Kustannusosakeyhtiö Otava

Virpi Hämeen-Anttilan Björk-dekkarisarjasta musikaali keväällä 2019

Jaa

Virpi Hämeen-Anttilan suosittu Björk-kirjasarja siirtyy näyttämölle. Iloisten sielujen hotelli -musikaali saa kantaesityksensä Aleksanterin teatterissa 28. maaliskuuta.

1920-luvun syntinen Helsinki herää henkiin Virpi Hämeen-Anttilan käsikirjoittamassa ja pianovirtuoosi Jukka Nykäsen säveltämässä musikaalissa Iloisten sielujen hotelliMusikaalin ohjaa Reetta Ristimäki.

Musikaalissa pääosassa ovat paitsi Björk-kirjasarjan hahmot myös vahva ja tunnelmallinen Helsinki ja sen puutalot, porvariskodit, puistot ja torit.

Hämeen-Anttilan rakastetun Björk-sarjan teoksia on painettu lähes 75 000 kappaletta. Sarjassa ovat tähän mennessä ilmestyneet osat Yön sydän on jäätä (2014), Käärmeitten kesä (2015), Kuka kuolleista palaa (2016), Koston kukat (2017) ja Tiergartenin teurastaja (2018). Sarjan kuudes osa ilmestyy kesällä 2019.

"Olen innoissani, kun saan kokea Jukka Nykäsen sävelmaailman herättävän eloon värikkään ja jännittävän 1920-luvun", Virpi Hämeen-Anttila iloitsee. ”Musiikkiteatterin kehittäjänä tunnettu Ristimäki on koonnut monipuolisen työryhmän. Iloisten sielujen hotelli on uutta kotimaista musiikkiteatteria parhaimmillaan.”

Rooleissa nähdään muun muassa Joel Mäkinen, Tatu Siivonen ja Heljä Heikkinen. Lavastuksesta ja projisoinnista vastaavat Artur Sallinen ja Emil Sallinen, puvustuksesta Marja Uusitalo ja koreografiasta Peter Pihlström.

Lisätietoa musikaalista:

http://www.aleksanterinteatteri.fi/iloisten-sielujen-hotelli/

Ohjaaja Reetta Ristimäki

p. 050 3803050

Lisätietoa Björk-kirjasarjasta:

Piia Väisänen, viestintäpäällikkö

piia.vaisanen@otava.fi, p. 050-5204699

Arvostelukappaleet: arvostelukappale@otava.fi

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Kustannusosakeyhtiö Otava
Kustannusosakeyhtiö Otava
Uudenmaankatu 10
00120 HELSINKI

Puhelinvaihde 09 15661https://otava.fi/

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kustannusosakeyhtiö Otava

Katja Kallion Valkokangastuksia tarjoaa valloittavia ja omaperäisiä huomioita elokuvista ja elämästä7.2.2019 13:06:00Tiedote

”Elokuvateatteri on aina ollut turvasatama niille, jotka tuntevat yksinäisyyttä ja ulkopuolisuutta”, sanoo kirjailija, elokuvakirjoittaja Katja Kallio. Valkokangastuksia kuvaa hänen omaa matkaansa kauas muista ihmisistä elokuvateatterin turvaan, ja sieltä takaisin muiden joukkoon. Kirja on täynnä omaperäisiä huomioita elokuvista, tv-sarjoista ja elämästä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme