Seta RySeta Ry

Vinokino-elokuvafestivaali tuo sateenkaarevia elokuvia Helsinkiin tällä viikolla

Jaa

Vinokino-elokuvafestivaali alkaa tämän viikon torstaina Helsingissä. Turun seudun Seta ry:n järjestämä Vinokino on Suomen ainoa vain seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen tarinoihin keskittyvä elokuvafestivaali. Se järjestetään 3.-6.11. Helsingissä. Festivaalin ohjelmistoon kuuluu tänä vuonna yksitoista pitkää elokuvaa ja yksi lyhytelokuvakooste. Esityksistä voi nauttia Helsingissä torstaista sunnuntaihin Korjaamo Kinossa ja Cinema Orionissa. Lippuja voi ostaa Vinokinon verkkokaupasta ja elokuvateattereiden myyntipisteistä festivaalin aikana.

Pressikuva elokuvasta Being Bebe
Pressikuva elokuvasta Being Bebe

Helsingin esitykset aloittaa 3.11. Christoffer Sandlerin ohjaama pohjoismainen nuortenelokuva So Damn Easy Going, joka on draamakomedia ihastumisesta, teini-iästä ja neuroepätyypillisenä elämisestä. Elokuvan päähenkilö Joanna ihastuu luokkakaveriinsa Audreyhin ja yrittää samalla keksiä epätoivoisesti keinoja loppuneiden ADHD lääkkeiden saamiseksi. Torstaina esitetään myös ensimmäisen RuPaul’s Drag Race -kilpailun voittaneen drag queen BeBe Zahara Benetin urasta kertova dokumenttielokuva Being BeBe. Drag-kulttuuria käsitellään lisäksi mustassa komediassa Chrissy Judy, joka kertoo kertoo dragia tekevistä ystävyksistä, joiden tiet eroavat, kun toinen heistä löytää itselleen uuden poikaystävän.

Vinokinon monipuoliseen ohjelmistoon kuuluvat myös C.B. Yi:n ohjaama taiwanilais-itävaltalainen Moneyboys-elokuva sekä vuonna 2021 Cannesin Queer Palm -palkinnolla palkittu draamaelokuva The Divide. The Divide -elokuvassa sarjakuvataitelija Raf loukkaa kätensä riidellessään puolisonsa Julien kanssa. Sairaalaan saapuessaan Raf ja Julie juuttuvat ensiavun ruuhkaan, kun presidentti Emmanuel Macronia vastustavien keltaliivien mielenosoitus muuttuu mellakaksi ja sairaala alkaa täyttyä kadulla loukkaantuneista ihmisistä. Sairaalasta muodostuu läpileikkaus Ranskasta, jonka yhteiskunnallinen eriarvoisuus uhkaa maan sisäistä turvallisuutta. Brasilialainen draama Private Desert kertoo puolestaan poliisin työstä sivuun asetetusta Danielista, joka lähtee kolmen tuhannen kilometrin päähän etsimään netti-ihastustaan Saraa. Private Desert muovaa etsintöjen edetessä Saran ja Danielin etäsuhteesta vaikuttavan queer-tarinan, vaikka päähenkilöiden seksuaalinen suuntautuminen tai sukupuoli-identiteetti ei asetukaan selkeästi mihinkään kategoriaan.

Festivaalin elokuvat tuovat lisäksi esiin sukupuolen ja seksuaalisuuden moninaisuuden teemoja monipuolisesti. Kanadalainen dokumenttielokuva Framing Agnes pyrkii muuttamaan transhistorian esittämisen ja kuvaamisen tapoja tuomalla valkokankaalle transtaustaisia näyttelijöitä, jotka uudelleenesittävät 1950-luvun tosielämän kertomuksia transihmisyydestä. Kotimainen dokumenttielokuva Puutarha katsoo puolestaan kinky- ja BDSM-kulttuureita uusin silmin. Minna Havukaisen ohjaamassa dokumentissa seurataan viiden henkilön BDSM-sessioita kauniissa puutarhaympäristössä. Dokumentin yhteydessä järjestetään myös Korjaamo Kinossa keskustelutilaisuus, johon dokumentin ohjaaja osallistuu.

Lisätietoja:

Jean Lukkarinen

Vinokinon tiedottaja

tiedottaja@vinokino.fi

0503466994

www.vinokino.fi

Yhteyshenkilöt

Jean Lukkarinen
Vinokinon tiedottaja
tiedottaja@vinokino.fi
p. 0503466994

Kuvat

Pressikuva elokuvasta Being Bebe
Pressikuva elokuvasta Being Bebe
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Seta Ry
Seta Ry
Pasilanraitio 5, 2 krs.
00240 Helsinki

https://seta.fi/

Turun seudun Seta on kansalaisjärjestö, joka jakaa asiallista tietoa seksuaalisen suuntautumisen ja sukupuolen moninaisuudesta ja tarjoaa vertaistukea sateenkaari-ihmisille Turun seudulla ja Salossa. Vinokino on Turun seudun Setan elokuvafestivaali.

Seta on valtakunnallinen ihmisoikeusjärjestö, jonka tavoitteena on, että kaikki voisivat elää yhdenvertaisina riippumatta seksuaalisesta suuntautumisesta, sukupuoli-identiteetistä, sukupuolen ilmaisusta tai kehon sukupuolta määrittävistä piirteistä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Seta Ry

Vapaakristilliset ja luterilaiset pastorit suosittelevat uutta verkkokurssia avuksi sateenkaari-ihmisten kohtaamiseen7.2.2023 12:33:48 EET | Tiedote

Seksuaali- ja sukupuolivähemmistöön kuuluvat seurakuntalaiset jäävät monissa seurakunnissa näkymättömiksi. Sateenkaariyhdistys Malkus on julkaissut maksuttoman verkkokurssin, jonka avulla uskonyhteisöjen vastuunkantajat voivat saada uuden näkökulman sateenkaari-ihmisten kohtaamiseen seurakunnassa. Kurssi ei pyri haastamaan yhteisöjen avioliittonäkemystä, vaan antaa työkaluja sateenkaari-ihmisten kunnioittavaan kohtaamiseen.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme