Espoon kaupunki - Esbo stad

Villa Elfvikin luontotalossa tapahtuu tammi-helmikuussa 2018

Jaa

Tilaisuudet pidetään Villa Elfvikin luontotalossa, Laajalahdessa (os. Elfvikintie 4, puh. 09 8165 4400). Tietoa luontotalosta ja tapahtumista löydät myös internetsivuiltamme www.espoo.fi/villaelfvik. Voit myös esittää toiveita tapahtumista joko puhelimitse tai sähköpostitse villaelfvik@espoo.fi. Tilaisuuksiin on vapaa pääsy, ellei muuta ole mainittu.

Markku Ojalan kuva luontotalosta pohjoisesta päin
Markku Ojalan kuva luontotalosta pohjoisesta päin

Mäyrän metsän satuhetket su 7.1. ja 4.2.2018 klo 11
Opas lukee satuja Villa Elfvikin luontotalon Mäyrän metsässä. Luontotalon yläaulaan on rakennettu suomalainen metsä - Mäyrän metsä, missä voi pukeutua metsän asukkaaksi ja leikkiä metsäneläinkäsinukeilla. Vapaa pääsy!


Opastus maalämpöön siirtymisestä su 14.1. ja 11.2.2018 klo 14
Tervetuloa katsomaan ja kuulemaan, miten maalämpöön siirtyminen tapahtui vanhassa huvilassa ja mitä pitää ottaa huomioon, jos haluat siirtyä omakotitalossasi tähän ilmastoystävälliseen lämmitysmuotoon. Henkilökunnan pitämässä puolen tunnin opastuksessa pääset mm. tutustumaan talon kellaritilassa olevaan laitteistoon. Villa Elfvikin luontotalossa on siirrytty sähkölämmityksestä maalämpöön ja pienennetty hiilidioksidipäästöjä jo roimasti. Pidemmällä aikavälillä säästyy myös rahaa!

Suoramyyntisunnuntai su 21.1. ja 18.2.2018 klo 10–15
Villa Elfvikin luontotalossa on mahdollisuus ostaa suoraan viljelijältä herkullisia luomutuotteita, mm. juureksia, sipulia, kuivattua nokkosta, korppuja, spelttituotteita ja leipää. Myynnissä myös laadukkaita kotimaisia luonnon voiteita, saippuoita ja shampoita sekä pihka-, terva-, mehiläisvaha- ja turvetuotteita. Café Elfvikissä voit nauttia luomuruokaa.

Sukella talviluontoon su 28.1.2018
Koko perheen talviluontotapahtuma tutustuttaa talviseen luontoon. Ulkona saa nauttia myös kuumaa mehua ja grillistä voi ostaa makkaraa (säävaraus). Sisällä Café Elfvikissä kuumaa keittoa ja muita herkkuja. Ohjelmassa on:

Talvilintujen pihabongaus klo 11–13
Villa Elfvikin ystävät ry:n lintuasiantuntijat tarjoavat lintuopastusta ja kuumaa mehua. Ruokinnalla vierailevia lintuja pääset katsomaan sekä kaukoputkella että kiikareilla. Osallistu valtakunnalliseen Pihabongaus -viikonloppuun Elfvikissä! Lisätietoja: http://www.birdlife.fi/lintuharrastus/pihabongaus.shtml

Talvinen metsäretki klo 12.30 – 14.00
Toiminnallisella metsäretkellä etsitään merkkejä talvisen metsän asukkaista. Retki soveltuu parhaiten yli 5-vuotiaille lapsille yhdessä aikuisen kanssa.

Talvisia leikkejä koko perheelle su 25.2.2018 klo 11–13
Talvilomaviikon parhaat ulkoleikit tarjoillaan perheille sunnuntaina Villa Elfvikissä. Leikkien lisäksi rakennamme ja taiteilemme luonnossa. Mukaan kannattaa ottaa vaihtohanskat ja pukeutua lämpimästi. Tapahtuma kestää noin kaksi tuntia. Kahvilassa lasten mieleistä purtavaa.


KESTÄVÄN ELÄMÄNTAVAN POLKU

Kestävän elämäntavan polulla voit tutkia, miten Elfvikissä toteutetaan sosiaalisesti, taloudellisesti ja ekologisesti kestävää kehitystä. Talon alakerran huoneista löydät 12 erilaista infokorttia. Lähde tutkimaan, miten ympäristön voi ottaa huomioon arkisissa valinnoissa. Voit esimerkiksi testata jätteiden lajittelutaitojasi ja tutustua ilmastoystävälliseen lämmitystapaan. Rastien löytymiseen voit napata avuksi polkukartan aulasta tai infosta. Tervetuloa hakemaan vinkkejä omaan arkeen!


LUONTOPOLUT

Jäniksen jäljillä -talviluontopolku
Jäniksen jäljillä -talviluontopolulla pääsee eläytymään jäniksen elämään Villa Elfvikin lähimaastossa. Sinulle selviää miksi öinen loikkija popsii papanoitaan, miten se harhauttaa ketun tai miksi se vetelee sikeitä koko päivän?   Tarinoiden ja leikkien avulla eläydytään jäniksen yöllisiin seikkailuihin. Osan polun tehtävistä voi tehdä vain lumiseen aikaan. Polku on tarkoitettu alle 8-vuotiaille aikuisen johdolla.

Villa Elfvikin puulajipolku
Villa Elfvikin puulajipolku esittelee luontotalon pihapiirissä ja noin 700 metriä pitkän Luonnon helmassa -luontopolun varrella kasvavia puita ja pensaita. Puulajipolun 19 eri puulajia on merkitty maastoon kyltein. Opasvihkosta löytyy puut myös talviasuisena.

Luontopolkujen opasvihkot saa lainaksi Villa Elfvikin luontotalosta, mutta niihin voi tutustua myös Villa Elfvikin internet-sivuilla, www.espoo.fi/villaelfvik –> Luontopolut. 


VAIHTUVAT NÄYTTELYT

Polkuja – taidenäyttely 5.12.2017 - 28.1.2018
Luontotalossa on esillä värikäs valikoima eri tavoin luontoaihetta luotaavia piirustuksia ja maalauksia Kriittisen Korkeakoulun itsenäisen kuvatyöskentelyn ryhmältä.

Vuoden luontokuvat 2017 31.1. - 4.3.2018
Näyttely koostuu neljästäkymmenestä vuoden 2017 Vuoden Luontokuva -kilpailussa palkitusta työstä. Voittajakuvan lisäksi esillä ovat kaikkien sarjojen voittajat sekä kunniamaininnan saaneet kuvat. Suomen luonnonvalokuvaajat ry:n järjestämä Vuoden luontokuva -kilpailu on pohjoismaiden suurin luontovalokuvakilpailu.


AUKIOLOAJAT

Villa Elfvikin luontotalo on avoinna ma-pe klo 9-15 ja su klo 10–16. Uudenvuodenpäivänä ma 1.1. ja loppiaisena la 6.1. klo 10-16. Café Elfvik on avoinna sunnuntaisin ja arkipyhinä talon aukioloaikoina (1.1. klo 12 alkaen) sekä ryhmille etukäteistilauksesta muulloinkin. Sisäänpääsy on maksuton.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Katri Luukkonen, suunnittelija, puh. 043 8265 253 tai sähköposti muodossa etunimi.sukunimi@espoo.fi.

Kuvat

Markku Ojalan kuva luontotalosta pohjoisesta päin
Markku Ojalan kuva luontotalosta pohjoisesta päin
Lataa
Talvisia leikkejä. Kuva: Villa Elfvik
Talvisia leikkejä. Kuva: Villa Elfvik
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Ympäristökeskus edistää ympäristövastuullisuutta Espoossa vaalimalla ja parantamalla luonnon monimuotoisuutta ja toimintakykyä, ennaltaehkäisemällä ja korjaamalla ympäristöhaittoja sekä lisäämällä ympäristötietoisuutta ja kannustamalla vaikuttamaan. Villa Elfvikin luontotalo on osa Espoon ympäristökeskusta.

Seuraa meitä somessa:
www.instagram.com/villaelfvik
www.facebook.com/espoonympäristökeskus

 

 

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Upeat valoteokset loistavat Espoossa lokakuun viimeisenä viikonloppuna17.10.2018 14:44Tiedote

Espoossa nautitaan jälleen upeasta valotaiteesta, kun Tapiolan keskuksen ympäristöön levittäytyy näyttäviä teoksia lokakuun viimeisenä viikonloppuna. Taiteilijoiden Alexander Reichsteinin, Timo A. Aallon, Lotta-Pia Kallion, Teemu Salosen ja Jarkko Lievosen teokset tuovat esiin valotaiteen monimuotoisuuden ja erilaiset esitystavat modernissa kaupunkiympäristössä. Mukana myös valokontti, jossa pääsee itse toteuttamaan oman valotaideteoksen.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme