Viitottu ja kuvitettu viikonloppu tarjoaa yhdenvertaisia Muumielämyksiä

Jaa

Muumimaailmassa vietetään 10.–11.8.2019 viitottua ja kuvitettua viikonloppua. Esteettömyyttä ja yhdenvertaisuutta edistävän viikonlopun aikana Diakonia-ammattikorkeakoulun tulkkiopiskelijat tulkkaavat teatteriesitykset ja muut muumimaiset tapahtumat viittomakielelle, viitotulle suomelle, kuviksi sekä tukiviittomiksi.

”Viitottu ja kuvitettu viikonloppu on jatkumoa vuosia jatkuneelle yhteistyölle Diakin kanssa. Uskon, että tänäkin vuonna voimme yhdessä opiskelijoiden kanssa tarjota unohtumattomia elämyksiä pienille muumifaneille”, kertoo Muumimaailman markkinointijohtaja Ann-Karin Koskinen

Jo kahdeksannen kerran järjestettävän teemaviikonlopun ohjelma noudattaa Muumimaailman päiväohjelmaa sillä erotuksella, että ohjelmanumerot aina teatteriesityksistä muihin muumimaisiin aktiviteetteihin tulkataan vaihtoehtoisille kommunikaatiomenetelmille. Ohjelmaa tulkataan viittomakielen ja viitotun suomen lisäksi myös kuviksi ja tukiviittomiksi.

”Tämä on meille tärkeä viikonloppu ja on hienoa, että voimme mahdollistaa kaikille lapsille yhtäläiset mahdollisuudet nauttia sadun taiasta. Yhdenvertaisuus yhdessä muiden arvojemme kanssa on ohjannut toimintaamme aina perustamisesta tähän päivään asti. Teettämämme kyselynkin* mukaan ihmiset kokevat, että yhdenvertaisuuteen liittyvät arvot ovat ylivoimaisesti tärkeimpiä asioita, joita Muumimaailman asukkailta voi oppia, Koskinen jatkaa.

Ohjelmassa on Teatteri Emman tasatunnein järjestettävien teatteriesitysten lisäksi mm. aamujumppaa Pikku Myyn johdolla sekä Nuuskamuikkusen iltalaulua.

Muumimaailma on avoinna 10.–11.8. klo 10–18. Tulkkausta tai muita kommunikaatiomenetelmiä käyttävän lapsen saattaja pääsee viikonlopun aikana ilmaiseksi Muumimaailmaan.

Viikonlopun tarkka ohjelma löytyy täältä:
https://www.muumimaailma.fi/clients/muumimaailma/images/pdf/Viitottu-viikonloppu_esite_2019.pdf

Liput Muumimaailmaan voi ostaa etukäteen edullisemmin verkosta:
https://www.muumimaailma.fi/liput

*Muumimaailman tekemään verkkokyselyyn vastasi 27.6.–4.7.2019 2006 suomalaista. Kysely toteutettiin SurveyPal-kyselyalustalla.

Lisätiedot ja kuvapyynnöt:
Ann-Karin Koskinen
ann-karin.koskinen@muumimaailma.fi , p. 040 5900 701
www.muumimaailma.fi          

HUOM! Media on tervetullut Muumimaailmaan myös viitotun ja kuvitetun viikonlopun aikana pressikortilla.

Avainsanat

Kuvat

Liitteet

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Muumimaailma Oy
Kaivokatu 5
21101 Naantali

02 511 1111http://www.muumimaailma.fi

Muumimaailma Oy on vuonna 1993 Naantalissa toimintansa aloittanut matkailualan yritys, joka perustuu suomenruotsalaisen kirjailija ja taiteilija Tove Janssonin luomille Muumi-tarinoille.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Muumimaailma Oy

Taikatalvi herättää Naantalin Muumimaailman talviunesta: ”Odotamme vieraita ainakin Venäjältä, Japanista ja Kiinasta”5.2.2019 08:00:00 EETTiedote

Naantalin Muumimaailma herää talviunestaan Etelä-Suomen hiihtolomaviikolla 16.–24.2. Tänä vuonna jo 26 vuotta täyttävä Muumimaailma ei ole menettänyt suosiotaan, päinvastoin. Muumeilla riittää faneja niin Suomessa kuin ympäri maailmankin. Taikatalven myötä käynnistyy Muumimaailman vuosi, jonka pääsesonki ajoittuu kesän lomakuukausiin.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme