Valco Oy

VIRAALIKUVA RÄJÄYTTI POTIN SUOMALAISYRITYKSELLE

Jaa

Satunnaisen käyttäjän 9GAG -huumorisivustolle lataama kuvankaappaus suomalaisen Valcon verkkosivuista lähti viraaliksi ja toi kaupan sivuille yllättäen kymmeniä tuhansia asiakkaita.

Suomalaisen Valco Oy:n toimistolla raavittiin ihmeissään päätä, kun verkkokaupan myynti lähti tiistaina yllättäen rakettimaiseen nousuun ja sähköposti täyttyi erilaisista yhteydenotoista. Pian selvisi, että Valcon verkkokaupasta otettu kuvankaappaus oli lähtenyt leviämään hallitsemattomasti sosiaalisessa mediassa.

Kuvankaappauksessa on ote Valcon toimitusehdoista, jossa kerrotaan englanniksi toimituksen olevan ilmainen paitsi kehitysmaihin kuten Yhdysvallat. Tämä johti kävijäryntäykseen sivuille, josta taas otettiin uusia ja uusia kuvankaappauksia esiteltäviksi sosiaalisessa mediassa. Kuva lähti leviämään myös Reddit -palvelussa, jossa kommentteja oli tiistai-iltapäivään mennessä kertynyt jo yli 1500 kpl.

”Iltapäivällä kun katsoi myyntejä, oli olo vähän kuin olisi vessakäynnillä ropissut yht’äkkiä raakatimantteja pönttöön”, kommentoi tilannetta Valcon perustaja Henri Heikkinen.

9GAG on vuonna 2008 perustettu meemeihin ja muuhun internethuumoriin keskittyvä verkkosivusto. Se on yksi maailman suosituimpia ja siellä vierailee yli 150 miljoonaa kävijää kuukausittain. Reddit on internetin suurin julkinen foorumi, jota kutsutaan myös ”Internetin etusivuksi”. Reddit on yksi maailman suosituimpia sivustoja, jossa käy 1,7 miljardia käyttäjää kuukaudessa.

Kuulokkeita humoristisella markkinoinnilla

Valco on kotimainen vastamelukuulokkeiden valmistaja, joka tunnetaan erityisesti kieli poskessa tehdystä markkinoinnista. Pari vuotta vanha yritys teki jo viime vuonna lähes 2,5 miljoonan euron liikevaihdon myymällä suunnittelemiaan vastamelukuulokkeita ympäri maailman.

”Luonnollisesti tämä myyntipiikki tuli meille juuri silloin kun varastot ovat ihan tyhjät, eikä ole oikein mitään myytävää. Myydään nyt sitten ennakkoon kun ei oikein muuta voida”, Heikkinen toteaa.

Yrityksellä on ollut vaikeuksia vastata jatkuvasti kasvavaan kysyntään mm. Komponenttipulan vuoksi. Korona on haitannut yrityksen liiketoimintaa ja aiheuttanut katkoksia toimitusketjuihin. Lisäksi viime vuonna yritykselle tuli satojen tuhansien eurojen vahingot rikkinäisten muistipiirien vuoksi.

”Tämä vuosi on alkanut vaikeasti, mutta tämänpäiväinen myynnin räjähdys on kuin valo tunnelin päässä. Tuote on hyvä ja asiakastyytyväisyys huipussaan. Ehkäpä tässä on jonkinlaista hyvää karmaa takana”, pohtii Heikkinen.

Lisätietojen antajat:

Henri Heikkinen
Yrittäjä
0400 553 609
henri@valco.fi

Alex El-Yadini
044 361 0241
alex.el.yadini@trulyagency.com

Linkit:

Yrityksen kotisivut – www.valco.fi

Kansainvälinen sivusto, josta kuvankaappaukset – www.valco.io

Kuvankaappaus 9GAG -huumorisivulla - https://9gag.com/gag/azeGoMZ

Avainsanat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Valco Oy
Valco Oy

33710 TAMPERE

http://www.valco.fi

Lisätietoja yrityksestä:

Valco Oy on vuonna 2018 perustettu vastamelukuulokkeiden valmistaja. Valcon liikevaihto vuonna 2021 oli noin 2,4 miljoonaa euroa. Yritys työllistää noin kaksitoista kätyriä. Yrityksellä ei ole toimipistettä, vaan se toimii täysin virtuaalisesti. Kaikki työntekijät työskentelevät kotoa käsin ympäri maailman.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.