Destia Oy

Vinkit autoilijoille talvikeleihin

Jaa

Vaikka talvi antaa odottaa itseään, on teiden talvikunnossapito ollut käynnissä jo puolitoista kuukautta. Destia hoitaa omilla urakka-alueillaan esimerkiksi auraukset, liukkauden torjunnan ja liikennemerkkien ylläpidon vuorokauden ympäri Liikenneviraston määrittelemien laatuvaatimusten mukaisesti.

Destian kunnossapitäjät luovat puitteet turvalliselle liikenteelle, mutta autoilijoiden vastuulla on ottaa talviolosuhteet huomioon omassa ajotavassa. Pimeät ja liukkaat kelit vaativat tarkkaavaisuutta, selkeästi hitaampia ajonopeuksia ja riittävää turvaväliä.

Vinkit talvisille teille

  • Hidasta vauhtia. Talvinopeusrajoitukset tulevat teille syystä. Pimeällä ja talvisella kelillä aikaa reagoimiseen on vähemmän ja autoa ei välttämättä saa pysähtymään nopeasti. Lähde matkaan ajoissa – 10 minuuttia lisää matkaan varmistaa, että pääset perille turvallisesti.
  • Ole tarkkaavainen. Helppo henkivakuutus on pitää silmät auki ja keskittyä siihen, mitä on tekemässä. Pimeässä vaaran paikat näkee vasta viime tipassa. Ota huomioon muu liikenne ajotavassasi.
  • Varaudu ajoissa. Pidä aina autossa mukana varoituskolmio, lämmintä vaatetta, heijastinliivi ja toimiva taskulamppu. Muista tarkistaa tuulilasin kunto ja pesunesteen riittävyys.
  • Jos auto hajoaa tielle. Rikkoutunut auto ei saa aiheuttaa haittaa tai vaaraa muulle liikenteelle. Pyri pysäköimään auto mahdollisimman turvalliseen paikkaan ja pois ajoradalta. Jätä seisontavalot ja mahdollisesti myös hätävilkut päälle. Autoilijan vastuulla on siirtää rikkoutunut auto mahdollisimman pian pois tiealueelta. Jos rikkoutuminen ei johdu autoilijan omasta huolimattomuudesta, vapaaehtoinen autovakuutus eli kaskovakuutus kattaa usein hinauksen lähimpään korjaamoon – tarkasta siis oma vakuutuksesi jo hyvissä ajoin!

Destian kelikeskus seuraa ympäri vuoden keliä reaaliaikaisesti ja välittää tiedot tieurakoitsijoille. Tiehoidon toimenpiteet tehdään siis aina keliä ennakoiden. Turvallinen liikenne syntyy yhteistyössä kesät talvet.

Jos sinulla on huomautettavaa teiden kunnosta tai liikenteen ongelmista, voit soittaa Liikenneviraston Tienkäyttäjän linjalle vuorokauden ympäri numeroon 0200 2100.

Avainsanat

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Destia Oy
Destia Oy
Neilikkatie 17, PL 206
01301 Vantaa

020 444 11http://www.destia.fi

Destia on Suomen suurin infra-alaan keskittynyt yhtiö, joka suunnittelee, rakentaa ja ylläpitää liikenneväylien ja ratojen sekä liikenne- ja teollisuusympäristöjen lisäksi kokonaisia elinympäristöjä. Vuonna 2017 yhtiön liikevaihto oli noin MEUR 478. 1 500 tositoimijaamme toteuttavat edistyksellisiä ratkaisuja, jotka edistävät turvallista ja sujuvaa liikkumista, ja tekevät ympäröivästä maailmasta pala palalta toimivampaa. Destia luo toimivampaa Suomea, jotta tulevaisuuden tekijöillä olisi vahva perusta ja väylät avoimina, minne ikinä he haluavatkin mennä. www.destia.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Destia Oy

Maanteiden talvihoitokausi on alkanut – reaaliaikainen tieto ja ennakointi onnistumisen ytimessä3.10.2019 14:50:00 EESTTiedote

Hämärät pakkasaamut käynnistävät maanteiden talvihoitokauden suurimmassa osassa Suomea. Destia hoitaa omilla urakka-alueillaan auraukset, liukkauden torjunnan ja valaistuksen vuorokauden ympäri. Alkavissa urakoissa otetaan nyt käyttöön uusi urakointimalli, uusia digitaalisia ratkaisuja ja tienkäyttäjille avoimet WhatsApp-ryhmät tiedonjakoa varten. Väylän määrittelemät laatuvaatimukset ohjaavat kunnossapitotyötä.

DESTIAN VARSINAISEN YHTIÖKOKOUKSEN JA HALLITUKSEN PÄÄTÖKSET27.5.2019 09:20:25 EESTTiedote

Destia Group Oyj:n varsinainen yhtiökokous vahvisti 22.5.2019 yhtiön tilinpäätöksen vuodelta 2018 ja myönsi hallituksen jäsenille ja toimitusjohtajalle vastuuvapauden. Yhtiökokous päätti hallituksen ehdotuksen mukaisesti, että 31.12.2018 päättyneeltä tilikaudelta jaetaan pääoman palautusta sijoitetun vapaan oman pääoman rahastosta 10 miljoonaa euroa. Hallituksen kokoonpano Yhtiökokous päätti hallituksen jäsenmääräksi kuusi. Hallituksen puheenjohtajaksi valittiin Juhani Pitkäkoski. Hallituksen jäseniksi valittiin uudelleen Marcus Ahlström, Lasse Heinonen, Pasi Koota ja Juha Nurmi. Uudeksi hallituksen jäseneksi valittiin Soile Kankaanpää. Soile Kankaanpäällä on vahva kansainvälinen kokemus myynnin johtotehtävistä. Hän toimii ISS Palveluiden kaupallisena johtajana, ja on työskennellyt aiemmin muun muassa Uponorilla, Konecranesilla ja Nokialla. Kaikki hallituksen jäsenet ovat antaneet suostumuksensa tehtävään. Hallituksen riippumattomuusarvioinnin perusteella kaikki hallituksen jäsenet ova

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme