyvinkään omana tapahtumana ja loppukesän huipentumana, sanoo kaupunginjohtaja Jyrki Mattila.

- Kaupungin vuoteen 2027 voimassa olevalla strategiakaudella valtakunnallisten suurtapahtumien vakiinnuttaminen on yksi kärkihankkeistamme ja siksi halusimme nyt sopia tapahtuman jatkosta koko loppukaudelle, taustoittaa Mattila.

Elokuva- ja konserttiohjelmiston lisäksi Red Carpet -festari toteuttaa tapahtuman yhteydessä vuosittain vaihtelevin sisällöin lapsille ja nuorille elokuviin liittyvää ohjelmaa yhteistyössä paikallisten toimijoiden kanssa sekä tarjoaa hyvinkääläisissä oppilaitoksissa opiskeleville osallistavan harjoittelu- ja yritysprojektiohjelman, joka voi kohdentua esimerkiksi markkinoinnin opiskelun puitteissa.

- Arvostan suuresti Hyvinkään kaupungin myönteistä asennetta Red Carpet-festarin kehittämiseen. Kaupungin sijainti ja hyvät logistiset yhteydet Uudellamaalla luovat tapahtumajärjestäjän näkökulmasta erinomaiset puitteet Red Carpetin kasvattamiseen valtakunnallisesti ja pitkällä aikavälillä myös kansainvälisesti merkittäväksi elokuva-alan tapahtumaksi, sanoo RCFF Elokuvafestivaali Oy:n taiteellinen johtaja Antti Luusuaniemi.

- Sekä vuonna 2019 yhdessä Hyvinkään kaupungin kanssa toteutettu ulkopuolisen tutkijatahon eli Sponsor insightin tapahtumatyytyväisyystutkimus, että vuoden 2020 tapahtumaa käsitellyt HUMAKin opinnäytetyönä toteutettu mielikuvatutkimus festarista ovat osoittaneet Red Carptetin olevan pidetty tapahtuma, jota yleisö arvostaa, sanoo Luusuaniemi.

Pitkäjänteisyys ja tulevaisuudenusko antaa tilaa luovuudelle

- Hyvinkään kaupunki palvelee tapahtumajärjestäjiä yhden luukun periaatteella, joten meillä erikokoisten tapahtumien järjestäminen on mutkatonta. Mahdollisuus ajatella tulevaisuutta pitkäjänteisesti koronatilanteesta toipuen on koko kulttuuri- ja tapahtumakentälle tällä hetkellä avainasemassa, painottaa Hyvinkään kaupungin sivistystoimenjohtaja Pentti Halonen.

- On vaikea visioida, ajatella luovasti ja suhtautua optimistisesti tulevaisuuteen maailmantilanteessa, jota määrittää epävarmuus. Myös tämän takia pitkäkestoinen yhteistyösopimus on tärkeä, Halonen korostaa.

Hyvinkään kaupunki maksaa vuodesta 2024 alkaen vuosittain 64 000 euroa porrastetusti tapahtuman kehittymisen takaamiseksi. Kaupunki avustaa myös festivaalia teknisesti eri keinoin festivaalin toteutuksessa sekä luovuttaa tilojaan ja henkilökuntaansa tapahtuman käyttöön vuosittain erikseen sovittavilla tavoilla yhteensä korkeintaan 50 000 euron arvosta. Tämän ylittävät palvelut sekä henkilökunnan ja tilojen käyttö laskutetaan kaupungin sisäisen hinnaston mukaan. Sopimukseen sisältyy myös optio jatkosta vuosille 2029–2033.

- Näkymä tulevasta syksystä on tällä hetkellä rajoitusten näkökulmasta parempi kuin viime vuonna, eli tarkoituksena on jälleen elokuussa juhlistaa kotimaista elokuvaa. Red Carpet-festarin vuoden 2021 ohjelmisto julkaistaan 7. kesäkuuta, jonka jälkeen kukin voi ryhtyä suunnittelemaan, miten haluaa viettää Red Carpetin viisivuotisjuhlaa, sanoo Antti Luusuaniemi.

Lisätietoja

Hyvinkään kaupunki
Annika Kokko, kaupunginhallituksen pj, p. 044 273 1967
Jyrki Mattila, kaupunginjohtaja, p. 040 541 9576
Pentti Halonen, sivistystoimen johtaja, p. 040 704 9901

RCFF Elokuvafestivaali Oy
Antti Luusuaniemi, Red Carpetin taiteellinen johtaja

Red Carpet festarin mielikuvatutkimus, Tuuli Kuittinen, opinnäytetyö 2020, Humanistinen ammattikorkeakoulu HUMAK

Hyvinkään tapahtumien kävijätutkimus 2019

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Pi Krogell-MagniViestintäpäällikkö

Tavoitat Hyvinkään kaupungin viestintäyksikön helposti osoitteella viestinta@hyvinkaa.fi, jolloin päivystävä viestijä saa yhteydenottosi.

Puh:050 522 5953pi.krogell-magni@hyvinkaa.fi

Kuvat

Red Carpet-festari täyttää tänä vuonna viisi vuotta. Kuva: Red Carpet / Erika Luoto
Red Carpet-festari täyttää tänä vuonna viisi vuotta. Kuva: Red Carpet / Erika Luoto
Lataa
Red Carpet-festarin taiteellinen johtaja Antti Luusuaniemi. Kuva: Hyvinkään kaupunki/Teemu Heikkilä.
Red Carpet-festarin taiteellinen johtaja Antti Luusuaniemi. Kuva: Hyvinkään kaupunki/Teemu Heikkilä.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Hyvinkään kaupunki
Hyvinkään kaupunki
Kankurinkatu 4-6
05800 Hyvinkää

019 459 11https://www.hyvinkaa.fi

Hyvinkää on Suomen 23. suurin ja Uudenmaan viidenneksi suurin, lähes 47 000 asukkaan kaupunki. Rakennamme ja kehitämme kaupunkia suunnitelmallisesti ja pitkäjänteisesti ja tarjoamme hyvät puitteet sekä monipuolisesti vaihtoehtoja asukkaillemme eri elämänvaiheissa. Kaupunkimme antaa mahdollisuudet elämyksiin ja kokemuksiin niin ulkoilun, kulttuurin kuin liikunnan ja urheilun saralla ympäri vuoden.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Hyvinkään kaupunki

Koronarajoituksia puretaan Hyvinkäällä: Liikuntapaikat aukeavat rajoitetusti3.5.2021 15:07:11 EEST | Tiedote

Hyvinkään kaupunki purkaa koronarajoituksia kaupungin hallinnoimien liikuntapaikkojen osalta Keusoten ohjeiden mukaisesti. Ulkoliikuntatiloissa lapset ja alle 20-vuotiaat voivat jatkaa toimintaansa kuten aiemmin kevään aikana. Sisäliikuntatilat ovat käytettävissä ohjatussa liikuntatoiminnassa alle 20-vuotiaiden harrastustoimintaan kokonaisturvallisuus huomioiden. Aikuisten ulkoliikunta vapautuu 3.5.2021 alkaen, edellyttäen että turvavälejä noudatetaan ja että toiminta on osa ohjattua ryhmätoimintaa.

Hyvinkään opetuslautakunta päätti oikaisuvaatimuksesta OKM:lle – Puutteita rahoituksessa tasapuolisten koulunkäyntimahdollisuuksien turvaamiseksi28.4.2021 09:22:24 EEST | Tiedote

Hyvinkään kaupungin opetuslautakunta päätti kokouksessaan 27.4.2021 oikaisuvaatimuksen tekemisestä opetus- ja kulttuuriministeriölle (OKM). Opetus- ja kulttuuriministeriö on myöntänyt Hyvinkään kaupungille valtion erityisavustusta esi- ja perusopetuksen tasa-arvoa edistäviin toimenpiteisiin ja laadun kehittämiseen vuosille 2021-2022 yhteensä 272 221,00 euroa, mikä on merkittävä pudotus suhteessa aiemmin Hyvinkäälle myönnettyihin valtionosuuksiin.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme