Avain


Vintage ja second hand -kirja kannustaa kestävään ja luovaan pukeutumiseen Jaa

Fida Kettunen on koonnut Vintage ja second hand – luovuutta kestävään tyyliin -kirjaan tietoa vaatteiden eettisyydestä ja vuosikymmenten pukeutumisen tyylihistoriasta sekä vinkkejä kestävään ja luovaan pukeutumiseen. Kirjassa esitellään myös vintage-pukeutujien ajatuksia tyyleistään.

kansi: Fida Kettunen, Vintage ja second hand
kansi: Fida Kettunen, Vintage ja second hand

Elämme pikamuotiketjujen ja kertakäyttömuodin maailmassa, jossa vaatekappale päätyy nopeasti roskalavalle. Fida Kettusen Vintage ja second hand – luovuutta kestävään tyyliin -kirjassa muotiteollisuuden haittavaikutuksia lähdetään hidastamaan kiertämällä kirpputoreja sekä penkomalla isoäidin ja ystävien vaatekaappeja.

“Uskon, että käytettyjen vaatteiden historian tunteminen opettaa meitä tekstiilien runsauden keskellä eläviä huomaamaan uudenlaisia merkityksiä vaatevalinnoissamme ja muuttamaan asenteitamme pukeutumista kohtaan. Ymmärryksessä piilee myös keino ratkoa tulevaisuuden tekstiiliongelmia”, pohtii Kettunen kirjassaan kestävämpää pukeutumista. 

Vintage ja second hand -kirja tarjoaa sekä inspiraatiota että  vinkkejä omintakeisen tyylin luomiseen vastuullisella tavalla. Kirjassa syvennytään myös käytetyn muodin historiaan ja luodaan katsaus muotiteollisuuden nykytilanteeseen. Mukana on myös niksejä ostosreissuille ja vaatteiden huoltoon.

Kettunen on intohimoinen vintageharrastaja ja hän omistaa vaatteita ja asusteita myyvän Lessly-vintageverkkokaupan. Kettunen haluaa innostaa ihmisiä rikkomaan muotisääntöjä ja toteuttamaan omia tyyliunelmiaan vastuullisesti.  

“Tuntuu, että monella on samankaltainen tarina siitä, miten teini-iässä tai viimeistään parikymppisenä persoonallisuus ja luovuus tukahdutetaan, kun yritetään mahtua muiden määrittelemiin muotteihin. Lisäksi muoti ja vaatteet nähdään yhä pinnallisena tai turhamaisena ”naisten hömpötyksenä”, mikä kielii ennen kaikkea patriarkaatin onnistuneesta aivopesusta. Väitän, että omaan tyyliin perehtyminen on kaikkea muuta kuin pinnallista hömpötystä: se on innostavaa, yllättävän eheyttävää ja vastuullista.”

teos: Vintage ja second hand – luovuutta kestävään tyyliin

kirjoittaja: Fida Kettunen

ISBN: 9789523043244

kustantaja: Avain

sivuja: 176
julkaisupäivä: 18.5.2022

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätiedot, haastattelupyynnöt ja arvostelukappaleet

Avain, Suomen kirjastopalvelu Oy, viestintäjohtaja Vilja Kujanpää, puh. 040 755 3319, vilja.kujanpaa@bookygroup.fi

arvostelukappaleet: info@avain.net

Kuvat

kansi: Fida Kettunen, Vintage ja second hand
kansi: Fida Kettunen, Vintage ja second hand
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Avain
Avain
Työpajankatu 13 A
00580 Helsinki

09 5840 440https://avain.net/

Avain on suomalainen kirjakustantamo, joka kustantaa laadukasta kotimaista kirjallisuutta. Kustantamo on palkittu Selkokeskuksen Seesam-palkinnolla tunnustuksena selkokirjallisuuden edistämisestä.

Avain on osa Suomen kirjastopalvelu Oy:tä ja Booky Groupia.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Avain

MUISTUTUSKUTSU: Zacharias Topelius – suomalaisten satusetä -kirjan julkistamistilaisuus 12.5.6.5.2022 12:57:39 EEST | Kutsu

Tule kuulemaan Timo Jantusen ja Eero Ojasen keskustelua Zacharias Topeliuksesta sekä kirjoittamastaan Topeliuksen tuotantoa ja elämää käsittelevästä tuoreesta elämäkerrasta Zacharias Topelius – suomalaisten satusetä Kallion kirjastoon (Viides linja 11, Hki) 12.5.2022 klo 15.00. Kriittisen Korkeakoulun vt. toiminnanjohtaja Jaakko Vilja haastattelee kirjailijoita.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme