Espoon kaupunki - Esbo stad

Viljelyinto puhkesi kukkaan kaupungilla

Jaa

Espoon päiväkodit, koulut ja palvelutalot ovat innostuneet toden teolla kaupunkiviljelystä. Oman kasvimaansa perustaa tai nykyistä kasvimaata laajentaa tänä vuonna peräti 52 kaupungin yksikköä.

Kaupunkiviljelyyn kannustava hanke toteutetaan tänä vuonna toista kertaa. Vuonna 2017 kasvimaata viljeltiin 24 päiväkodissa ja koulussa.

Viljelyyn tarvittavat mullat ja lavakaulukset kilpailutetaan ja hankitaan keskitetysti. Tarvikkeiden tilausmäärät tuplaantuivat edelliseen vuoteen verrattuna. Multasäkkejä tilattiin kaikkiaan 627 kappaletta ja viljelylavakauluksia 192. Kasvimailla tullaan viljelemään monien hyötykasvien lisäksi myös kukkia.

Kasvimaata hoitavien joukossa on tänä vuonna

38 päiväkotia
8 koulua
1 lukio
2 hoivakotia
1 luontotalo
1 asukaspuisto
1 tukiasunto

Ympäristömuotoilija Niko Riepponen riemuitsee viljelyhankkeen saavuttamasta suosiosta:

– Hienoa, että niin moni yksikkö on tarttunut tilaisuuteen ja edistää tällä tavoin kestävän kaupungin tavoitteita. Olemme tällä toimintamallilla selvästi onnistuneet madaltamaan kynnystä viljelytoiminnan aloittamiseen.

Yhteyshenkilöt

Ympäristömuotoilija Niko Riepponen, niko.riepponen@espoo.fi, puh. 046 877 1927

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Verkostomainen viiden kaupunkikeskuksen Espoo on vastuullinen ja inhimillinen edelläkävijäkaupunki, jossa kaikkien on hyvä asua, oppia, tehdä työtä ja yrittää ja jossa espoolainen voi aidosti vaikuttaa.

Facebook

Twitter

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme