Väestörekisterikeskus

Viron henkilökorteissa tietoturvauhka – samaa uhkaa ei Suomessa

Jaa

Viro on tiedottanut tiistaina 5.9.2017, että Viron myöntämissä henkilökorteissa on havaittu tietoturvauhka. Varotoimena maa on sulkenut varmenteiden julkisen hakemiston. Tämä ei estä henkilökortin käyttöä Virossa.

Alustavan selvityksen mukaan vastaava tietoturvauhka ei kohdistu Suomessa käytössä oleviin henkilökortteihin tai Väestörekisterikeskuksen myöntämiin organisaatiokortteihin, koska Suomessa korteissa on käytössä eri sirun turvaohjelmisto kuin Virossa.

Väestörekisterikeskus seuraa tilannetta ja tiedottaa, jos tilanne Suomessa käytettävien sirukorttien osalta muuttuu.

Lisätietoja

Viron tiedote asiasta

Huom! Tiedotetta on muokattu 5.9.2017 klo 16.30 Virosta saadun lisätiedon mukaan:  
Varotoimena Viro on sulkenut varmenteiden julkisen hakemiston, ei koko varmennepalvelua. Julkisen hakemiston sukeminen ei estä henkilökortin käyttöä Virossa.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Väestörekisterikeskus, Digitaalisten palvelujen johtaja Janne Viskari, p. 0295 535 022, etunimi.sukunimi[at]vrk.fi

Tietoja julkaisijasta

Väestörekisterikeskus
Väestörekisterikeskus
Lintulahdenkuja 4
00530 HELSINKI

0295 535 001http://www.vrk.fi

Väestörekisterikeskus toteuttaa yhdessä valtiovarainministeriön kanssa kansallista palveluarkkitehtuuria. Viraston tehtävänä on edistää digitaalista yhteiskuntaa tuottamalla ja kehittämällä sähköisen asioinnin tukipalveluja kansalaisten ja julkisen hallinnon käyttöön. Lisäksi Väestörekisterikeskus on yhdessä maistraattien kanssa väestötietojärjestelmän rekisterinpitäjä. Virasto ylläpitää ja kehittää väestötietojärjestelmää, sen tietoja ja tietojen laatua sekä varmennettua sähköistä asiointia. Väestörekisterikeskus tarjoaa väestötietojärjestelmän tietopalveluja ja varmennepalveluja sekä hoitaa vaalitehtäviä. www.vrk.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme tältä julkaisijalta, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Väestörekisterikeskus

Suomi.fi presenteras under hösten i köpcentrum på olika håll i Finland30.8.2017 06:20Tiedote

Suomi.fi-nättjänsten förnyades i somras och nu är det dags att presentera den mångsidiga tjänsten för medborgare i hela landet. Suomi.fi-turnén besöker sammanlagt 28 köpcentrum på 22 orter från Helsingfors till Rovaniemi och från Åbo till Villmanstrand. Turnén startar vid Kampen i Helsingfors den 7 september. Syftet med turnén är att sprida information om Suomi.fi-nättjänsten och demonstrera på ort och ställe hur man kan använda tjänsten.

Suomi.fi esillä kauppakeskuksissa ympäri Suomea syksyn ajan30.8.2017 06:20Tiedote

Suomi.fi-verkkopalvelu uudistui kesällä ja nyt on aika esitellä monipuolista palvelua kansalaisille ympäri Suomea. Suomi.fi-kiertue rantautuu yhteensä 28 kauppakeskukseen 22 eri paikkakunnalle ulottuen Helsingistä Rovaniemelle ja Turusta Lappeenrantaan. Kiertue alkaa Helsingin Kampista 7. syyskuuta. Sen tarkoituksena on tehdä Suomi.fi-verkkopalvelua tutuksi ja opastaa palvelun käyttöön paikan päällä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme