Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Violanpuistosta joudutaan kaatamaan toinenkin puu – paviljonkipäiväkodin rakentaminen jatkuu

Jaa

Violanpuistoon rakennetaan väliaikaista päiväkotipaviljonkia. Rakennustöiden aikana yhden suurikokoisen jalavan juuret ovat saaneet vaurioita, joista johtuen puu joudutaan kaatamaan.

Helsingin kaupunki tiedotti aikaisemmin, että paviljonkipäiväkodin sijoituspaikalta joudutaan kaatamaan vain yksi puu.

”Valitettavasti yhden puun juuret ovat saaneet rakentamisen aikana vaurioita, eikä puu ole enää elinkelpoinen. Sain itse tiedon eilen torstaina, että puu joudutaan kaatamaan”, sanoo rakennuttamisen projektijohtaja Jari Miettinen.

Helsingin kaupunki pahoittelee, että iso jalava vaurioitui rakennustöiden ja kaivuiden aikana. Siksi urakoitsijan kanssa on sovittu, että rakennustyöt tehdään jatkossa puistossa niin, että muut paikalla olevat puut suojataan ja niiden ympärille muodostetaan riittävät suoja-alueet, jotta pystytään entistä paremmin varmistamaan, etteivät niiden juuret saa vaurioita.

Rakentamisen aikana on tällä viikolla pohdittu myös kolmen muun pienemmän puun kaatamista piha-alueen leikkivälineiden sijoittelun takia. Asian tarkastelussa on päädytty siihen, että puut pyritään säilyttämään muuttamalla piha-alueen toteutusta ja leikkivälineiden sijoittelua. Näin puita ei tarvitsisi kaataa.

Paviljongin rakentaminen edistyy

Väliaikaisen päiväkodin rakentaminen jatkuu. Paalutustyöt on tehty loppuun ja seuraavaksi paviljongin elementit tuodaan työmaalle.

Elementit joudutaan kuljettamaan erityiskuljetuksena ja siksi osa niistä tuodaan rakennustyömaalle yöaikaan. Ensimmäinen erä saapuu 14.-15.10. sunnuntain ja maanantain välisenä yönä. Tämän jälkeen elementtejä työmaalle tulee maanantaina päivällä, sekä tiistaina ja torstaina. Elementtien kuljetuksesta voi aiheutua hienoista melua yöaikaan.

Rakennustyöt pyritään saamaan valmiiksi marras–joulukuussa 2018. Tarkoituksena on, että päiväkotitoiminta tiloissa käynnistetään vuoden 2019 alussa.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Päiväkodin rakentaminen:
Projektijohtaja Jari Miettinen p. 09 310 3697 jari.miettinen@hel.fi.

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala
Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

PL 58200, 00099 Helsingin kaupunki

09 310 2611http://www.hel.fi/kaupunkiymparisto

Kaupunkiympäristön toimiala huolehtii Helsingin kaupunkiympäristön suunnittelusta, rakentamisesta ja ylläpidosta, rakennusvalvonnasta sekä ympäristöön liittyvistä palveluista.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme