Espoon kaupunki - Esbo stad

Villa Elfvikin luontotalossa tapahtuu toukokuussa

Jaa

Tule kokeilemaan sähköpyöräilyä, tutustumaan villivihanneksiin tai lintujen elämään. Äidin voit tuoda äitienpäivänä tutustumaan maalämpöön. Vielä ennen kesätaukoa on luontotalolla myös mahdollisuus ostaa luomutuotteita. Tapahtumiin on vapaa pääsy, jos ei muuta mainita.Tervetuloa luontotaloon!

Sähköpyöriä
Sähköpyöriä

Tornien taisto la 5.5.2018 klo 05–13
Tornien taisto on BirdLife Suomen järjestämä leikkimielinen kilpailu, jossa pyritään havaitsemaan lintutornista mahdollisimman monta lajia kahdeksassa tunnissa. Samalla tehdään lintuharrastusta tunnetuksi ja kerätään varoja linnustonsuojeluun. Yleisö on tervetullut sekä Elfvikin torniin että Otaniemen puolelle Maarin torniin.

Mäyrän metsässä satuhetki su 6.5.2018 klo 11
Opas lukee satuja Villa Elfvikin luontotalon Mäyrän metsässä. Luontotalon yläaulaan on rakennettu suomalainen metsä - Mäyrän metsä, missä voi pukeutua metsän asukkaaksi ja leikkiä metsäneläinkäsinukeilla. Satuhetki kestää noin puoli tuntia.

Lintuopas Elfvikin tornilla ma 7.5., 14.5. ja 21.5.2018 klo 15–18
Kevät tuo linnut Laajalahdelle, mutta mitä lajeja ruovikon kätköissä lymyilee? Entä mikä lintu laulaa rantapusikossa? Kysy oppaalta, sillä luontotalon lintuasiantuntija Touko Torppa päivystää Elfvikin lintutornilla. Halutessasi voit katsoa lintuja kaukoputkella.

Sähköpyörien kokeilua to 10.5.2018 klo 10–15
Vain kokeilemalla saat tietää, miten vaivatonta on ajaa sähköavusteisella polkupyörällä. Siihen on mahdollisuus Pyöräilyviikolla Villa Elfvikin luontotalolla. Yksi naisten pyörä, yksi miesten pyörä ja yksi kuormapyörä ovat kokeiltavissa torstaina 10.5. klo 10-15 välisenä aikana. Koeajopyörät ovat Espoon ympäristökeskuksen ja kaupunkisuunnittelukeskuksen työkäyttöön hankittuja pyöriä. Pyöräilemässä voi käväistä aivan luontotalon vieressä kulkevalla Rantaraitilla. Pyörän saa lainaksi noin 15 minuutiksi, kun jättää pantiksi henkilöllisyystodistuksensa. Pyörän käyttöön saa halutessaan opastusta.
 
Opastus maalämpöön siirtymisestä su 13.5.2018 klo 14
Tervetuloa katsomaan ja kuulemaan, miten maalämpöön siirtyminen tapahtui vanhassa huvilassa ja mitä pitää ottaa huomioon, jos haluat siirtyä omakotitalossasi tähän ilmastoystävälliseen lämmitysmuotoon. Luontotalon henkilökunnan pitämässä puolen tunnin opastuksessa pääset mm. tutustumaan talon kellaritilassa olevaan laitteistoon. Villa Elfvikin luontotalossa on siirrytty vuonna 2014 sähkölämmityksestä maalämpöön ja pienennetty hiilidioksidipäästöjä jo roimasti. Pidemmällä aikavälillä säästyy myös rahaa!

Lasten lintuviikko 14.-20.5.2018
Villa Elfvikissä voit osallistua Bird Life Suomen ja Luonto-Liiton järjestämään Lasten lintuviikkoon. Lasten kanssa alueella retkeileville on luontotalolla jaossa retkilomakkeita, joiden avulla voi lähteä tutkimaan mitä linnut puuhaavat. Löydättekö yhdessä pesinnän merkkejä? Kaikkien havaintonsa ilmoittaneiden kesken arvotaan lintuaiheisia palkintoja. Lisätiedot: www.birdlife.fi/lintuviikko.

Asukastilaisuus rantapolun kunnostamisesta välillä Laajalahden venesatama – Villa Elfvik ke 16.5.2018 klo 17.30–18.30
Espoon kaupunki on käynnistänyt suunnittelun Villa Elfvikin ja Laajalahden venesataman välisen rantapolun kunnostamisesta. Asukastilaisuudessa esitellään suunnitelmien alustavat luonnokset, joihin toivotaan asukkaiden ja alueella liikkuvien mielipiteitä ja kehitysehdotuksia. Tervetuloa mukaan vaikuttamaan Elfvikin lähialueen polkuyhteyksien kehittämiseen.

Luomutuotteiden suoramyyntiä su 20.5.2018 klo 10–15
Villa Elfvikin luontotalossa on mahdollisuus ostaa suoraan viljelijältä herkullisia luomutuotteita, mm. leipää, korppuja, spelttituotteita, juureksia, sipulia. Myynnissä myös laadukkaita kotimaisia luonnon voiteita, saippuoita ja shampoita sekä pihka-, terva-, mehiläisvaha- ja turvetuotteita. Café Elfvikissä voit nauttia lounaaksi luomusoppaa.

Villivihannekset tutuksi la 26.5.2018 klo 12-14
Kurssilla opit luonnonhelmassa, mitä kasveja kannattaa kerätä ja mistä sekä millaiset kasviyksilöt ovat hyviä. Kurssilla opit myös, miten kasveja käsitellään ennen syömistä, miten niitä käytetään ja miten kasveja voi säilöä. Lopuksi pieniä maistiaisia. Kurssin vetää biologian maisteri ja keruuyrttineuvoja Maija Narinen. Tukikohtana on sivurakennus Uikunpesä. Kurssin hinta 10 €/osallistuja. Ilmoittautuminen 23.5. mennessä: https://my.surveypal.com/Villivihanneskurssi-2018

VAIHTUVA NÄYTTELY

Lintuparatiisi – valokuvanäyttely Suomenojan luonnosta 25.4. - 10.6.2018
Suomenojan Luonto ry:n valokuvanäyttelyssä on esillä 20 valokuvaa Suomenojan monimuotoisesta luontoalueesta kaupungin keskellä. Näyttelyn pääosassa ovat linnut - nisäkkäitä, matelijoita, perhosia ja kasveja unohtamatta. Myös historia ja alueen yleiskuva ovat läsnä.

YHTEYSTIEDOT JA AUKIOLOAJAT

Tapahtumat järjestetään Villa Elfvikin luontotalossa, Laajalahdessa (os. Elfvikintie 4, puh. 09 8165 4400). Villa Elfvikin luontotalo on avoinna ma-pe klo 9-16 ja la-su klo 10–16, vappupäivänä 1.5. ja helatorstaina 10.5. klo 10–16. Café Elfvik on avoinna viikonloppuisin ja pyhinä talon aukioloaikoina. Sisäänpääsy luontotaloon on maksuton.

Tietoa luontotalosta ja tapahtumista löydät myös internetsivuiltamme www.espoo.fi/villaelfvik. Voit myös esittää toiveita tapahtumista joko puhelimitse tai sähköpostitse villaelfvik@espoo.fi.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Katri Luukkonen, suunnittelija, puh. 043 8265 253 tai katri.luukkonen@espoo.fi

Kuvat

Sähköpyöriä
Sähköpyöriä
Lataa
Lintuopas
Lintuopas
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Villa Elfvikin luontotalo on osa Espoon ympäristökeskusta. Ympäristökeskus edistää ympäristövastuullisuutta Espoossa vaalimalla ja parantamalla luonnon monimuotoisuutta ja toimintakykyä, ennaltaehkäisemällä ja korjaamalla ympäristöhaittoja sekä lisäämällä ympäristötietoisuutta ja kannustamalla vaikuttamaan.

 

Seuraa meitä somessa:
www.instagram.com/villaelfvik
www.facebook.com/espoonympäristökeskus

 

 

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Finlands finaste bussterminal och Havsvindsvägen öppnas i Hagalund15.2.2019 16:00:59Tiedote

Kommunikationerna och uträttandet av ärenden blir avsevärt lättare i Hagalund från och med den 4 mars, när bussterminalen för anslutningstrafik tas i bruk och Havsvindsvägen som löper genom Hagalund öppnas för trafiken. Bussterminalen och Havsvindsvägen öppnar många flaskhalsar i trafiken och gör kommunikationerna smidigare. Havsvindsvägen har varit stängd för trafiken sedan våren 2013.

Nämnden Svenska rum godkände behovsutredningen för utveckling av Mattlidens skolcentrums område14.2.2019 21:14:52Tiedote

Nämnden Svenska rum godkände på sitt möte torsdagen 14.2 behovsutredningen för utveckling av Mattlidens skolcentrums område samt de allmänna principerna för invånaranvändning av skollokaler och småbarnspedagogikens lokaler. Nämnden behandlade även åtgärdsprogrammet för att minska fattigdom bland barnfamiljer och fastställde antalet förskoleplatser och elevplatser i årskurs 1 för läsåret 2019-2020.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme