Espoon kaupunki - Esbo stad

Villa Elfvikin luontotalossa tapahtuu maalis-huhtikuussa 2018

Jaa

Tilaisuudet pidetään Villa Elfvikin luontotalossa, Laajalahdessa (os. Elfvikintie 4, puh. 09 8165 4400). Tietoa luontotalosta ja ajankohtaiset tiedon tapahtumista löydät internetsivuiltamme www.espoo.fi/villaelfvik. Voit myös esittää toiveita tapahtumista joko puhelimitse tai sähköpostitse villaelfvik@espoo.fi. Tilaisuuksiin on vapaa pääsy.

Mäyrän metsän satuhetki su 4.3. ja 1.4.2018 klo 11
Opas lukee satuja Villa Elfvikin luontotalon Mäyrän metsässä. Luontotalon yläaulaan on rakennettu suomalainen metsä - Mäyrän metsä, missä voi pukeutua metsän asukkaaksi ja leikkiä metsäneläinkäsinukeilla.

Villa Elfvikin ystävät ry:n vuosikokous ke 7.3.2018 klo 18
Villa Elfvikin ystävien tavoitteena on tukea Villa Elfvikin luontotalon toimintaa ja edistää ympäristötietoisuutta ja -kasvatusta Espoossa. Yhdistys tarjoaa jäsenilleen myönteisiä kokemuksia luonnosta ja Villa Elfvikin rakennus- ja kulttuurihistoriasta. Vuosikokouksessa päätetään vuoden 2018 toimintalinjauksista ja hallituksen jäsenistä. Kahvitarjoilu.

Opastus maalämpöön siirtymisestä su 11.3. ja su 8.4.2018 klo 14
Tervetuloa katsomaan ja kuulemaan, miten maalämpöön siirtyminen tapahtui vanhassa huvilassa ja mitä pitää ottaa huomioon, jos haluat siirtyä omakotitalossasi tähän ilmastoystävälliseen lämmitysmuotoon. Villa Elfvikin luontotalossa siirryttiin syksyllä 2014 sähkölämmityksestä maalämpöön ja hiilidioksidipäästöjä on pienennetty jo roimasti. Pidemmällä aikavälillä säästyy myös rahaa! Henkilökunnan pitämässä puolen tunnin opastuksessa pääset mm. tutustumaan talon kellaritilassa olevaan laitteistoon.

Luontoretkiä lapsiryhmille toukokuussa - ilmoittautuminen alkaa 13.3.2018
Opas johdattaa lapsiryhmiä luontoretkelle Villa Elfvikin lähiluontoon arkipäivisin (ma-pe) koko toukokuun ajan. Toiminnallisia 1,5 - 2 tuntia kestäviä retkiä on valittavana kolme erilaista: Metsänhaltijan tarinakätkö (5-7 -vuotiaille), Kevään kutsu (5-9 -vuotiaille) ja Sitruunaperhosesta sysikiitäjäiseen -ötökkäretki (9-10 -vuotiaille). Maksuttomia retkiopastuksia voi varata 13.3. klo 9 alkaen Villa Elfvikin luontotalosta, puh. 09 8165 4400.

Luomutuotteiden suoramyyntiä su 18.3. ja 15.4.2018 klo 10–15
Villa Elfvikin luontotalossa on mahdollisuus ostaa suoraan viljelijältä herkullisia luomutuotteita, mm. juureksia, sipulia, korppuja, spelttituotteita ja leipää. Myynnissä on myös laadukkaita kotimaisia luonnon voiteita, saippuoita ja shampoita sekä pihka-, terva-, mehiläisvaha- ja turvetuotteita.Café Elfvikissä molempina päivinä luomukeittolounas!

Asiantuntijaluentoja kaupunkisuunnittelusta
Luontotalossa esillä olevaan Tehdään Espoo yhdessä -näyttelyyn kuuluu viisi 30-45 minuutin pituista asiantuntijaluentoa, jotka valottavat kaupunkisuunnittelun arkea. Tervetuloa kuuntelemaan ja kyselemään lisää!

  • Kolmiulotteinen kaupunkimalli suunnittelun apuna, su 18.3. 2018 klo 13
  • Leppävaaran kehitys maankäytön näkökulmasta, ma 26.3.2018 klo 12
  • Espoon kaikille avoimet kartta-aineistot, ma 9.4.2018 klo 13
  • Vuorovaikutuksen uudet mahdollisuudet ja haasteet, ti 10.4.2018 klo 15
  • Kulkuneuvojen yhteiskäyttö liikennesuunnittelussa, ma 16.4.2018 klo 14.30

Laajalahden linturetki la 7.4.2018 klo 8–11
Muuttolintujen saapuminen on varma kevään merkki ja aamulla linnut ovat aktiivisimmillaan. Aikuisille suunnattu maksuton retki alkaa Villa Elfvikin luontotalon pihalta.

Tervetuloa takaisin! – koko perheen linturetki Laajalahdelle
su 8.4.2018 klo 10.30–12.30
Kiipeämme lintutorniin ja liikumme rannan tuntumassa tarkkailemassa kevään lintuja. Retki sopii erityisesti perheen pienimmille. Yksi retken kohokohdista on tietysti evästauko, joten tuo mukanasi retkieväät. Maksuton retki alkaa Villa Elfvikin luontotalon pihalta.

Tule tapaamaan jätevesineuvojaa! su 22.4.2018 klo 11–13
Vantaanjoen ja Helsingin seudun vesiensuojeluyhdistyksen järjestämällä neuvontapisteellä luontotalo alahallissa on mahdollisuus kysyä ja keskustella haja-asutuksen jätevesiin liittyvästä lainsäädännöstä, oman kiinteistön jätevesien käsittelystä, jätevesijärjestelmien käytöstä- ja huollosta ja kuivakäymälöistä ja talousveden tutkimisesta. Jaossa myös materiaalia edellä mainituista aiheista. Neuvontapiste on osa valtakunnallista jätevesiviikko, jota vietetään 16.-22.4.2018.Tervetuloa laittamaan jätevesiasiat ajan tasalle!

Kompostointikurssi su 22.4.2018 klo 13–15
Eloperäisen jätteen kompostointi omalla kiinteistöllä on luonnonmukainen jätehuoltomenetelmä. Kompostoimalla saa biojätteistä ravinteikasta multaa pihakukille ja kasvimaalle. Kurssilla käydään tutustumassa luontotalon kompostoreihin. Kurssin tarjoaa Helsingin seudun ympäristöpalvelut, HSY.

Laajalahden linturetki la 28.4.2018 klo 18–20
Vesilinnut ovat saapuneet Laajalahdelle, joka on myös suosittu muuttavien lintujen yöpymispaikka. Aikuisille suunnattu maksuton retki alkaa Villa Elfvikin pihalta.

 

VAIHTUVAT NÄYTTELYT

Vuoden luontokuvat 2017 4.3.2018 asti Näyttely koostuu neljästäkymmenestä vuoden 2017 Vuoden Luontokuva -kilpailussa palkitusta työstä. Voittajakuvan lisäksi esillä ovat kaikkien sarjojen voittajat sekä kunniamaininnan saaneet kuvat. Suomen luonnonvalokuvaajat ry:n järjestämä Vuoden luontokuva -kilpailu on pohjoismaiden suurin luontovalokuvakilpailu.  

Tehdään Espoo yhdessä – kaupunkisuunnittelulla toimiva elinympäristö 8.3.-22.4.2018
Näyttelyssä havainnollistetaan Espoon kaavoitusprosessia lähialueen ajankohtaisten kaavojen avulla. Tule katsomaan, miten sinä voit olla mukana oman elinympäristösi suunnittelussa. Ulkona pääset mobiililaitteeltasi katsomaan, mitä kaavakartan merkinnät tarkoittavat maastossa. Näyttelyn aikana järjestetään myös viisi asiantuntijaluentoa.

 

AUKIOLOAJAT

Villa Elfvikin luontotalo on avoinna maaliskuussa ma-pe klo 9–15 ja su klo 10–16. Huhtikuussa siirrytään kesäaikaan, joten 31.3. alkaen talo on avoinna ma-pe klo 9–16 ja la-su klo 10–16, pääsiäispyhinä klo 10–16. Café Elfvik on avoinna viikonloppuisin ja pyhinä talon aukioloaikoina. Sisäänpääsy luontotaloon on maksuton.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Katri Luukkonen, suunnittelija, puh. 043 8265 253 tai etunimi.sukunimi@espoo.fi

Kuvat

Lataa
Linturetket Laajalahdelle alkavat huhtikuussa. Kuva: Villa Elfvik
Linturetket Laajalahdelle alkavat huhtikuussa. Kuva: Villa Elfvik
Lataa
Kompostoimalla saat ravinteet kiertoon. Kuva:HSY
Kompostoimalla saat ravinteet kiertoon. Kuva:HSY
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Ympäristökeskus edistää ympäristövastuullisuutta Espoossa vaalimalla ja parantamalla luonnon monimuotoisuutta ja toimintakykyä, ennaltaehkäisemällä ja korjaamalla ympäristöhaittoja sekä lisäämällä ympäristötietoisuutta ja kannustamalla vaikuttamaan. 

Villa Elfvikin luontotalo on osa Espoon ympäristökeskusta.

 

Seuraa meitä somessa:
www.instagram.com/villaelfvik
www.facebook.com/espoonympäristökeskus

 

 

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

YK:n edelläkävijäkaupungit koolla Davosissa23.1.2019 16:33Tiedote

Espoo on mukana YK:n kestävän kehityksen edelläkävijäkaupunkien kokoontumisessa Davosin World Economic Forumin yhteydessä. Espoo oli ensimmäinen kaupunki maailmassa, joka allekirjoitti YK:n edelläkävijäsopimuksen, jonka tavoitteena on 17 kestävän kehityksen tavoitteen (Sustainable Development Goals) saavuttaminen 2025 mennessä. Kokouksessa mm. Oslo ilmoitti tehneensä päätöksen edelläkävijäsopimuksen allekirjoittamisesta.

Espoo Vuoden matkailualue 2018 Suomessa22.1.2019 12:25Tiedote

Visit Finland, Suomen matkatoimistoalan liitto SMAL sekä Tutkimus- ja Analysointikeskus TAK Oy valitsivat Espoon kautta aikain ensimmäiseksi vuoden matkailualueeksi Suomessa. Vertailussa oli mukana yhteensä 111 kuntaa, seutukuntaa ja maakuntaa, joista majoitustilastoja on saatavilla ympäri vuoden. Jatkossa Vuoden matkailualue Suomessa tullaan valitsemaan vuosittain. Huomionosoituksella halutaan kiinnittää huomiota asioihin, joiden kehittämisen tulisi olla matkailualueiden tavoitteena.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme