SDP EDUSKUNTA

Ville Skinnari: Poliiseille tehokkaampia keinoja huumekaupan vastaiseen työhön

Jaa

Lahtelainen kansanedustaja ja Päijät-Hämeen Hyvinvointiyhtymän hallituksen puheenjohtaja Ville Skinnari (sd.) on huolissaan lisääntyvästä huumeongelmasta ja peräänkuuluttaa uusia keinoja valvonnan lisäämiseksi. Lahden huumeongelma on noussut viime päivinä otsikoihin.

Skinnari on sopinut aiheen tiimoilta tapaamisen sisäministeri Kai Mykkäsen kanssa tulevalle viikolle yhdessä poliisin, Lahden kaupungin ja Päijät-Hämeen Hyvinvointiyhtymän kanssa. Lisäksi hän on jättänyt asiasta hallitukselle kirjallisen kysymyksen.

- Poliisille on luotava uusi ja tehokkaampi toimintamalli, jossa erityisesti internetissä tapahtuvan huumeiden tarjontaan ja keskusteluun voidaan puuttua. Nuoret ovat netissä, joten poliisin ja ennaltaehkäisevän työn on myös oltava siellä, Skinnari painottaa.

Skinnari haluaa keskustella ministeri Mykkäsen kanssa poliisien resurssien kohdentamisesta valvonta työhön ja ennaltaehkäisyyn sekä erityisesti internetissä tapahtuvan valvontatyön paremmasta hyödyntämisestä ja kehittämisestä. Nyt valtiovallan huomio on kiinnittynyt tiedustelulain yhteydessä esitettyyn voimavarojen lisäykseen.

- Tarvitsemme poliiseja internettiin myös ilta- ja yöaikaan, jotta toiminta olisi uskottavaa ja valeostosten kautta voidaan saada rikolliset vastuuseen. Tarvitaan poliiseja, jotka voivat täysipäiväisesti syventyä verkossa tapahtuvan huumekaupan maailmaan. Se vaatii lisäresursseja, Skinnari huomauttaa.

Päijät-Hämeessä yhteistyötä sosiaali- ja terveysviranomaisten, poliisin ja koulujen kanssa on tiivistetty. Skinnarin mukaan ennaltaehkäisevän työn merkitys on suuri, erityisesti kokemusasiantuntijoiden panos on tärkeä. Kouluissa on tehty hyvää valistustyötä mm. terveystiedon tunneilla ja oppilailla on hyvä tieto huumeiden vaaroista, mutta lisää toimia tarvitaan.

- Ei tämä olen vain Lahden haaste. Huumeongelma on kasvanut Lahden lisäksi muuallakin Suomessa. Ennaltaehkäisevän työn merkitys korostuu entisestään, koska mikään valvonta ei poista tarjontaa koskaan kokonaan. Esimerkiksi huumehelvetistä selvinnyt ex-jääkiekkoija Marko Jantunen on tavoittanut luennoillaan yli 20 000 ihmistä ja ensi vuoden loppuun mennessä tulee mittariin 90 000. Kokemusasiantuntijat ovat ehkä parhaita puhumaan aiheesta, koska heidän tarinansa yleensä pysäyttää parhaiten. Siksi heitä tarvitaan ehdottomasti lisää, Skinnari kertoo.   

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

SDP EDUSKUNTA
SDP EDUSKUNTA

00102 Eduskunta

09 4321https://sdp.fi/fi/eduskunta/

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta SDP EDUSKUNTA

SDP:n Lauri Ihalainen: Hallituspuolueet sivuuttivat eduskunnassa kahdeksan puolueen yhteiset tavoitteet päästökaupan kehittämisestä16.1.2019 16:40Tiedote

Eduskunnassa keskusteltiin tänään laajasti ilmastopolitiikasta kahden keskustelualoitteen pohjalta. Myös päästökauppaa koskevat asiat nousivat esiin keskustelussa. Talousvaliokunta käsitteli tiistaina hallituksen esitystä päästökauppalain muuttamisesta ja antoi asiasta mietintönsä. Asia tulee huomenna (17.1.) eduskunnan täysistunnon käsittelyyn.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme