SDP EDUSKUNTA

Ville Skinnari: Poliiseille tehokkaampia keinoja huumekaupan vastaiseen työhön

Jaa

Lahtelainen kansanedustaja ja Päijät-Hämeen Hyvinvointiyhtymän hallituksen puheenjohtaja Ville Skinnari (sd.) on huolissaan lisääntyvästä huumeongelmasta ja peräänkuuluttaa uusia keinoja valvonnan lisäämiseksi. Lahden huumeongelma on noussut viime päivinä otsikoihin.

Skinnari on sopinut aiheen tiimoilta tapaamisen sisäministeri Kai Mykkäsen kanssa tulevalle viikolle yhdessä poliisin, Lahden kaupungin ja Päijät-Hämeen Hyvinvointiyhtymän kanssa. Lisäksi hän on jättänyt asiasta hallitukselle kirjallisen kysymyksen.

- Poliisille on luotava uusi ja tehokkaampi toimintamalli, jossa erityisesti internetissä tapahtuvan huumeiden tarjontaan ja keskusteluun voidaan puuttua. Nuoret ovat netissä, joten poliisin ja ennaltaehkäisevän työn on myös oltava siellä, Skinnari painottaa.

Skinnari haluaa keskustella ministeri Mykkäsen kanssa poliisien resurssien kohdentamisesta valvonta työhön ja ennaltaehkäisyyn sekä erityisesti internetissä tapahtuvan valvontatyön paremmasta hyödyntämisestä ja kehittämisestä. Nyt valtiovallan huomio on kiinnittynyt tiedustelulain yhteydessä esitettyyn voimavarojen lisäykseen.

- Tarvitsemme poliiseja internettiin myös ilta- ja yöaikaan, jotta toiminta olisi uskottavaa ja valeostosten kautta voidaan saada rikolliset vastuuseen. Tarvitaan poliiseja, jotka voivat täysipäiväisesti syventyä verkossa tapahtuvan huumekaupan maailmaan. Se vaatii lisäresursseja, Skinnari huomauttaa.

Päijät-Hämeessä yhteistyötä sosiaali- ja terveysviranomaisten, poliisin ja koulujen kanssa on tiivistetty. Skinnarin mukaan ennaltaehkäisevän työn merkitys on suuri, erityisesti kokemusasiantuntijoiden panos on tärkeä. Kouluissa on tehty hyvää valistustyötä mm. terveystiedon tunneilla ja oppilailla on hyvä tieto huumeiden vaaroista, mutta lisää toimia tarvitaan.

- Ei tämä olen vain Lahden haaste. Huumeongelma on kasvanut Lahden lisäksi muuallakin Suomessa. Ennaltaehkäisevän työn merkitys korostuu entisestään, koska mikään valvonta ei poista tarjontaa koskaan kokonaan. Esimerkiksi huumehelvetistä selvinnyt ex-jääkiekkoija Marko Jantunen on tavoittanut luennoillaan yli 20 000 ihmistä ja ensi vuoden loppuun mennessä tulee mittariin 90 000. Kokemusasiantuntijat ovat ehkä parhaita puhumaan aiheesta, koska heidän tarinansa yleensä pysäyttää parhaiten. Siksi heitä tarvitaan ehdottomasti lisää, Skinnari kertoo.   

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

SDP EDUSKUNTA
SDP EDUSKUNTA

00102 Eduskunta

09 4321https://sdp.fi/fi/eduskunta/

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta SDP EDUSKUNTA

Puolustusvaliokunnan varapuheenjohtaja Mika Kari: Väite Suomen Nato-jäsenyyden turvallisuutta lisäävästä vaikutuksesta on hataralla pohjalla21.6.2018 12:39Tiedote

Dagens Nyheter ja Turun Sanomat julkaisivat kuluneella viikolla yhteiskirjoituksen, jossa joukko ruotsalaisia ja suomalaisia ulkopolitiikan asiantuntijoita vaati naapurimaiden yhteistä hakeutumista sotilasliitto Naton jäseneksi. Kirjoituksen allekirjoittajat perustelivat kannanottoaan sillä, että Ruotsin ja Suomen Nato-jäsenyys vahvistaisi paitsi niiden myös koko Pohjoisen Euroopan turvallisuutta.

Eloranta: Lapset ansaitsevat paremman varhaiskasvatuslain20.6.2018 13:30Tiedote

Varhaiskasvatus on tulevaisuusinvestointi. Se parantaa tasa-arvoa ja oppimistuloksia ja ehkäisee syrjäytymistä. OECD:n mukaan yhden euron sijoitus varhaiskasvatukseen tuottaa jopa seitsemän euroa, enemmän kuin mikään muu koulutusinvestointi. Mikä tahansa varhaiskasvatus ei kuitenkaan tuota hyötyä saa aikaan, ainoastaan laadukas varhaiskasvatus. On hyvä, että uusi varhaiskasvatuslaki parantaa varhaiskasvatuksen aikuisten osaamistasoa lisäämällä etenkin pedagogista osaamista, mutta se ei yksin riitä.

Sivistysvaliokunnan demarit: SDP haluaa todellisen varhaiskasvatusuudistuksen19.6.2018 14:56Tiedote

SDP olisi halunnut merkittäviä parannuksia uuteen varhaiskasvatuslakiin. Valitettavasti sivistysvaliokunta ei ottanut mietinnössään sosialidemokraattien ehdotuksia huomioon. Subjektiivinen varhaiskasvatusoikeus tulee taata kaikille lapsille, päiväkotien ryhmäkokoja on pienennettävä, kolmiportainen tuki on laajennettava myös varhaiskasvatukseen ja henkilöstön koulutustasoa nostettava, sivistysvaliokunnan sd-kansanedustajat Eeva-Johanna Eloranta, Jukka Gustafsson ja Pilvi Torsti vaativat.

Sosiaali- ja terveysvaliokunnan oppositioedustajat: Hallitus esti sote-vastineen julkistamisen jo tänään18.6.2018 16:13Tiedote

Sosiaali- ja terveysvaliokunnan oppositio on pettynyt hallituksen tapaan puhua julkisuudessa yhtä ja toimia valiokunnassa toisin sote-vastineen julkisuuskysymyksessä. Hallitus valitsi alun perin sellaisen menettelytavan, jolla sen sote-vastineesta tuli ei-julkinen. Tänään maanantaina siitä huolimatta useat hallituksen edustajat pääministeri etunenässä ovat kaipailleet asiakirjan julkistamista sosiaali- ja terveysvaliokunnassa. Kun asiakirjaa yritettiin valiokunnassa tänään ainoalla mahdollisella tavalla, eli julkisen kuulemisen kautta julkistaa, hallituspuolueet estivät sen äänestyksessä luvuin 10-7.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme