Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala

Viisivuotiaiden kunnallinen maksuton varhaiskasvatus noudattaa esiopetuksen toiminta-aikoja

Jaa

Helsingin kaupungin strategiassa 2017-2020 todetaan, että opetus ja laadukas varhaiskasvatus vähentävät eriarvoistumista. Siksi Helsinki tavoittelee varhaiskasvatukseen osallistumisasteen nostamista.

Tänä vuonna viisi vuotta täyttäviä lapsia on Helsingissä 6469, joista arviolta 550 ei ole tällä hetkellä varhaiskasvatuksessa. Viisivuotiaiden maksuttoman varhaiskasvatuksen odotetaan lisäävän lasten osallistumista varhaiskasvatukseen. 

Varhaiskasvatuksen maksuttomuutta edistetään siten, että se on maksutonta viiden vuoden iästä alkaen vähintään neljä tuntia päivässä. Maksuton varhaiskasvatus tulee noudattamaan esiopetuksen toiminta-aikoja ja toimintakautta 9.8.2018-31.5.2019. Lomien aikana varhaiskasvatusmaksu määräytyy osa- tai kokoaikaisen hoidon mukaisesti.

Kasvatuksen ja koulutuksen lautakunta vahvisti tiistaina 17.4. kunnallisen maksuttoman varhaiskasvatuksen (4 tuntia/pvä) lisäksi järjestettävän varhaiskasvatuksen maksut seuraavasti:

  • varhaiskasvatusta 4-5 tuntia/pvä, 20 % kokoaikaisen varhaiskasvatuksen maksusta
  • varhaiskasvatusta 5-7 tuntia/pvä, 40 % kokoaikaisen varhaiskasvatuksen maksusta
  • varhaiskasvatusta yli 7 tuntia/pvä, 65 % kokoaikaisen varhaiskasvatuksen maksusta

Samalla lautakunta päätti, että yksityisille palveluntuottajille maksetaan 5-vuotiaista 160 euron kuukausikorvaus lasta kohden neljän tunnin maksuttoman varhaiskasvatuksen osalta esiopetuksen toimintakautena ja -aikoina. Korvaus alentaa viisivuotiaiden asiakasmaksuja yksityisessä varhaiskasvatuksessa.

Helsinki on mukana opetus- ja kulttuuriministeriön 5-vuotiaiden maksuttoman varhaiskasvatuksen kuntakokeilussa.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Helsingin kasvatus ja koulutus, varhaiskasvatusjohtaja Satu Järvenkallas, puh. 09 310 43368, satu.jarvenkallas@hel.fi

Helsingin kasvatus ja koulutus, asiakasmaksupäällikkö Arja Juvonen, puh. 09 310 41846, arja.juvonen@hel.fi

Lisätietoja kuntakokeilusta OKM:n verkkosivuilla: http://minedu.fi/artikkeli/-/asset_publisher/neljasosa-5-vuotiaista-maksuttoman-varhaiskasvatuksen-kokeiluun

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala
Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala
Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala
00510 Helsinki

09 310 44986https://www.hel.fi/kasvatuksen-ja-koulutuksen-toimiala/fi

Kasvatuksen ja koulutuksen toimiala huolehtii Helsingin kaupungin varhaiskasvatuksesta, esiopetuksesta, perusopetuksesta ja lukiokoulutuksesta, suomenkielisestä ammatillisesta koulutuksesta sekä vapaasta sivistystyöstä. Toimialaan kuuluu neljä palvelukokonaisuutta: varhaiskasvatus ja esiopetus, perusopetus, lukio- ja ammatillinen koulutus ja vapaa sivistystyö, ruotsinkieliset palvelut sekä hallinto. Seuraa meitä @HelsinkiOppii, @LastenHelsinki, @tyovaenopisto, @Hforsarbis ja @StadinAO

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala

Helsinki Education Week valtaa pääkaupungin marraskuussa – mukana yli 100 tapahtumaa16.10.2018 13:00Tiedote

Kaikkien aikojen ensimmäinen Helsinki Education Week järjestetään 5.–9.11. Tapahtumakokonaisuus tekee näkyväksi helsinkiläisissä päiväkodeissa, kouluissa ja oppilaitoksissa tehtävää työtä. Viikon aikana eri puolilla Helsinkiä järjestetään yli 100 oppimiseen liittyvää tapahtumaa. Suuri osa ohjelmasta järjestetään yhdessä kansainvälisten oppimisen asiantuntijoiden ja kehittäjien kanssa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme