EPT-verkosto

Ville Nurminen tekee vuodessa 500 keikkaa, mutta ei yhtäkään yökerhossa

Jaa

Räppäri Ville Nurminen keikkailee lastenkodeissa, kouluissa, mielenterveysyksiköissä ja erilaisissa tapahtumissa. Kappaleet kertovat päihteidenkäytöstä, yksinäisyydestä, pahasta olosta ja kiusaamisesta. Nurminen on tehnyt Ehkäisevän päihdetyön viikon tunnuskappaleeksi 15.10. julkaistavan kappaleen Päihteet (linkki videoon tiedotteen lopussa).

Ville Nurminen, kuvaaja: Joni Villanen
Ville Nurminen, kuvaaja: Joni Villanen

Kaikki sai alkunsa pari vuotta sitten, kun Nurminen julkaisi kappaleen Kynttilät haudalla. Kappale aiheutti palautevyöryn, jossa nuoret kertoivat saaneensa sanoituksista voimia jatkaa, vaikka elämässä on vaikeaa.

– En ole keikkaillut yökerhoissa, enkä käy asiakkaana niissä myöskään. Toki jos yleisö haluaa minut yökerhoon esiintymään niin sitten menen. Ennemmin kuitenkin teen omaa juttuani ja autan muita sitä kautta. Koko maailmaa ei voi muuttaa ja mulle riittää, jos saan musiikillani autettua edes yhtä ihmistä, Nurminen sanoo.

Monet biisit syntyvät paitsi omasta historiasta, myös niistä tarinoista ja kohtaloista, joita Nurminen kuulee. Hän saa usein yhteydenottoja nuorilta, joiden elämä on riekaleina, ja jotka tarvitsevat tukea ja kannustusta.

Räppärin omaa lapsuutta ja nuoruutta ovat varjostaneet päihdeongelmat, masennus ja kiusaaminen.

– Itselle päihteet aiheuttivat vain pahaa. Ärtyneisyyttä, masennusta ja itsetuhoisuutta. Elämä muuttui ikävästä ja surullisesta kivaksi ja iloiseksi kun lopetin niiden käytön. Nyt rahaakin jää esimerkiksi matkusteluun. Pohjalta voi päästä ylös, tärkeää on uskoa itseensä ja mahdollisuuksiinsa, Nurminen sanoo.

Hän myöntää, että positiivinen ajattelu on vaatinut opettelua.

– Usein artistit sanovat, että pitää olla vaikea hetki elämässä, jotta syntyy hyviä biisejä. Mulla se ei mene niin. Voin peilata historiaani ja palata niihin rankkoihin hetkiin ja tunteisiin, ja palata sieltä takaisin tähän hyvään tilanteeseen mikä elämässä nyt on.

Ville Nurminen on tehnyt Ehkäisevän päihdetyön viikon tunnuskappaleeksi 15.10. julkaistavan kappaleen Päihteet. Kappaleessa Nurminen kertoo, miten monet nuoret joutuvat etsimään hyväksyntää ja omaa paikkaansa päihteiden avulla.

Ehkäisevän päihdetyön viikkoa vietetään vuosittain viikolla 45 ja teemaviikolla kannustetaan ottamaan päihteet puheeksi ja keskustelemaan vaikeistakin aiheista. Teemaviikon järjestää Ehkäisevän päihdetyön järjestöverkosto ja viikon koordinoinnista vastaa Ehkäisevä päihdetyö EHYT ry yhteistyössä Suomen Punaisen Ristin päihdetyön kanssa.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätiedot:

Päihteet-kappale: Ville Nurminen
ville@villenurminen.fi

Ehkäisevän päihdetyön viikko:
Viestinnän suunnittelija Maaret Väkinen
puh. 050 327 0009, maaret.vakinen@ehyt.fi

Kuvat

Ville Nurminen, kuvaaja: Joni Villanen
Ville Nurminen, kuvaaja: Joni Villanen
Lataa
Ville Nurminen, kuvaaja: Joni Villanen
Ville Nurminen, kuvaaja: Joni Villanen
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Ehkäisevän päihdetyön järjestöverkosto (EPT-verkosto) kokoaa yhteen 48 Suomen merkittävintä ehkäisevän päihdetyön asiantuntijajärjestöä.

www.ept-verkosto.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta EPT-verkosto

Suomen huumausainestrategia on uudistettava yhteistyössä huumeita käyttävien ihmisten kanssa9.5.2019 12:30:00 EESTTiedote

Suomen nykyinen huumausainestrategia on laadittu vuonna 1997. Suomen huumausainetilanteessa ja huumeita koskevassa toimintaympäristössä on tätä seuranneiden 22 vuoden aikana tapahtunut merkittäviä muutoksia. Huumeiden käyttö- ja kokeilumäärät ovat lisääntyneet, erilaisten huumausaineiden kirjo on kasvanut ja käyttökulttuuri on sirpaloitunut. Päihdehoidot ovat muuttuneet yhä lyhytkestoisemmiksi ja korvaushoito on yleistynyt. Hoitoon pääsyssä on valitettavan suuria alueellisia eroja ja huumehoidon palveluissa on aukkoja. Huumausainestrategiatyön tulee vastata nykyajan tarpeisiin ja haasteisiin. – On aika uudistaa huumausainestrategiamme yhdessä viranomaisten, asiantuntijoiden, järjestöjen ja käyttäjien sekä heidän läheistensä kanssa. Työhön pitää saada mukaan myös huumeita käyttävät ihmiset. He tietävät huumehaasteista ja huumehaitoista usein ennen viranomaisia ja ammattilaisia. Tämä tieto on kallisarvoista. Kokonaiskeskustelu ja selkeät tämän päivän linjaukset on syytä tehdä nyt, Mirka

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme