SDP EDUSKUNTA

Ville Skinnari: Poliiseille tehokkaampia keinoja huumekaupan vastaiseen työhön

Jaa

Lahtelainen kansanedustaja ja Päijät-Hämeen Hyvinvointiyhtymän hallituksen puheenjohtaja Ville Skinnari (sd.) on huolissaan lisääntyvästä huumeongelmasta ja peräänkuuluttaa uusia keinoja valvonnan lisäämiseksi. Lahden huumeongelma on noussut viime päivinä otsikoihin.

Skinnari on sopinut aiheen tiimoilta tapaamisen sisäministeri Kai Mykkäsen kanssa tulevalle viikolle yhdessä poliisin, Lahden kaupungin ja Päijät-Hämeen Hyvinvointiyhtymän kanssa. Lisäksi hän on jättänyt asiasta hallitukselle kirjallisen kysymyksen.

- Poliisille on luotava uusi ja tehokkaampi toimintamalli, jossa erityisesti internetissä tapahtuvan huumeiden tarjontaan ja keskusteluun voidaan puuttua. Nuoret ovat netissä, joten poliisin ja ennaltaehkäisevän työn on myös oltava siellä, Skinnari painottaa.

Skinnari haluaa keskustella ministeri Mykkäsen kanssa poliisien resurssien kohdentamisesta valvonta työhön ja ennaltaehkäisyyn sekä erityisesti internetissä tapahtuvan valvontatyön paremmasta hyödyntämisestä ja kehittämisestä. Nyt valtiovallan huomio on kiinnittynyt tiedustelulain yhteydessä esitettyyn voimavarojen lisäykseen.

- Tarvitsemme poliiseja internettiin myös ilta- ja yöaikaan, jotta toiminta olisi uskottavaa ja valeostosten kautta voidaan saada rikolliset vastuuseen. Tarvitaan poliiseja, jotka voivat täysipäiväisesti syventyä verkossa tapahtuvan huumekaupan maailmaan. Se vaatii lisäresursseja, Skinnari huomauttaa.

Päijät-Hämeessä yhteistyötä sosiaali- ja terveysviranomaisten, poliisin ja koulujen kanssa on tiivistetty. Skinnarin mukaan ennaltaehkäisevän työn merkitys on suuri, erityisesti kokemusasiantuntijoiden panos on tärkeä. Kouluissa on tehty hyvää valistustyötä mm. terveystiedon tunneilla ja oppilailla on hyvä tieto huumeiden vaaroista, mutta lisää toimia tarvitaan.

- Ei tämä olen vain Lahden haaste. Huumeongelma on kasvanut Lahden lisäksi muuallakin Suomessa. Ennaltaehkäisevän työn merkitys korostuu entisestään, koska mikään valvonta ei poista tarjontaa koskaan kokonaan. Esimerkiksi huumehelvetistä selvinnyt ex-jääkiekkoija Marko Jantunen on tavoittanut luennoillaan yli 20 000 ihmistä ja ensi vuoden loppuun mennessä tulee mittariin 90 000. Kokemusasiantuntijat ovat ehkä parhaita puhumaan aiheesta, koska heidän tarinansa yleensä pysäyttää parhaiten. Siksi heitä tarvitaan ehdottomasti lisää, Skinnari kertoo.   

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

SDP EDUSKUNTA
SDP EDUSKUNTA

00102 Eduskunta

09 4321https://sdp.fi/fi/eduskunta/

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta SDP EDUSKUNTA

Lindtman: Orpon almanakassa ei ole koskaan köyhän vuoro14.8.2018 12:25Tiedote

SDP:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Lindtmanin mukaan hyvä suhdannetilanne vaatii päättäjiltä erityistä viisautta. On tärkeää kohdentaa voimavarat oikein, jotta emme hukkaa positiivista talouskehitystä. Hallituksen talouspolitiikasta syntyy vaikutelma, että oli suhdannetilanne mikä tahansa, aina on hyvä aika rikkaiden uusille veroeduille ja aina on huono aika panostaa perusturvaan. - Kun hallituksen alkutaipaleella taloudessa meni huonosti, oli Sipilän mukaan pakko leikata suomalaisten hyvinvoinnista. Kun nyt taloudessa menee paremmin, hallituksen mielestä nyt ei ole oikea hetki lopettaa perusturvaleikkauksia. - Samalla kun pienituloisilta leikattiin, huono taloustilanne oli hallitukselle peruste jakaa uusia veroetuja apteekkareille, suurmetsänomistajille ja miljoonaperinnöistä nauttiville. Ja nyt kun suhdannetilanne on parempi, ei näihin etuihin kuitenkaan saa koskea. Lindtman esittääkin kysymyksen, onko taloustilanne koskaan oikea oikeudenmukaiselle talouspolitiikalle, vai onko

Eduskunnan varapuhemies Tuula Haatainen: Pääministeri Sipilä. Saako hallituksen ministeri puhua mitä huvittaa?11.8.2018 13:41Tiedote

Eduskunnan varapuhemies Tuula Haatainen tuomitsee jyrkästi ulkoasiainministeri Timo Soinin naisvihamieliset ulostulot koskien Argentiinan senaatin päätöstä hylätä esitys, joka olisi laillistanut abortin maassa. "Timo Soinin toistuvat kannanotot naisten oikeuksia vastaan eivät voi enää jatkua. Ristiriita ulkoministerin puheiden ja Suomen ulkopoliittisen linjan välillä murentaa mainettamme naisten ja tyttöjen oikeuksia puolustavana maana." "Naisten ja tyttöjen oikeudet tarvitsevat jatkuvasti rohkeita tekijöitä ja puolesta puhujia. Aborttioikeus liittyy olennaisesti lisääntymisterveyteen. Laittomien aborttien seurauksena kuolee vuosittain tuhansia naisia", Haatainen toteaa. Haatainen vaatii pääministeri Sipilältä selkeää vastausta, saako ulkoministeri Soini kulkea puoli vuotta vaaleihin saakka puhumassa maailmalla, mitä huvittaa?

SDP:n Suna Kymäläinen: Kokonaisturvallisuuden parantaminen edellyttää korjausliikkeitä valtion kiinteistöstrategiaan  10.8.2018 13:14Tiedote

Valtioneuvostonkanslian ulkomaalaisten kiinteistöhankintojen turvallisuutta pohtinut työryhmä lisäisi ulkomaalaisten kiinteistökauppoja koskevaa sääntelyä. Kesäkuussa julkaistussa selvityksessä työryhmä toteaa muuttuneen ulko- ja turvallisuuspoliittisen tilanteen haastavan nykyisen maankäyttöä koskevan lainsäädännön. Etuosto-oikeus ja lupamenettely ovat askelia oikeaan suuntaan, mutta SDP:n kansanedustaja Suna Kymäläisen mielestä vaaditaan voimakkaampia muutoksia valtion kiinteistöstrategiaan.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme