Vaasan kaupunki - Vasa stad

Villavägen omvandlas till en cykelgata – gatuavsnitt stängs av medan arbetena pågår

Dela

Villavägen i Storviken omvandlas till en cykelgata under sommaren och hösten, och då rör man sig där på cyklandets villkor. Medan arbetena pågår stängs vägen av på det avsnitt som ska saneras och trafiken styrs längs alternativa rutter. Arbetena har inletts denna vecka och avsikten är att de ska vara klara senast 14.10.

Foto: Ilari Rautiainen
Foto: Ilari Rautiainen

Arbetena inleds från ändan vid Alskatsvägen och framskrider mot Gerby strandväg. Schaktet i gatan är cirka 10-15 meter långt och på området rör sig många schaktningsmaskiner medan arbetet pågår. På grund av detta stängs Villavägen av på det avsnitt som ska saneras och trafiken styrs längs alternativa rutter.

Saneringen av Villavägen anknyter till anläggandet av en kvalitetskorridor för gång och cykling i Gerby och det gör det möjligt att cykla mellan Gerby och centrum smidigare och snabbare än tidigare.

Cykelgatan är en ny typ av gata, som har sitt eget trafikmärke och där man rör sig på cyklandets villkor. På en cykelgata får man köra med bil, men cyklisterna ska ges fri passage och bilens fart ska anpassas till cyklisternas takt. För fotgängare finns det en separat trottoar på cykelgatan där det är möjligt.

 

Kontakter

Trafikregleringchef Jori Löfbacka, puh. 040 354 3494, jori.lofbacka@vaasa.fi

Bilder

Foto: Ilari Rautiainen
Foto: Ilari Rautiainen
Ladda ned bild

Länkar

Om

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vasa stad

Alltid soliga Vasa är Nordens energihuvudstad som förenar innovativitet, teknologi, högklassiga tjänster, mångsidigt utbildnings- och kulturutbud och positiv energi.

Följ Vaasan kaupunki - Vasa stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Vaasan kaupunki - Vasa stad

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum