Espoon kaupunki - Esbo stad

Villa Elfvikin luontotalo - 30 vuotta ympäristökasvatusta ja kestävää elämäntapaa

Jaa

Villa Elfvikin luontotalo ympäröivine luonnonsuojelualueineen on yksi Espoon suosituimmista luontokohteista. Satunnaiselle kävijälle talo näyttäytyy kauniina vapaa-ajanviettopaikkana, mutta talossa on tehty myös tavoitteellista ympäristökasvatusta jo 30 vuotta.

Kuva: Jussi Helimäki
Kuva: Jussi Helimäki

Tukea kestävän kehityksen kasvatukseen

Villa Elfvikin luontotalo avattiin 5.6.1992 ja se on koko toimintansa ajan ollut kestävän kehityksen kasvatuksessa tukena Espoon muille toimijoille. Espoolaisille koululuokille järjestetyissä luontokoulupäivissä oppijoiden luontosuhde vahvistuu. Kaikille avoimia luontoretkiä tarjotaan alle kouluikäisistä lapsista aikuisiin. 

”Järjestämme kestävää elämäntapaa tukevia tapahtumia yhteistyössä muiden toimijoiden kanssa. Jokainen luontotalossa vieraileva voi tutustua talon kestävään arkeen Kestävän elämäntavan polulla”, kertoo luontotalon johtaja Riitta Pulkkinen. Koululuokille on tehty tarinallinen ja toiminnallinen opetusmateriaali Kestävän elämäntavan polun arvoitus.

Ympäristökasvatuksen täydennyskoulutuskursseilta opettajat ja muut kasvattajat saavat vinkkejä luonnossa opettamiseen ja kestävän elämäntavan kasvatukseen. Villa Elfvikin luontotalo on Suomen luonto- ja ympäristökoulujen liiton sertifioitu LYKE-kehittämiskeskus.

Luontoretkiä juhlaviikolla 5.-12.6.2022

Kesäkuun alussa luonto on kauneimmillaan ja luontotalon 30-vuotista toimintaa juhlitaankin monenlaisilla luontoretkillä. Uusina retkinä on tarjolla 7.6. klo 18 Kasvioretki koululaisille ja 11.6. klo 12 Liito-oravan matkassa -toiminnallinen perheretki. Kasvioretkellä koululaiset vanhempineen voivat kartuttaa digikasviota, liito-orava-retkellä tutustutaan uuteen luontopolkuun.

Juhlaviikolla alkavat myös perinteiset kesäsunnuntaiden perheretket: 5.6. Villa Elfvikin keijukoulu ja 12.6. Lude vai lukki? -ötökkäretki. Villa Elfvikin ystävät ry järjestää 8.6. Alkukesän lintuyön, joka on viikon ainoa maksullinen tapahtuma. Ennen maksullista ohjelmaa on tarjolla kaikille avoin maksuton Lasten luontoretki klo 17.30.

Omatoimiselle luontoretkelle voi ottaa oppaaksi uuden Elfvikin lähiluontopelin, jota voi pelata ilmaisella Actionbound-sovelluksella omalla mobiililaitteella. Pelissä kierretään luontopolulla ja tehdään tehtäviä.

Espoon monimuotoisesta luonnosta kertova näyttely on uudistettu

Espoon monimuotoiseen luontoon voi tutustua myös luontotalon Eläköön Espoo -perusnäyttelyssä. Näyttely on uudistettu hiljattain entistä toiminnallisemmaksi ja siellä pääsee nyt myös pohtimaan omien valintojensa vaikutuksia luontoon. Vaihtuvan näyttelynä luontotalossa on tällä hetkellä Hämmästyttävät hämähäkit - Sami Karjalaisen valokuvia.

Villa Elfvikin luontotalo on avoinna ma-pe klo 9–16 ja la-su klo 10–16. Café Elfvik palvelee viikonloppuisin talon aukioloaikana. Luontotaloon ja sen järjestämiin tapahtumiin on vapaa pääsy.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Riitta Pulkkinen, luontotalon johtaja, puh. 043 826 5217, riitta.pulkkinen@espoo.fi

Kuvat

Kuva: Jussi Helimäki
Kuva: Jussi Helimäki
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Villa Elfvikin luontotalo kuuluu Espoon ympäristö- ja rakennusvalvontakeskuksen ympäristönsuojelun palvelualueeseen.

Ympäristönsuojelun palvelualue edistää ympäristövastuullisuutta Espoossa vaalimalla ja parantamalla luonnon monimuotoisuutta ja toimintakykyä, ennaltaehkäisemällä ja korjaamalla ympäristöhaittoja sekä lisäämällä ympäristötietoisuutta ja kannustamalla vaikuttamaan. 

Seuraa meitä somessa:
www.instagram.com/villaelfvik
www.facebook.com/espoonympäristökeskus

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme