SDP EDUSKUNTA

Ville Skinnari: Poliiseille tehokkaampia keinoja huumekaupan vastaiseen työhön

Jaa

Lahtelainen kansanedustaja ja Päijät-Hämeen Hyvinvointiyhtymän hallituksen puheenjohtaja Ville Skinnari (sd.) on huolissaan lisääntyvästä huumeongelmasta ja peräänkuuluttaa uusia keinoja valvonnan lisäämiseksi. Lahden huumeongelma on noussut viime päivinä otsikoihin.

Skinnari on sopinut aiheen tiimoilta tapaamisen sisäministeri Kai Mykkäsen kanssa tulevalle viikolle yhdessä poliisin, Lahden kaupungin ja Päijät-Hämeen Hyvinvointiyhtymän kanssa. Lisäksi hän on jättänyt asiasta hallitukselle kirjallisen kysymyksen.

- Poliisille on luotava uusi ja tehokkaampi toimintamalli, jossa erityisesti internetissä tapahtuvan huumeiden tarjontaan ja keskusteluun voidaan puuttua. Nuoret ovat netissä, joten poliisin ja ennaltaehkäisevän työn on myös oltava siellä, Skinnari painottaa.

Skinnari haluaa keskustella ministeri Mykkäsen kanssa poliisien resurssien kohdentamisesta valvonta työhön ja ennaltaehkäisyyn sekä erityisesti internetissä tapahtuvan valvontatyön paremmasta hyödyntämisestä ja kehittämisestä. Nyt valtiovallan huomio on kiinnittynyt tiedustelulain yhteydessä esitettyyn voimavarojen lisäykseen.

- Tarvitsemme poliiseja internettiin myös ilta- ja yöaikaan, jotta toiminta olisi uskottavaa ja valeostosten kautta voidaan saada rikolliset vastuuseen. Tarvitaan poliiseja, jotka voivat täysipäiväisesti syventyä verkossa tapahtuvan huumekaupan maailmaan. Se vaatii lisäresursseja, Skinnari huomauttaa.

Päijät-Hämeessä yhteistyötä sosiaali- ja terveysviranomaisten, poliisin ja koulujen kanssa on tiivistetty. Skinnarin mukaan ennaltaehkäisevän työn merkitys on suuri, erityisesti kokemusasiantuntijoiden panos on tärkeä. Kouluissa on tehty hyvää valistustyötä mm. terveystiedon tunneilla ja oppilailla on hyvä tieto huumeiden vaaroista, mutta lisää toimia tarvitaan.

- Ei tämä olen vain Lahden haaste. Huumeongelma on kasvanut Lahden lisäksi muuallakin Suomessa. Ennaltaehkäisevän työn merkitys korostuu entisestään, koska mikään valvonta ei poista tarjontaa koskaan kokonaan. Esimerkiksi huumehelvetistä selvinnyt ex-jääkiekkoija Marko Jantunen on tavoittanut luennoillaan yli 20 000 ihmistä ja ensi vuoden loppuun mennessä tulee mittariin 90 000. Kokemusasiantuntijat ovat ehkä parhaita puhumaan aiheesta, koska heidän tarinansa yleensä pysäyttää parhaiten. Siksi heitä tarvitaan ehdottomasti lisää, Skinnari kertoo.   

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

SDP EDUSKUNTA
SDP EDUSKUNTA

00102 Eduskunta

09 4321https://sdp.fi/fi/eduskunta/

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta SDP EDUSKUNTA

SDP:n Mäkisalo-Ropponen: Sosiaali- ja terveystoimessa tarvitaan lähijohtajia varmistamaan alan työhyvinvointi, potilasturvallisuus ja laadukas toiminta19.5.2019 11:00:00 EESTTiedote

Sosiaali- ja terveydenhuollon työntekijöistä lähes 70 prosenttia on hoitotyöntekijöitä. Erityisesti tämän ammattikunnan työssä jaksaminen on ollut julkisuudessa esillä paljon viime aikoina. Kansanedustaja Merja Mäkisalo-Ropponen (sd.) muistuttaa, että monien tutkimusten mukaan erityisesti lähijohtajien, kuten osastonhoitajien, toiminnalla on keskeinen merkitys koko sosiaali- ja terveystoimen henkilöstön hyvinvointiin ja toiminnan sujuvuuteen.

SDP:n Kimmo Kiljunen: Eduskunnan istumajärjestyksessä seurataan Euroopassa vakiintunutta käytäntöä, jolla on pitkä historia7.5.2019 20:04:02 EESTTiedote

SDP:n kansanedustaja Kimmo Kiljunen pitää perussuomalaisten perustelua eduskunnan istumajärjestyksestä epäjohdonmukaisena. - Jos perussuomalaisille kelpaa istumapaikka kokoomuksen oikealla puolella Euroopan parlamentissa, niin miksi ei täällä eduskunnassa, hän ihmettelee. - Istumajärjestyksen määrittäminen ei ole tuolileikki tai arvoton näytelmä, vaan vahvasti arvoja sisältävä keskustelu. Yhdenkään puolueen ei pidä eikä tarvitse hävetä tai peitellä omaa arvomaailmaansa. - Uusoikeisto Euroopassa käyttää termejä "Afrikan sarven ihmissaasta", "etninen homogeenisuus", vierastaa monikulttuurisuutta ja on vääristänyt kansallismielisyyden vierasvihaksi sekä syrjii vähemmistöjä. Voimme vain toivoa, että tässä keskustelussa kaikki tunnistavat oman tilansa ja antavat arvon toisillekin, kiteyttää Kiljunen.

Merja Mäkisalo-Ropponen: Terveyden ja hyvinvoinnin edistäminen kunnissa kuntoon!5.5.2019 12:05:00 EESTTiedote

Kuntalain mukaan terveyden- ja hyvinvoinnin edistäminen kuuluu kuntien perustehtäviin. Kuntapäättäjien tulisi tiedostaa asian tärkeys, sillä terveyden ja hyvinvoinnin edistämisellä meillä on mahdollisuus saada todellisia säästöjä tulevaisuuden sosiaali- ja terveysmenoihin. Vaikka sosiaali- ja terveyspalvelut siirtyvätkin tulevaisuudessa ns. ”vahvemmille hartioille” kunnan vastuu ennaltaehkäisevistä toimista ei poistu, sanoo kansanedustaja Merja Mäkisalo-Ropponen (sd.).

Filatov: Panostusta osaamiseen, parempaan työvoimapalveluun ja osatyökykyisten työllisyyteen4.5.2019 16:19:21 EESTTiedote

Kansanedustaja Tarja Filatov (sd.) toteaa, että työhön tarvitaan 100 000 ihmistä lisää, jotta työllisyys nousee 75 prosenttiin. - Tämä on hyvinvointipalvelujen rahoituksen näkökulmasta välttämätöntä. Työ on tärkeä osallisuuden näkökulmasta. Työpaikkojen synnyn rinnalla oleellista on osaamisen vahvistaminen, työttömyysturvan ja palveluiden toimivuus sekä osatyökykyisten mukaan saaminen. Filatov puhui SAK:n Etelä-Suomen aktiivitapahtumassa Lahdessa lauantaina. - Kyse ei ole vain työpaikkojen luomisesta, vaan siitä, miten osatyökykyiset voisivat päästä työhön. Oleellista on uudistaa sosiaaliturvaa ja palveluita sekä työmarkkinoita. - Osatyökykyisten tai työkyvyttömien kohdalla on turvattava henkilökohtainen palvelu, jossa kartoitetaan työnsaannin esteet ja puututaan niihin. Osan kohdalla riittää alentunutta työkykyä korjaamaan palkkatuki. Jos alenema on pysyvä, tuen tulee olla pysyvä. Tässä passiivista työttömyysturvaa voidaan käyttää aktiivisesti palkkatukena. Filatovin mukaan lisäksi ta

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme