SDP EDUSKUNTA

Ville Skinnari: Ilmastotavoitteisiin ei päästä ilman Pohjoismaiden sähköistämistä

Jaa

SDP:n varapuheenjohtaja, kansanedustaja Ville Skinnari haluaa Pohjoismailta määrätietoisen ohjelman liikenteen päästöjen vähentämiseksi. Pohjoismaiden neuvoston kasvu- ja kehitysvaliokunta kokoontuu tänään 26.6. Torniossa ja 27.6. Rovaniemellä.

- Olemme sitoutuneet Pariisin-sopimuksen ilmastotavoitteisiin. Näihin tavoitteisiin pääsemiseksi meidän tulee entistä rohkeammin panostaa muiden toimenpiteiden lisäksi sähköiseen liikenteeseen ja merenkulkuun. Pieniä askelia kohti Pohjolan sähköistämistä on otettu, mutta lisää toimia tarvitaan. Muuten emme pääse ilmastosopimuksen tavoitteisiin vuoteen 2030 mennessä, Skinnari painottaa.

Valiokunnan kokoukseen osallistuu päättäjiä kaikista Pohjoismaista. Yhteiset liikennehankkeet olivat kokouksen asialistalla. Skinnari keskusteli sähköisen liikenteen mahdollisuuksista keskeisten pohjoismaisten edustajien kanssa.

- Sähköautojen käyttö yleistyy ja uusia latauspisteitä tulee jatkuvasti. Teemme aloitteen Pohjoismaiden yhteisestä latauspisteiden runkoverkosta, jota kehitetään vaiheistettuna koko 2020-luvun. Meidän pitää olla tässäkin eurooppalainen edelläkävijä. Autoilijoiden pitää voida luottaa siihen, että latausmahdollisuuksia on jatkossa kaikilla pääväylillä kaikissa Pohjoismaissa. Osaamista meillä on Suomessa paljon - meillä on kaksi suomalaista yritystä, jotka ovat markkinajohtajia Norjan lisäksi myös tietyissä Keski-Euroopan maissa.

Lisäksi Skinnarin nostaa esille meriliikenteen ja satamien sähköistämisen mahdollisuudet. Muutos on hidasta ja siksi tarvitaan Pohjoismaiden yhteinen tahtotila Pohjolan sähköistämiseksi. Sähköinen liikenne ja merenkulku tuo mukanaan monia hyötyjä, muun muassa ilmanlaatu paranee, äänihaitat ja fossiilisten polttoaineiden käyttö vähenee.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

SDP EDUSKUNTA
SDP EDUSKUNTA

00102 Eduskunta

09 4321https://sdp.fi/fi/eduskunta/

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta SDP EDUSKUNTA

Lauri Ihalainen: Uusi suunta työpolitiikkaan – turvan nakertamisesta työntekijöiden työllistävyyden tukemiseen3.7.2018 10:21Tiedote

Ripeä talouskasvu, viennin veto, investointien virkoaminen Suomessa, Euroopan keskuspankin rahapolitiikka sekä tehdyt työmarkkinaratkaisut ovat johtaneet myös työttömyyden alentumiseen. Hallituksen työllisyyspolitiikaksi naamioidut leikkaukset uhkaavat kuitenkin pidemmällä aikavälillä sekä Suomen työvoimapalvelujen tuotantoa että työmarkkinoiden tasapainoa ja luottamussuhdetta.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme