Messukeskus

Virtuaaliset Lapsimessut keräsi kehuja – verkkotapahtuma tuki näytteilleasettajien myyntiä poikkeustilanteessa

Jaa

Toukokuun puolivälissä järjestetty virtuaalitapahtuma keräsi yli 25 000 vierailua ja 17 000 uniikkia kävijää.

Lapsimessut on Suomen suosituin perhetapahtuma. (Kuva: Messukeskus)
Lapsimessut on Suomen suosituin perhetapahtuma. (Kuva: Messukeskus)

Koronavirustilanteen vuoksi huhtikuulle suunnitellut Lapsimessut siirrettiin elokuulle, ja siksi Lapsimessujen tunnelmaa heräteltiin poikkeuksellisena keväänä virtuaalisesti. 

Lapsimessujen verkkototeutus koostui samoista elementeistä, joista live-messutkin: mm. näytteilleasettajien tarjouksista, uutuustuotteiden ja -palveluiden esittelyistä, asiantuntijoiden vinkeistä ja monipuolisesta ohjelmasta. Verkkomessuilla oli mukana yli 100 näytteilleasettajaa. Kävijät viettivät verkkomessusivustolla keskimäärin 6 minuuttia kerrallaan, ja kaikkein suosituin osio oli tarjouksia esittelevä sivu. 60 % kävijöistä ilmoitti verkkomessujen vaikuttaneen ostopäätökseensä. Tulokset käyvät ilmi verkkomessujen kävijöille suunnatusta kyselystä.

– Lapsimessujen verkkototeutusta lähdettiin miettimään heti maaliskuun lopussa, kun kävi ilmi ettei suuria yleisötapahtumia voida järjestää tänä keväänä livenä. Myös kävijöiltä ja näytteilleasettajilta tuli toiveita ”etämessujen” järjestämisestä. Kaiken kaikkiaan tulokset näyttävät erinomaisilta ja olemme saaneet näytteilleasettajilta runsaasti positiivista palautetta: he kasvattivat myyntiään ja saivat tuotteitaan näkyville tehokkaasti verkkomessuilla, sanoo Lapsimessujen myyntiryhmäpäällikkö Anna Suominen.

– Teimme todella hyvän myynnin verkkomessujen aikana ja myynti ylitti kaikki ennakko-odotuksemme. Verkkotapahtuma oli varmasti monen yrittäjän pelastus korona-aikana, pohtii Slipstop.fi:n Lotta Krogerus.

– Lapsimessut virtuaalitapahtumana oli ensimmäinen kokonaan digitaalinen ratkaisu livetapahtumien rinnalle kuluttajien kohtaamiseen, ja jatkamme Messukeskuksessa digiratkaisujen kehittämistä nyt saamiemme palautteiden pohjalta. Olemme todella iloisia, että verkkomessuilla oli selkeästi positiivisia vaikutuksia näytteilleasettajiemme liiketoimintaan, toteaa Messukeskuksen markkinointi- ja viestintäjohtaja Maria Mroue

Lapsimessut ja samaan aikaan järjestettävät Lähiruoka & luomu, HupiCon, OutletExpo ja Eläinystäväni (la – su) järjestetään livetapahtumana Messukeskuksessa 21.–23.8.2020. www.lapsimessut.fi #lapsimessut2020

Vuosittain järjestettävät Lapsimessut esittelee tuotteet ja palvelut odotuksesta eskarivuosiin lapsiperheille, odottajille ja perheen perustamista suunnitteleville ja HupiCon harrastusmahdollisuuksia ja tekemistä alakouluikäisille. Samaan aikaan myös OutletExpo ja lemmikkitapahtuma Eläinystäväni (avoinna la–su).  

Lisätietoja:

Avainsanat

Kuvat

Lapsimessut on Suomen suosituin perhetapahtuma. (Kuva: Messukeskus)
Lapsimessut on Suomen suosituin perhetapahtuma. (Kuva: Messukeskus)
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Messukeskus
Messukeskus
Messuaukio 1
00520 HELSINKI

+358 40 450 3250http://www.messukeskus.com

Messukeskus on ihmisläheinen media, joka luo kasvua aitojen kohtaamisten kautta. Suomen suurin tapahtumajärjestäjä tuottaa tai isännöi vuosittain 50 messutapahtumaa ja tuhat kokousta ja kongressia, joihin osallistuu 1,1 miljoonaa vierasta.Tarjoamme messuille, kokouksiin, kongresseihin ja muihin tapahtumiin 7 muuntautuvaa hallia, 40 erilaista kokoustilaa, 21 ravintolaa, uudistuneen tapahtumahotellin ja täydelliset tapahtumapalvelut. | Messukeskus – sata vuotta tapahtumien keskipisteessä 

Messukeskus Helsinki, Expo and Convention Centre, creates growth through encounters. We are the largest event organiser in Finland producing or hosting 50 exhibitions and one thousand meetings and congresses with 1,1 million visitors annually. We provide a perfect venue with 7 adaptable halls, 40 conference spaces, the 4,400-seater Amfi Hall auditorium, 21 restaurants, a fully renewed event hotel, and all event services. | Messukeskus – A century in the centre of events 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Messukeskus

Kongressimessut starttaavat Messukeskuksen syksyn18.6.2020 14:44:45 EESTTiedote

Valtioneuvosto linjasi keskiviikkona 17.6. että yli 500 henkilön sisätilatapahtumia voi elokuusta alkaen järjestää, kunhan tapahtumissa huolehditaan hygieniasta, turvaetäisyyksistä ja asiakasmäärien rajaamisesta. Tapaamisrajoitusten johdosta maaliskuulta siirtynyt Kongressimessut päästään siis toteuttamaan suunnitelmien mukaisesti 26.-27.8.2020, messuvieraiden ja näytteilleasettajien riskittömään tapahtumaosallistumiseen vahvasti panostaen.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme