Espoon kaupunki - Esbo stad

Visit Espoo kumppaniksi Itämeri Plogging -kampanjaan

Jaa

Espoossa meri on lähellä ja tarjoaa unohtumattomia elämyksiä. Vastuullisena matkailutoimijana Visit Espoo on kuitenkin tietoinen myös siitä, että Itämeri on tiedettyjen faktojen valossa yksi maailman saastuneimmista meristä, jonka ongelmana on roskaantuminen ja erityisesti rehevöityminen. Osana omia vastuullisuustoimiaan Visit Espoo lähti Itämeri Plogging -yhteistyöhön yhdeksi Keilaniemessä toimivan Vesiurheilukeskus Laguunin kumppaniksi.

Erikoisvarusteltu roskienkeräyskajakki varataan Laguunin järjestelmästä. Kuva: Mika Viitanen
Erikoisvarusteltu roskienkeräyskajakki varataan Laguunin järjestelmästä. Kuva: Mika Viitanen

Itämeri Plogging on Itämeren siivouskampanja, joka kutsuu tänä kesänä kaikki puhdistamaan merta yksi kajakki kerrallaan. Laguuni tarjoaa jokaisen Itämeren puhdistajan käyttöön maksuttomat Fortumin mahdollistamat kaksikkokajakit, jotka on modifioitu siivousta varten tarvittavine siivous- ja melontavälineineen. Joukossa on myös Visit Espoo -nimikkokajakki. Kajakit varataan osoitteesta itameri.info. Hanke kestää koko kesän ja huipentuu John Nurmisen säätiön lanseeraamaan Itämeripäivään 27.8. Laguunin sanoin Itämeri on ”kaikkien meidän etupiha ja rakas harrastuspaikka”, jonka halutaan säilyvän. Tässä myös Visit Espoo haluaa ehdottomasti olla mukana.

Mallia roskienkeräykseen voi katsoa Mikko ”Peltsi” Peltolalta, joka seikkailee Itämerellä juuri julkaistulla videolla Visit Espoon Facebook-sivuilla. ”Itämeri on meidän lähimeri josta pitää pitää hyvää huolta. Jokainen voi omalla toiminnalla parantaa Itämeren tilaa. Hyviä keinoja on syödä Itämeren silakkaa ja särkikalaa, hillitä omaa kulutusta ja kerätä tietty roskia. Näin pidetään yhdessä huolta ainutlaatuisesta merestämme”, Mikko ”Peltsi” Peltola kannustaa.

”Vaatimukset matkailu- ja elämyspalveluiden tuottajia kohtaan kasvavat jatkuvasti. Pitää tarjota unohtumaton elämys, joka samalla on kestävästi tuotettu. Vesiurheilukeskus Laguuni toteuttaa näitä molempia arvoja esimerkillisesti. Olemme erittäin iloisia voidessamme olla mukana Laguunin koordinoimassa Itämeri -siivoushankkeessa, joka toivottavasti jatkuu pitkälle tulevaisuuteen ja houkuttelee esimerkillään myös muita toimijoita käynnistämään vastaavia hankkeita. Espoolla on rantaviivaa lähes 60 kilometriä ja ainoastaan yhdessä konkreettisesti tekemällä saamme tulevaisuudessakin nauttia unohtumattomista vesielämyksistä puhtailla rannoilla”, Visit Espoon matkailujohtaja Miikka Valo toteaa.

Laguuni tekee yhteistyötä John Nurmisen Säätiön kanssa kiinnittääkseen huomiota Itämeren suojelun tärkeyteen ja kiireellisyyteen. Lisäksi Laguuni on mukana tukemassa säätiön Puhdas Itämeri -hankkeita. John Nurmisen säätiö tekee arvokasta työtä Itämeren pelastamiseksi ja sen perinnön säilyttämiseksi tuleville sukupolville. Erilaisten konkreettisten Itämeren suojelutoimien ja kulttuurityön avulla varmistetaan, että meri voi hyvin ja sen tarinat välittyvät eteenpäin.

Kestäviä matkailupalveluita ympäri vuoden

Vastuullisuus on tärkeää espoolaisille matkailualan toimijoille ja koko kaupungille. Espoo on innovatiivinen kestävän kehityksen toimija. Espoolaiset matkailualan yritykset ovat olleet ympäristöystävällisen matkailun edelläkävijöitä jo pitkään ja myös vierailijalle tarjotaan mahdollisuus toimia vastuullisesti ja ympäristöystävällisesti. Visit Espoon päämääränä on tarjota kestäviä matkailupalveluita ympäri vuoden, monimuotoisesti ja inklusiivisesti toimien.

Espoo on yksi Euroopan kestävimmistä kaupungeista. Keväällä 2016 tehdyn kansainvälisen vertailututkimuksen ja vuoden 2017 seurantatutkimuksen mukaan Espoo oli kaksi vuotta peräkkäin ykkössijalla Euroopassa. Espoon tavoitteena on olla pysyvästi Euroopan kestävin kaupunki, minkä lisäksi kaupunki tavoittelee hiilineutraaliutta vuoteen 2030 mennessä. Visit Espoo ja alueen matkailualan yritykset ovat mukana myös Visit Finlandin Sustainable Travel Finland -ohjelmassa.

”Me Visit Espoossa olemme rakentaneet kestävän matkailun tiekarttaa, joka näyttää suuntaa matkailun tulevaisuuden kehittymiseen Espoossa. Tiekartta julkaistaan syksyllä 2020. Uskomme vakaasti kestävien matkailupalveluiden ympärivuotiseen tuottamiseen ja siihen, että destinaatiot ja palvelut, jotka kunnioittavat paikallisia arvoja ja ympäristöä, ovat ne tulevaisuuden kohteet ja palvelut, joihin halutaan myös matkustaa”, Valo kertoo.

Lisätietoja:

Espoo Marketing Oy/ Visit Espoo
Miikka Valo
puh. 043 824 6038
miikka.valo@espoo.fi

www.visitespoo.fi 
www.facebook.com/VisitEspoo
twitter.com/visitespoo
instagram.com/visitespoo
www.linkedin.com/company/visit-espoo

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Espoo Marketing Oy/ Visit Espoo
Miikka Valo
puh. 043 824 6038
miikka.valo@espoo.fi

Kuvat

Erikoisvarusteltu roskienkeräyskajakki varataan Laguunin järjestelmästä. Kuva: Mika Viitanen
Erikoisvarusteltu roskienkeräyskajakki varataan Laguunin järjestelmästä. Kuva: Mika Viitanen
Lataa
Roskat viedään Laguuniin ja punnitaan. Kuva: Mika Viitanen
Roskat viedään Laguuniin ja punnitaan. Kuva: Mika Viitanen
Lataa
Itämeri Plogging kutsuu kaikki puhdistamaan Itämerta kajakki kerrallaan. Kuva: Mika Viitanen
Itämeri Plogging kutsuu kaikki puhdistamaan Itämerta kajakki kerrallaan. Kuva: Mika Viitanen
Lataa

Liitteet

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Visit Espoon keskeinen tehtävä on edistää ja kehittää matkailua sekä kokous- ja kongressitoimintaa Espoossa. Matkailuun, kulttuuriin sekä kokous- ja kongressitoimintaan liittyvien markkinointipalvelujen tuottaminen on ydinosaamistamme. Matkailukohteiden, -tuotteiden ja -tapahtumien markkinoinnissa teemme tiivistä ja aktiivista yhteistyötä matkailuyritysten kanssa.

Visit Espoo on osa Espoon kaupungin markkinointiyhtiötä, Espoo Marketing Oy:tä. Yhtiön tehtävänä on Espoo-tarinan tavoitteiden mukaisesti vahvistaa Espoon vetovoimaa ja tunnettuutta kansainvälisesti kiinnostavana osaamisen, tieteen, taiteen ja talouden innovaatioympäristönä sekä houkuttelevana vierailukohteena. Tavoitteena on saada alueelle uusia yrityksiä, työpaikkoja, tutkimustoimintaa ja vierailijoita sekä auttaa yrityksiä menestymään. Yhtiö markkinoi Espoota sekä kotimaassa että kansainvälisesti.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Espoon valtuusto hyväksyi kriittisen sote-lausunnon15.9.2020 08:19:37 EESTTiedote

Valtuusto päätti 14.9. lausunnosta, jonka mukaan esitetyn sote-uudistuksen taloudelliset vaikutukset Espoon kaupungille ovat kestämättömiä. Esitys leikkaa suoraan ja perusteettomasti kaupungin rahoitusta ja muuttaa rahoituksen rakennetta vahingollisesti. Tulojen puolitus, velkojen jääminen kaupungille, omaisuuden vastikkeeton siirto ja verorahoituksen korvautuminen valtionosuuksilla heikentävät kaupungin investointikykyä. Investointitarve ei sen sijaan juurikaan vähene.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme