Espoon kaupunki - Esbo stad

Villa Elfvikin luontotalossa tapahtuu marras - joulukuussa 2017

Jaa

Tilaisuudet pidetään Villa Elfvikin luontotalossa, Laajalahdessa (os. Elfvikintie 4, puh. 8165 4400). Tietoa luontotalosta ja tapahtumista löydät myös internetsivuiltamme www.espoo.fi/villaelfvik. Voit myös esittää toiveita tapahtumista joko puhelimitse tai sähköpostitse villaelfvik@espoo.fi. Tilaisuuksiin on vapaa pääsy, ellei muuta ole mainittu.

Villa Elfvik marraskuussa
Villa Elfvik marraskuussa

Mäyrän metsän satuhetki su 5.11. ja Itsenäisyyspäivänä ti 6.12.2017 klo 11
Opas lukee satuja Villa Elfvikin luontotalon Mäyrän metsässä. Luontotalon yläaulaan on rakennettu suomalainen metsä - Mäyrän metsä, missä voi pukeutua metsän asukkaaksi ja leikkiä metsäneläinkäsinukeilla. Joulukuun satuhetkessä luetaan Suomi 100-vuoden kunniaksi Topeliuksen satu.

Opastus maalämpöön siirtymisestä su 12.11. ja 10.12.2017 klo 14
Tervetuloa katsomaan ja kuulemaan, miten maalämpöön siirtyminen tapahtui vanhassa huvilassa ja mitä pitää ottaa huomioon, jos haluat siirtyä omakotitalossasi tähän ilmastoystävälliseen lämmitysmuotoon. Henkilökunnan pitämässä puolen tunnin opastuksessa pääset mm. tutustumaan talon kellaritilassa olevaan laitteistoon. Villa Elfvikin luontotalossa siirryttiin sähkölämmityksestä maalämpöön vuona 2014 ja talossa on pienennetty hiilidioksidipäästöjä jo roimasti. Pidemmällä aikavälillä säästyy myös rahaa!

Luomutuotteiden suoramyyntiä su 19.11. ja 3.12.2017 klo 10–15
Myynnissä herkullisia luomutuotteita, mm. juureksia, sipulia, leipää, korppuja ja spelttituotteita, suoraan viljelijältä. Joulukuussa myös joululaatikoita. Mukana on myös laadukkaita luonnon voiteita, saippuoita ja shampoita sekä pihka-, terva-, hunaja ja turvetuotteita.

Kaamosretki su 19.11.2017 klo 11–12.30
Marraskuisessa metsässäkin on elämää! Marraskuun lopulla järjestetään koko perheelle sopiva elämyksellinen kaamosretki Villa Elfvikin metsään. Retkelle lähdetään luontotalon pihalta. Retken aikana tarjotaan kupposellinen kuumaa juotavaa eli ota oma muki mukaan. Muista säänmukainen vaatetus.

Joulumyyjäiset su 3.12.2017 klo 10–15
Villa Elfvikin ystävien perinteisistä myyjäisistä löydät monenlaista jouluista mukavaa kotiin viemisiksi tai joululahjoiksi. Tarjolla on luomuherkkuja, käsitöitä, leivonnaisia, joulukortteja ja arpajaiset. Lapsille talutusratsastusta. Partiolippukunta Laajalahden Eräveikkojen nuotiossa voit käydä paistamassa räiskäleitä, makkaraa tai tikkupullaa. Tervetuloa nauttimaan jugendhuvilan jouluisesta tunnelmasta!

 

VAIHTUVAT NÄYTTELYT

MINUN SUOMENI – valokuvanäyttely 27.11.2017 asti
Biofoto Finland ry juhlistaa valokuvanäyttelyllään Suomen satavuotista itsenäisyyttä. Yhdistyksen jäsenet haluavat kuvillaan muistuttaa, että luonto tarvitsee huolenpitoa säilyäkseen ja samalla tuo myös hyvinvointia meille ihmisille.

POLKUJA – taidenäyttely 5.12.2017 – 28.1.2018
Polkuja -näyttelyn osallistujat aistivat luontoa eri tavoin ulkona kulkiessaan tai ulkomaailmaan sisältä katsoessaan. Koskaan luonto ei ole samanlainen. Vuoden-, vuorokaudenajat ja säät muuttavat, voimistavat tai himmentävät näkymää. Tussi-, akvarelli- ja öljyväritöitä esille tuovat taiteilijat kuuluvat Kriittisen korkeakoulun itsenäisen työskentelyn taideryhmään.

  

LUONTOPOLUT

Villa Elfvikin luontotalolta lähtee useita luontopolkuja lähiympäristöön. Puulajipolun voi kulkea luontotalosta lainattavan luontopolkuvihkon kanssa. Siinä esitellään puut myös talviasuisina. Myös Kylämaiseman historia, lähialueen historiasta kertova, aikuisille suunnattu luontopolku, kierretään luontotalosta saatavan opasvihkon kanssa.

Luonnon helmassa – luontopolun varrelta löytyy seitsemän opastaulua. Polku lähtee talolta rantaan päin ja sen voi kiertää lumettomaan aikaan myös lastenvaunuilla. Lumiseen aikaan luontopolulle voi lähteä Jäniksen jäljillä. Vanhan metsän siimekseen voi sukeltaa Väinö Variksen - luontopolulla. Näihin polkuihin löytyy tehtävämateriaalia lapsille. Kaikkiin luontopolkuihin liittyviin materiaaleihin voi tutustua luontotalon internetsivuilla, www.espoo.fi/villaelfvik, Luontopolut.

  

AUKIOLOAJAT

Villa Elfvikin luontotalo on avoinna ma-pe klo 9-15 ja su klo 10–16. Pyhäinpäivänä la 4.11., itsenäisyyspäivänä ti 6.12. ja uudenvuoden päivänä ma 1.1. klo 10–16. Suljettu joulunpyhinä 24.–26.12.2017. Sisäänpääsy on maksuton.

Café Elfvik on avoinna sunnuntaisin ja arkipyhinä talon aukioloaikoina.

Tervetuloa luontotaloon!

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Katri Luukkonen, suunnittelija, puh. 043 8265 253 tai sähköposti muodossa etunimi.sukunimi@espoo.fi.

Kuvat

Villa Elfvik marraskuussa
Villa Elfvik marraskuussa
Lataa
Mäyränmetsän satuhetki
Mäyränmetsän satuhetki
Lataa
Luomutuotteiden suoramyynti
Luomutuotteiden suoramyynti
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Ympäristökeskus edistää ympäristövastuullisuutta Espoossa vaalimalla ja parantamalla luonnon monimuotoisuutta ja toimintakykyä, ennaltaehkäisemällä ja korjaamalla ympäristöhaittoja sekä lisäämällä ympäristötietoisuutta ja kannustamalla vaikuttamaan. Villa Elfvikin luontotalo on osa Espoon ympäristökeskusta.

Seuraa meitä somessa:
www.instagram.com/villaelfvik
www.facebook.com/espoonympäristökeskus

 

 

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme tältä julkaisijalta, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Rut Bryks och Tapio Wirkkalas samlingar visas för första gången på EMMA17.11.2017 09:07Tiedote

EMMA – Esbo moderna konstmuseum och Tapio Wirkkala Rut Bryk Stiftelsen i samarbete med Esbo stad öppnar idag Rut Bryks och Tapio Wirkkalas unika personliga samlingar och arkiv på EMMA. I annexet som döpts till Aukio och reserverats för design visas arkivens och samlingarnas mångsidiga innehåll i ett särskilt visningslager. Samtidigt öppnar Aukios första tillfälliga utställning, STILL / LIFE – Tapio Wirkkala Retrospective med formgivaren Harri Koskinen som kurator. Utställningen pågår ända till den 22 april 2018.

Rut Bryk’s and Tapio Wirkkala’s collections are presented for the first time at EMMA17.11.2017 09:05Tiedote

EMMA – Espoo Museum of Modern Art and Tapio Wirkkala Rut Bryk Foundation are opening a Rut Bryk’s and Tapio Wirkkala’s unique collection today. EMMA’s design-focused annex named Aukio will present the diverse nature of archives and collections in the form of a visible storage. Aukio will also see the opening of its first changing exhibition, STILL / LIFE – Tapio Wirkkala Retrospective, which is curated by Harri Koskinen and open until 22 April 2018.

Rut Brykin ja Tapio Wirkkalan kokoelmat ensimmäistä kertaa esillä EMMAssa17.11.2017 09:00Tiedote

EMMA – Espoon modernin taiteen museo ja Tapio Wirkkala Rut Bryk Säätiö yhteistyössä Espoon kaupungin kanssa avaavat tänään ainutlaatuisen Rut Brykin ja Tapio Wirkkalan kokoelman EMMAssa. Aukioksi nimetyssä muotoilulle omistetussa laajennuksessa esitellään arkistojen ja kokoelmien runsautta katseluvaraston muodossa. Samanaikaisesti aukeaa Aukio-tilan ensimmäinen vaihtuva näyttely, muotoilija Harri Koskisen kuratoima STILL / LIFE – Tapio Wirkkala Retrospective, joka on esillä 22.4.2018 asti.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme