SDP EDUSKUNTA

Ville Skinnari: Ilmastotavoitteisiin ei päästä ilman Pohjoismaiden sähköistämistä

Jaa

SDP:n varapuheenjohtaja, kansanedustaja Ville Skinnari haluaa Pohjoismailta määrätietoisen ohjelman liikenteen päästöjen vähentämiseksi. Pohjoismaiden neuvoston kasvu- ja kehitysvaliokunta kokoontuu tänään 26.6. Torniossa ja 27.6. Rovaniemellä.

- Olemme sitoutuneet Pariisin-sopimuksen ilmastotavoitteisiin. Näihin tavoitteisiin pääsemiseksi meidän tulee entistä rohkeammin panostaa muiden toimenpiteiden lisäksi sähköiseen liikenteeseen ja merenkulkuun. Pieniä askelia kohti Pohjolan sähköistämistä on otettu, mutta lisää toimia tarvitaan. Muuten emme pääse ilmastosopimuksen tavoitteisiin vuoteen 2030 mennessä, Skinnari painottaa.

Valiokunnan kokoukseen osallistuu päättäjiä kaikista Pohjoismaista. Yhteiset liikennehankkeet olivat kokouksen asialistalla. Skinnari keskusteli sähköisen liikenteen mahdollisuuksista keskeisten pohjoismaisten edustajien kanssa.

- Sähköautojen käyttö yleistyy ja uusia latauspisteitä tulee jatkuvasti. Teemme aloitteen Pohjoismaiden yhteisestä latauspisteiden runkoverkosta, jota kehitetään vaiheistettuna koko 2020-luvun. Meidän pitää olla tässäkin eurooppalainen edelläkävijä. Autoilijoiden pitää voida luottaa siihen, että latausmahdollisuuksia on jatkossa kaikilla pääväylillä kaikissa Pohjoismaissa. Osaamista meillä on Suomessa paljon - meillä on kaksi suomalaista yritystä, jotka ovat markkinajohtajia Norjan lisäksi myös tietyissä Keski-Euroopan maissa.

Lisäksi Skinnarin nostaa esille meriliikenteen ja satamien sähköistämisen mahdollisuudet. Muutos on hidasta ja siksi tarvitaan Pohjoismaiden yhteinen tahtotila Pohjolan sähköistämiseksi. Sähköinen liikenne ja merenkulku tuo mukanaan monia hyötyjä, muun muassa ilmanlaatu paranee, äänihaitat ja fossiilisten polttoaineiden käyttö vähenee.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

SDP EDUSKUNTA
SDP EDUSKUNTA

00102 Eduskunta

09 4321https://sdp.fi/fi/eduskunta/

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta SDP EDUSKUNTA

SDP:n Viitanen hallitukselle: Kreikan velkojen laina-aikojen pidentämisen tie on nyt kuljettu loppuun13.11.2018 14:27Tiedote

Kansanedustaja Pia Viitanen (sd.) katsoo, että Kreikan velkojen laina-aikojen pidentämisen tie on nyt kuljettu loppuun. Eduskunta pui tiistaina valtioneuvoston tiedonantoa Euroopan rahoitusvakausvälineen varainhankinnalle annetun valtiontakauksen voimassaoloajan pidentämisestä vuoteen 2082 asti. Sosialidemokraattien ryhmäpuheenvuoron keskustelussa käyttänyt Viitanen korosti puheessaan, että velkojen laina-aikojen pidennykset eivät enää jatkossa tule kysymykseen ja Kreikan tulee asianmukaisesti varautua lainojensa takaisinmaksuun.

SDP julkaisi vaihtoehtobudjetin vuodelle 2019: Tulevaisuuden toivoa ja turvaa13.11.2018 09:16Tiedote

SDP:n vaihtoehtobudjetti 2019 – tulevaisuuden toivoa ja turvaa SDP:n vaihtoehtobudjetti on 2020-luvun ensimmäinen budjetti. Se tarjoaa eteenpäin katsovan ja oikeudenmukaisen vaihtoehdon hallituksen politiikalle. SDP:n vaihtoehto: 5 uudistusta ja 5 investointia SDP esittää viittä suurta uudistusta ja viittä investointia, joilla vahvistetaan ekologisesti ja sosiaalisesti kestävän talouskasvun pohjaa, ihmisten osallisuutta ja yhteiskunnan eheyttä. Ne luovat pohjan työllisyysasteen kestävälle nousulle ja turvaavat julkisen talouden kestävyyttä pitkällä aikavälillä. Viisi uudistusta: Laajennetaan oppivelvollisuutta ja tehdään toinen aste aidosti maksuttomaksi – estetään nuorten syrjäytyminen. Uudistetaan varhaiskasvatus. Tehdään perhevapaauudistus heti. Uudistetaan sosiaaliturva yleisturvan pohjalta. Tehdään työllisyyttä ja kestävää kehitystä tukeva verouudistus. Viisi investointia: Panostetaan koulutukseen, tutkimukseen, sivistykseen ja kulttuuriin. Pysäytetään ilmastonmuutos, panostetaan

SDP:n Mäkisalo-Ropponen: Yksilön tietosuoja ja yksityisyys vaarassa11.11.2018 10:09Tiedote

Torstaina eduskunnan kyselytunnilla keskusteltiin julkisuuteen nousseesta sosiaali- ja terveysministeriön ja sisäministeriön ehdotuksesta mahdollistaa poliisiviranomaisille pääsy potilastietoihin. Perhe- ja peruspalveluministeri Annikka Saarikko ja sisäministeri Kai Mykkänen vakuuttivat kuitenkin yhteisessä tiedotteessaan, että julkisuudessa on käsitelty keskeneräistä valmistelua ja asiasta on ollut paljon liikkeellä väärää tietoa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme