Kaakkois-Suomen ELY-keskus

Visa Niittyniemi Kaakkois-Suomen ELY-keskuksen ympäristö ja luonnonvarat -vastuualueen johtajaksi

Jaa

Ympäristö- ja ilmastoministeri Maria Ohisalo on nimittänyt diplomi-insinööri Visa Niittyniemen Kaakkois-Suomen ELY-keskuksen ympäristö ja luonnonvarat -vastuualueen johtajaksi ajalle 1.10.2022–31.12.2024.

Niittyniemi hoitaa parhaillaan Kaakkois-Suomen ELY-keskuksessa vesistöpäällikön tehtävää. ELY-keskuksen perustamisesta alkaen (1.1.2010) hän on toiminut myös vastuualueen tulossuunnittelusta ja maakunnallisesta yhteistyöstä vastaavana toiminnanohjauspäällikkönä (oto). ELY-keskusta edeltävässä virastossa Kaakkois-Suomen ympäristökeskuksessa Niittyniemi toimi vesistöpäällikkönä vuodesta 2000 alkaen.

ELY-keskusten tehtävänä on kehittää ja tukea taloudellista, sosiaalista ja ekologisesti kestävää hyvinvointia. Johtajan tehtävänä on johtaa vastuualuetta ja vastata erityisesti ohjaavien ministeriöiden kanssa sovittujen toiminnallisten tulostavoitteiden saavuttamisesta. ELY-keskusten ympäristö ja luonnonvarat ‑vastuualueen toimialaohjauksesta vastaa muiden tehtävien osalta ympäristöministeriö ja vesivarojen osalta maa- ja metsätalousministeriö. Ympäristö ja luonnonvarat -vastuualueen tehtäväalaan kuuluu muun muassa ympäristönsuojelu, kulttuuriympäristön hoito, alueiden käyttö, rakentamisen ohjaus, luonnon monimuotoisuuden suojelu ja kestävä käyttö sekä vesivarojen käyttö ja hoito.

Kaakkois-Suomen ELY-keskuksen ympäristö ja luonnonvarat -vastuualueen johtajan virkaa haki määräaikaan mennessä kaksitoista henkilöä. Virka tuli avoimeksi, kun edellinen johtaja Leena Gunnar jää eläkkeelle 1.10.2022.

Avainsanat

Kuvat

Visa Niittyniemi.
Visa Niittyniemi.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Kaakkois-Suomen ELY-keskus
Kaakkois-Suomen ELY-keskus
Salpausselänkatu 22 (PL 1041)
45101 Kouvola

0295 029 000http://www.ely-keskus.fi/web/ely/ely-kaakkois-suomi

Kaakkois-Suomen ELY-keskus on valtion viranomainen, joka edistää alueellista kehittämistä hoitamalla valtionhallinnon toimeenpano- ja kehittämistehtäviä Kymenlaaksossa ja Etelä-Karjalassa. ELY-keskus hoitaa elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen, liikenteeseen ja infrastruktuuriin sekä ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä.

Kaakkois-Suomen ELY-keskus kehittää ja tukee taloudellista, sosiaalista ja ekologisesti kestävää hyvinvointia. ELY-keskus toimii tiiviissä yhteistyöverkostossa alueen, kansalaisten, yritysten, yhteisöjen ja muiden toimijoiden hyväksi tavoitteenaan kestävä ja elinvoimainen Kaakkois-Suomi.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kaakkois-Suomen ELY-keskus

Uhanalainen laji ei olekaan kadonnut Suomenlahdelta -upossarpiota löytyi Pyhtään rannoilta4.10.2022 08:31:26 EEST | Tiedote

Kaakkois-Suomen ELY-keskus on kesän aika etsinyt uhanalaisia lajeja Itäisen Suomenlahden rannikolla. Kartoittajat ovat hyödyntäneet vanhoja havaintoilmoituksia etsiessään näitä lajeja, mutta usein tämä on veden alla helpommin sanottu kuin tehty. Upossarpio kuului lajeihin, jonka aikaisemmasta havainnosta oli kulunut jo jonkin aikaa ja siksi oletus oli, että laji on hävinnyt alueeltamme. Toisin kävi.

Kaakkois-Suomen työllisyyskatsaus, elokuu 202220.9.2022 08:23:51 EEST | Tiedote

Työttömien määrä Kaakkois-Suomessa on laskenut viime vuoden vastaavasta ajankohdasta yhdeksällä prosentilla. Työttömiä on kahdeksan prosenttia vähemmän kuin vuoden 2019 elokuussa eli ennen korona-aikaa. Pidempään jatkunut hyvä työttömyyslukujen kehitys näkyy myös pitkäaikaistyöttömyyden vähenemisenä. Ulkomaan kansalaisten työttömyys kasvoi viidellä prosentilla. Nousua selittää erityisesti ukrainalaisten työttömien määrän kasvu. Uusia avoimia työpaikkoja oli elokuussa neljä prosenttia enemmän kuin vuotta aiemmin.

Kaakkois-Suomen liikenneturvallisuussuunnitelma viitoittaa tietä kohti tieliikenteen nollavisiota6.9.2022 13:47:35 EEST | Tiedote

Kaakkois-Suomen liikenneturvallisuussuunnitelma on valmistunut. Suunnitelma toimeenpanee valtakunnallista liikenneturvallisuusstrategiaa alueen erityispiirteet huomioiden sekä luo puitteet suunnitelmalliselle työlle vakavien liikenneonnettomuuksien ehkäisemiseksi. Suunnitelmassa esitetään liikenneturvallisuustyön visio, tavoitteet ja painotukset vuoteen 2030 sekä konkreettiset toimenpiteet vuosille 2022–2026. Suunnitelma rajautuu tieliikenteen turvallisuustilanteen parantamiseen ja niihin toimenpiteisiin, jotka ovat alueellisten julkisen sektorin toimijoiden kautta edistettävissä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme