Viro vetää matkailukohteena – viime vuodesta ennätyksellinen

Jaa
Viron matkailu on jo kahdeksatta vuotta tasaisessa kasvussa. Vuodesta 2017 muodostui 2,15 miljoonalla ulkomailta saapuneella matkailijalla ja heidän viettämällään 6,5 miljoonalla hotelliyöllä kaikkien aikojen suosituin*. Virossa nähdään kasvun tekijänä matkailusektorin yhä systemaattisempi yhteistyö maan houkuttelevuuden kasvattamisessa ja uusien matkailupalveluiden kehittämisessä. Myös Viron suurin hotellikompleksi, Tallinnan Original Sokos Hotel Viru teki sisarhotellinsa Solo Sokos Hotel Estorian kanssa kävijäennätyksensä, kasvattaen vuonna 2017 myytyjä huoneita edellisvuoden ennätyksestä lähes 2000:lla.
Viru-hotellin suositussa KGB-museossa on käynyt vuosien saatossa yli 230 000 asiakasta. Kuva: Harry Tiits, Viru-hotel
Viru-hotellin suositussa KGB-museossa on käynyt vuosien saatossa yli 230 000 asiakasta. Kuva: Harry Tiits, Viru-hotel

Suomesta Viroon suuntautuneen matkailun pysyessä lähes samalla tasolla kuin ennätysvuonna 2016, kasvoivat muualta Euroopasta, Aasiasta ja Venäjältä saapuneiden matkailijoiden määrä huomattavasti. Myös virolaiset itse matkailivat kotimaassaan merkittävästi enemmän kuin aiemmin. Suomalaisia yöpyi hotelleiksi, majataloiksi tai matkailutiloiksi rekisteröidyissä virolaisissa majoitusliikkeissä vuonna 2017 yhteensä 916 000 henkeä ja he viettivät niissä yhteensä 1 695 000 yötä. Se on 4 % vähemmän kuin ennätysvuonna 2016, mutta samalla kautta aikain toiseksi eniten.

”Viime vuosi oli monella tapaa merkittävä, sillä paitsi, että oma hotellimme täytti 45-vuotta, olivat Viro ja Tallinna kansainvälisen huomion kohteena EU-puheenjohtajakauden ansiosta. Pystyimme juhlavuotemme aikana vahvistamaan asemaamme myös kongressihotellina, sillä Virussa yöpyi yli 4000 EU-puheenjohtajuuteen liittyvää vierasta. On totta, että suomalaisten yöpymiset eivät toissavuoden ennätyskaudesta enää kasvaneet, mutta Venäjältä, Saksasta, Espanjasta, Japanista ja Kiinasta tuli huomattavasti aiempaa enemmän asiakkaita. Nyt, kun puheenjohtajuus ja sen aiheuttamat liikenneruuhkat ja seminaarit ovat ns. taputeltu, alkoivat sopivasti Viron itsenäisyyden 100. juhlavuoden tapahtumat, joiden uskon vetävän etenkin suomalaisia matkailijoita puoleensa”, ennustaa Sokos Hotels Tallinnan toimitusjohtaja Klaus Ek ja perustelee näkemystään: ”Viron juhlavuoden alku onkin ollut vauhdikas. Meillä on tammi-helmikuussa yöpynyt jo 2000 vierasta enemmän kuin viime vuonna vastaavana aikana.”

Suomalaiset ovat ylivoimaisesti suurin Viroon ulkomailta saapuva matkustajaryhmä, muodostaen viime vuonna 41 % virolaisissa majoitusliikkeissä tapahtuneista yöpymisistä. Suurin osa ulkomailta tulleista matkailijoista käyvät Virossa lomilla, neljännes työmatkoilla.

”Turismi on Virolle merkittävä vientituote ja onkin hienoa nähdä, että tuotteen kehittämisen ja parantamisen eteen tehdään systemaattista työtä. Virolaisen matkailualan yhteispanostukset esimerkiksi Aasiaan ovat tuottaneet yli 20 % kasvun matkailijamäärissä, mutta läheinen naapurimme Suomi on meille luonnollisesti tärkeä maa. Ilolla huomaamme, kuinka lämpimästi suomalaiset suhtautuvat itsenäisyytemme juhlavuoteen ja huomaamme jo nyt, että he löytävät sen saavuttaman huomion myötä Virosta itselleen uusia kiinnostuksen kohteita ja lisää tekemistä”, kertoo Tarmo Mutso Viron matkailun edistämiskeskuksesta.

Vuonna 1972 rakennettu Viron ensimmäinen tornitalo Viru-hotelli on avaamisestaan saakka pysynyt hotelliyöpyjien suosituimpana valintana Virossa. Alkuperäisen Original Sokos Hotel Virun kaikki 423 huonetta ovat uusittu ja hotelli sai Suomen juhlavuoden kunniaksi myös teemaan liittyviä erikoishuoneita. Viru-hotellin kylkeen neljä vuotta sitten avattu korkeatasoinen 93 huoneen design- ja tarinahotelli Solo Sokos Hotel Estoria valittiin ainoana virolaishotellina World Luxury Hotel Award -tunnustuksen saajaksi.

Kevät tuo Viruun myös Fafa’s-ravintolan

Majoitustilojen lisäksi Virun hotellikompleksi panostaa myös ravintoloihin, tapahtumiin ja ohjelmapalveluihin.

”Hotelliemme rakastettavuudesta kertoo se, että palveluistamme käy vuosittain nauttimassa yli puoli miljoonaa vierasta. Yöpyjiä on näistä vajaa puolet ja toinen puoli koostuu paikallisista ja kansainvälisistä konsertti-, ravintola-, kabaree- ja kokousvieraista. KGB-museossamme on käynyt vuosien saatossa yli 230 000 asiakasta ja kabareemme on nähnyt lähes 70 000 vierasta. Kun yökerhomme Amigo on lisäksi Viron suosituin klubikonserttiareena, on Viru kirjaimellisesti kaiken ytimessä”, taustoittaa Klaus Ek ja lupaa Viruun myös ravintolauudistuksia: ”Suosittu Amarillo-ravintolamme uusitaan kevään aikana kokonaan ja samalla tuomme hotelliin myös suositun suomalaisen Fafa’s-ketjun ravintolan.”

AS Sokotel on SOK konsernin tytäryhtiö, joka on toiminut vuodesta 2003 lähtien. Se vastaa Virossa Original Sokos Hotel Virun, Solo Sokos Hotel Estorian, Ravintola Amarillon, Tapahtumaravintola Merineitsin ja Cafe Amigo -yökerhon liiketoiminnasta. S-ryhmään kuuluva Sokos Hotels on laajin suomalainen hotelliketju, johon kuuluu yli 50 hotellia Suomessa, Pietarissa sekä Tallinnassa.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätiedot:
Klaus Ek, Sokos Hotels Tallinna, klaus.ek@sok.fi, puh +372 56 809 377


Mediatiedustelut ja Tallinnan Sokos-hotellien testauspyynnöt: Samuel Sorainen, Wolfcom Oy, +358 400 579 653, samuel.sorainen@wolfcom.fi

Kuvat

Viru-hotellin suositussa KGB-museossa on käynyt vuosien saatossa yli 230 000 asiakasta. Kuva: Harry Tiits, Viru-hotel
Viru-hotellin suositussa KGB-museossa on käynyt vuosien saatossa yli 230 000 asiakasta. Kuva: Harry Tiits, Viru-hotel
Lataa
Viru-hotellin Starlight-kabaree on viihdyttänyt kiitetyllä show&dinner -konseptillaan lähes 70 000 vierasta. Korkealaatuisen ja tyylikkään kabaree-illan kesto on 4.5 tuntia, jonka aikana tarjoillaan kolmen ruokalajin päivällinen ja lukuisia upeita tanssi- ja lauluesityksiä. Kuva: Harry Tiits, Viru-hotel
Viru-hotellin Starlight-kabaree on viihdyttänyt kiitetyllä show&dinner -konseptillaan lähes 70 000 vierasta. Korkealaatuisen ja tyylikkään kabaree-illan kesto on 4.5 tuntia, jonka aikana tarjoillaan kolmen ruokalajin päivällinen ja lukuisia upeita tanssi- ja lauluesityksiä. Kuva: Harry Tiits, Viru-hotel
Lataa
Virun Merineitsi-ravintolan korkealaatuisen show&dinner -illallisen raaka-aineina käytetään mm. Saarenmaalta pyydettyä hirveä ja virolaisia metsäsieniä. Kuva: Harry Tiits, Viru-hotel
Virun Merineitsi-ravintolan korkealaatuisen show&dinner -illallisen raaka-aineina käytetään mm. Saarenmaalta pyydettyä hirveä ja virolaisia metsäsieniä. Kuva: Harry Tiits, Viru-hotel
Lataa
Virun Show&Dinner -kabareen pääosan jakavat tanssijoiden ja laulajien lisäksi tarjoiluhenkilökunta ja keittiömestari Margus Tammpere (oik.) tiimeineen. Kuva: Harry Tiits, Viru-hotel
Virun Show&Dinner -kabareen pääosan jakavat tanssijoiden ja laulajien lisäksi tarjoiluhenkilökunta ja keittiömestari Margus Tammpere (oik.) tiimeineen. Kuva: Harry Tiits, Viru-hotel
Lataa
Tallinnan Viru-hotelli on kaupungin tunnetuimpia maamerkkejä.
Tallinnan Viru-hotelli on kaupungin tunnetuimpia maamerkkejä.
Lataa
Alkuperäisen Viru-hotellin viereen on kaksi vuotta sitten avattu korkeatasoinen 93 huoneen business-luokan Solo Sokos Hotel Estoria.
Alkuperäisen Viru-hotellin viereen on kaksi vuotta sitten avattu korkeatasoinen 93 huoneen business-luokan Solo Sokos Hotel Estoria.
Lataa
Solo Sokos Hotel Estoria on Viron vuoden 2017 World Luxury Hotel.
Solo Sokos Hotel Estoria on Viron vuoden 2017 World Luxury Hotel.
Lataa
Original Sokos Hotel Virun kaikki huoneet ovat uudistettu.
Original Sokos Hotel Virun kaikki huoneet ovat uudistettu.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Wolfcom
Korkeavuorenkatu 1 B 11
00140 Helsinki

+358400579653http://www.wolfcom.fi/

Wolfcom PR Boutique, Helsinki, Finland

Korkeavuorenkatu 1 B 11, 00140 Helsinki

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Wolfcom

Näyttelijä Peter Franzénille uusi rooli juoma-alalla25.4.2024 12:22:27 EEST | Tiedote

Vuosi sitten esitelty suomalainen Lingoncello-käsityölikööri panostaa kansainvälistymiseen näyttelijätähti Peter Franzénin avulla. Lingoncello kuuluu kansainvälisessä kasvussa olevaan cello-juomien kategoriaan, jonka tunnetuin edustaja on italialainen limoncello. Suomessa keksitty ja kotimaisista puolukoista valmistettu likööri haastaa markkinaa pohjoisen tyylikkyydellä, laadulla ja ainutlaatuisella maulla. Suomen kansainvälisesti menestyneimpiin kuuluva näyttelijä Peter Franzén tulee vauhdittamaan Lingoncellon koti- ja kansainvälistä kasvua liittymällä juoman innovoineen Mother’s Milk Beveragesin osakkaaksi. Yhtiö on kehittänyt myös kulttimainetta nauttivan Puolustuslaitos-juomaperheen.

Keväisiä elämyksiä Virossa10.4.2024 13:00:41 EEST | Tiedote

Keväällä luonto herää eloon ja ensimmäiset auringonsäteet kutsuvat ulkoilmaan pitkän ja pimeän talven jälkeen. Muuttolinnut palaavat pohjoiseen etsimään kumppania ja pesäpaikkaa tositarkoituksella. Keväisin myös viherpeukaloa syyhyttää päästä työntämään sormensa multaan ja seuraamaan uuden kasvun ihmettä. Mutta ennen varsinaisen kevään tuloa Viron alavat suomaat käyvät läpi niin kutsutun viidennen vuodenajan, joka on täynnä luonnonihmeitä. Kokosimme vinkkejä ainutlaatuisiin luontoelämyksiin keväisessä Virossa.

Menevä sähköisti Tampereen taksimarkkinan Tesloilla ja 5€ kyydeillä4.4.2024 10:00:12 EEST | Tiedote

Kotimainen Menevä taksipalvelu aloitti toiminnan Tampereella ja toi kaupungin katukuvaan sähköautoista koostuvan taksilaivueen. 12 Teslan voimin Tampereella huhtikuun 4. aloittanut Suomen suurin taksialan yhtiö on uusi vaihtoehto vähäpäästöistä ja laadukasta kyytiä arvostavalle matkustajalle. Menevän voi helpoiten tilata sovelluksella, jossa Tampereen kyytien kiinteät hinnat alkavat viidestä eurosta ja ovat kiireisimpäänkin aikaan kaupungin keskustan alueen taksitolppia edullisempi.

Ravintola Passio yllättää vuosikymmenenkin jälkeen3.4.2024 14:58:16 EEST | Tiedote

Helsingin ydinkeskustassa sijaitseva ravintola Passio täyttää 5. huhtikuuta 10 vuotta. Pohjoismaiseen ruokaan ja ranskalaiseen keittiötyyliin intohimoisesti suhtautuva ravintola on kulkenut kestävästi omaa polkuaan läpi ravintolakentän ylä- ja alamäkien säilyttäen paikkansa asiakkaiden sydämissä ja ravintoloiden huipun tuntumassa. Passion menestys perustuu sesongeittain vaihtuvaan yllätysmenuun, mikä on paitsi synnyttänyt positiivisia kokemuksia, myös saanut asiakkaat palaamaan yhä uudelleen yllätettäväksi.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye