SDP EDUSKUNTA

Ville Skinnari: Ilmastotavoitteisiin ei päästä ilman Pohjoismaiden sähköistämistä

Jaa

SDP:n varapuheenjohtaja, kansanedustaja Ville Skinnari haluaa Pohjoismailta määrätietoisen ohjelman liikenteen päästöjen vähentämiseksi. Pohjoismaiden neuvoston kasvu- ja kehitysvaliokunta kokoontuu tänään 26.6. Torniossa ja 27.6. Rovaniemellä.

- Olemme sitoutuneet Pariisin-sopimuksen ilmastotavoitteisiin. Näihin tavoitteisiin pääsemiseksi meidän tulee entistä rohkeammin panostaa muiden toimenpiteiden lisäksi sähköiseen liikenteeseen ja merenkulkuun. Pieniä askelia kohti Pohjolan sähköistämistä on otettu, mutta lisää toimia tarvitaan. Muuten emme pääse ilmastosopimuksen tavoitteisiin vuoteen 2030 mennessä, Skinnari painottaa.

Valiokunnan kokoukseen osallistuu päättäjiä kaikista Pohjoismaista. Yhteiset liikennehankkeet olivat kokouksen asialistalla. Skinnari keskusteli sähköisen liikenteen mahdollisuuksista keskeisten pohjoismaisten edustajien kanssa.

- Sähköautojen käyttö yleistyy ja uusia latauspisteitä tulee jatkuvasti. Teemme aloitteen Pohjoismaiden yhteisestä latauspisteiden runkoverkosta, jota kehitetään vaiheistettuna koko 2020-luvun. Meidän pitää olla tässäkin eurooppalainen edelläkävijä. Autoilijoiden pitää voida luottaa siihen, että latausmahdollisuuksia on jatkossa kaikilla pääväylillä kaikissa Pohjoismaissa. Osaamista meillä on Suomessa paljon - meillä on kaksi suomalaista yritystä, jotka ovat markkinajohtajia Norjan lisäksi myös tietyissä Keski-Euroopan maissa.

Lisäksi Skinnarin nostaa esille meriliikenteen ja satamien sähköistämisen mahdollisuudet. Muutos on hidasta ja siksi tarvitaan Pohjoismaiden yhteinen tahtotila Pohjolan sähköistämiseksi. Sähköinen liikenne ja merenkulku tuo mukanaan monia hyötyjä, muun muassa ilmanlaatu paranee, äänihaitat ja fossiilisten polttoaineiden käyttö vähenee.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

SDP EDUSKUNTA
SDP EDUSKUNTA

00102 Eduskunta

09 4321https://sdp.fi/fi/eduskunta/

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta SDP EDUSKUNTA

Perustuslakivaliokunnan demarit: Valiokunta nimesi noin 20 ongelmaa sotesta22.2.2019 19:10:54Tiedote

Perustuslakivaliokunta on saanut tänään valmiiksi lausuntonsa koskien hallituksen uusinta sote- ja maakuntamallia ja sitä koskevaa sosiaali- ja terveysvaliokunnan mietintöluonnosta. Valiokunnan tehtävänä oli arvioida esitetyn sote-uudistuksen sisällön vaikutukset siihen, turvaako uudistus esitetyssä muodossaan ihmisten perusoikeuksien toteutumisen perustuslain edellyttämällä tavalla. Perustuslakivaliokunta oli tyytymätön noin kahteenkymmeneen sote-uudistuksen osa-alueeseen ja teki niistä valtiosääntöoikeudellisia ponsia. Perustuslakivaliokunta oli lausunnossaan yksimielinen.

Filatov: Työttömän työkyvystä on huolehdittava21.2.2019 13:54:30Tiedote

Eduskunnan työelämä- ja tasa-arvovaliokunnan puheenjohtaja, kansanedustaja Tarja Filatov (sd) puhui tänään työttömien terveydenhuoltoa ja terveystarkastuksia käsitelleessä seminaarissa Helsingissä. – Sosiaalisesti ja eettisesti kestävässä yhteiskunnassa hyvinvointia ja yhteiskunnan tilaa arvioidaan vaikeimmassa tilanteessa olevien näkökulmasta. Työttömyys on kiistatta vaikea tilanne elämässä. Jokaisen ihmisen hyvinvoinnin ja ihmisarvoisen elämän edistäminen on ehjän yhteiskuntapolitiikan päämäärä. Sitä ei voi alistaa muille päämäärille.

Opposition eduskuntaryhmien puheenjohtajien avoin kirje pääministeri Sipilälle21.2.2019 09:35:04Tiedote

Avoin kirje pääministerille Arvoisa pääministeri Sipilä Hallituksenne puolustusministeri Jussi Niinistö on lyhyen ajan sisään esittänyt julkisuudessa kannanottoja, jotka milloin kyseenalaistavat eduskunnan toimintaa perustuslain valvonnassa, milloin hyökkäävät historiallisen tutkimuksen kimppuun, kun se ei tuota puolustusministeriä itseään miellyttäviä tuloksia. Puolustusministeri Niinistö on hyökännyt näkyvästi eduskunnan päätöksiä sekä eräitä valtiosääntöasiantuntijoita vastaan, kun puhemiesneuvosto päätti ottaa käsiteltävänä olevan tiedustelulainsäädännön perustuslain mukaisuuden vielä kertaalleen tarkastettavaksi. Blogissaan 19.2.2019 Niinistö pyrkii hyvin selväsanaisesti puuttumaan eduskunnan toimintaan ja siihen, miten perustuslainmukaisuuden valvontaprosessi eduskunnassa toimii sekä käsittelee hyvin henkilöön käyvällä ja asiattomalla tavalla erityisesti yhtä nimeltä mainitsemaansa perustuslakiasiantuntijaa. Käytännössä Niinistö ohjeistaa eduskuntaa, että tiedustelulait pitäisi v

SDP:n Räsänen: Hallituksen on harkittava sisäministeriön pimeän ulkomaisen työvoiman valvontayksikön uudelleen perustamista20.2.2019 14:45:02Tiedote

SDP:n kansanedustaja Joona Räsänen pitää hallituksen tänään julkaisemaa toimenpidepakettia seksuaalirikosten ja ulkomaalaistaustaisten rikollisuuden torjumiseksi kannatettavana. Räsäsen mukaan on tervetullutta, että hallitus on paketissaan esittänyt toimenpiteitä myös laittomasti maassa oleskelevien hyväksikäytön estämiseksi työmarkkinoilla.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme