Viestintätoimisto Manifesto Oy

Virta Financial Timesin Euroopan nopeimmin kasvavien yritysten joukossa 4. kerran peräkkäin – Tech Tourin arvioimana yksi seuraavista teknologiajäteistä

Jaa

Suomalainen sähköautojen latauspalveluyritys Virta (Liikennevirta) ylsi Financial Timesin FT 1000 -listalla Euroopan nopeimmin kasvavien yritysten joukkoon neljättä kertaa peräkkäin. Vuosittainen, nyt seitsemättä kertaa ilmestyvä raportti julkaistiin 1. maaliskuuta. Tutkimusyhtiö Statistan kanssa laaditussa rankingissa listataan eurooppalaiset yritykset, jotka saavuttivat liikevaihdon korkeimman vuotuisen kasvuvauhdin vuosien 2018 ja 2021 välillä. 

Virta oli Euroopan nopeimmin kasvava yritys, joka tarjoaa alustoja sähköautojen lataamiseen. Huomionarvoista on, että Virta kuuluu niihin harvinaisiin 65 yritykseen, jotka ovat päässeet FT 1000 -listalle neljä kertaa peräkkäin. Vuosina 2015–2022 Virran CAGR on ollut 90 %. Virran kasvu jatkui viime vuonna vahvana ja yhtiö saavutti alustavien tilintarkastamattomien tilinpäätöstietojen mukaan 112 %:n vuotuisen liikevaihdon kasvun. 

FT 1000:n lisäksi Virta pääsi 22. helmikuuta julkaistulle Tech Tour Growth50-listalle. Kahdeksannessa vuosittaisessa raportissa nostetaan esiin eurooppalaiset huipputeknologiayritykset, joilla on potentiaalia nousta yksisarvisiksi. Yli 90 huippusijoittajasta koostuva valintalautakunta äänesti Virran yhdeksi 15:stä parhaasta kestävän kehityksen teknologiayrityksestä. Aiemmin listalla ovat olleet muun muassa Spotify ja iZettle.

"Jatkuva kasvumme kertoo siitä, että Virran ratkaisu tarjoaa menestyksekkään ratkaisun julkisille ja yksityisille toimijoille, jotka tarvitsevat nopean ja kustannustehokkaan tavan aloittaa ja skaalata sähköautojen latausliiketoimintaa", sanoo Virran toimitusjohtaja Jussi Palola.

”Tämä on kuitenkin vain yksi osa siitä, miten voimme edistää kestävää tulevaisuutta. Lisäämällä investointejamme energianhallintateknologioihin ja johtavaan asemaamme niissä voimme auttaa valjastamaan sen kapasiteetin, jonka verkostomme sekä yleisesti sähköautot tuovat nopeaan globaaliin siirtymiseen uusiutuviin energioihin", Palola jatkaa.

Yhteyshenkilöt

Esa-Pekka Nykänen
Viestintäjohtaja
Liikennevirta Oy
puh. +358 40 595 3135
esa-pekka.nykanen@virta.global

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Viestintätoimisto Manifesto Oy
Viestintätoimisto Manifesto Oy
Salomonkatu 17 B (Autotalo, 12. krs)
00100 Helsinki

https://www.manifesto.fi

VIRTA – maailmanlaajuinen edelläkävijä älykkäissä sähköautojen latausratkaisuissa

Virta on maailmanlaajuinen edelläkävijä älykkäiden sähköautojen latauspalvelujen kehittämisessä. Virran digitaalista sähköautojen latausalustaa käyttää yli 1000 yksityistä ja julkista yritystä ja organisaatiota vähittäiskaupan, hotellien, kiinteistöjen, pysäköinnin, bensiinin vähittäismyynnin, autoteollisuuden ja energiateollisuuden aloilla. Nämä asiakkaat käyttävät yli 75 000 latauslaitetta 35 maassa, jotka muodostavat "Powered by Virta" -verkoston. Verkkovierailujen kautta sähköautonkuljettajat voivat käyttää yli 350 000 latauspistettä yli 65 maassa. 

Virta on eturintamassa viemässä maailmaa kestävämpään tulevaisuuteen helpottamalla sähköautojen latausta. Sillä on 34 patenttiperhettä, joissa keskitytään energianhallintaominaisuuksiin, jotka ovat keskeisiä tulevaisuuden verkottuneen energia- ja liikkuvuusekosysteemin kannalta.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Viestintätoimisto Manifesto Oy

Talvikeli heikentää jätepisteiden turvallisuutta – 8 vinkkiä turvallisempaan jätepisteeseen8.2.2023 08:59:27 EET | Tiedote

Liukkaat pinnat, kinostuva lumi ja pimeys ovat kolmikko, joka tekee jäteautonkuljettajien työympäristöstä talvisin tavallista riskialttiimman. Työtapaturmia ja onnettomuuksia pystytään taklaamaan pitämällä jätepisteet ja reitit hyvässä kunnossa. Jäteautonkuljettajalle turvallinen jätepiste on turvallinen myös asukkaalle ja jätepisteen käyttäjälle itselleen.

Suomen Pakkaustuottajat Oy ja Lassila & Tikanoja solmivat sopimuksen kuluttajapakkausmuovien kierrätyksestä16.12.2022 08:55:15 EET | Tiedote

Pakkausten tuottajayhteisö Suomen Pakkaustuottajat Oy ja kiertotalousyritys Lassila & Tikanoja ovat solmineet sopimuksen kuluttajapakkausmuovien kierrätyksen järjestämisestä. Sopimus kattaa noin 20 000 tonnia Suomessa kerättyjä kuluttajapakkausmuoveja, ja määrä vastaa noin puolta Suomessa vuosittain kerätyistä pakkausmuoveista. Sopimus tulee voimaan vuoden 2023 alusta.

Ultra Safe Nuclear ja LUT kehittävät Suomen ensimmäistä edistynyttä tutkimusmikroydinreaktoria15.12.2022 14:46:03 EET | Tiedote

Seattlelainen ydinteknologia -ja palveluintegraattori Ultra Safe Nuclear Corporation ja Lappeenrannan-Lahden teknillinen yliopisto (LUT) allekirjoittivat tänään aiesopimuksen, jonka tarkoituksena on tutkia Ultra Safe Nuclear Micro-Modular™ -reaktorin (MMR®) käyttöönottoa tutkimus- ja testireaktorina. Reaktori on tarkoitus ottaa käyttöön Lappeenrannan yliopiston kampuksella tai sen läheisyydessä. Reaktoria käytetään koulutus-, tutkimus- ja testilaitoksena, ja se liitetään Lappeenrannan Energian kaukolämpöverkkoon. Lappeenrannan Energia on kunnan omistama energiayhtiö, joka tarjoaa hiilivapaata kaukolämpöä yliopistolle, kaupungille ja lähialueelle. Käyttöönoton jälkeen mikroreaktori tuottaa alueella lämpöä ja sähköä. Johtavana energiatutkimusyliopistona LUT:n tutkimus tukee maailmanlaajuista siirtymää kohti hiilineutraaliutta kaikilla yhteiskunnan ja teollisuuden aloilla. MMR-tutkimus- ja testireaktorissa testataan uusia teknologioita energiantuotannon hiilidioksidipäästöjen vähentämisek

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme