Espoon kaupunki - Esbo stad

Visit Espoolle hankerahoitus matkailun digitaalisen asiakaspolun kehittämiseen

Jaa

Visit Espoolle on myönnetty hankerahoitus Työ- ja elinkeinoministeriön, Etelä-Savon maakuntaliiton ja Varsinais-Suomen liiton matkailun alueorganisaatioille järjestämässä rahoitushaussa. Rahoitettavat hankkeet ovat yhteensopivia koko Suomen matkailustrategian kattoteemojen kanssa ja ne edistävät matkailuelinkeinon elpymistä eri puolilla maata. Kattoteemoja ovat kestävyys Suomen matkailun kilpailuvalttina, matkailualan digitalisointi, matkailupalveluiden kasvua tukeva saavutettavuus ja kilpailukykyä tukevan toimintaympäristön varmistaminen.

Hankkeen toteutusaika on 1.11.2020-31.12.2021 ja toimenpiteet kohdentuvat Espoon ja lähialueiden matkailun digitaalisen kilpailukyvyn kasvattamiseen. Yksi hankkeen päätavoitteista on Espooseen saapuvan matkailijan saumattoman asiakaskokemuksen kehittäminen inspiraatiosta ostamiseen ja suositteluun digitaalisessa ympäristössä.

Menestyvä Matkakohde -analyysi paljasti digitaalisen asiakaspolun kehitystarpeet

Espoossa toteutettiin osana Visit Finlandin digikehitysohjelmaa Menestyvä Matkakohde -analyysi keväällä 2020. “Analyysi osoitti, että keskeisimpinä kehittämistarpeina meillä Espoossa ja lähialueilla on houkuttelevan digitaalisen asiakaspolun kehittäminen eri vaiheissa, erityisesti digitaalisen ostettavuuden osalta. Toisena kehittämiskohteena analyysissä nousi tiedolla johtamisen kokonaisuus ja datan konkreettisempi hyödyntäminen toiminnan kehittämisessä. Molempiin teemoihin pääsemme paneutumaan tulevan vuoden aikana”, iloitsee Visit Espoon matkailujohtaja Miikka Valo.

Projektin päätavoitteeseen vastataan kehittämällä vastuullinen matkailun tuotteisto reittiehdotuksineen, jossa tarjonta viedään suoraan toimialan kansainväliseen jakelutieympäristöön ostettavaksi. Tulostavoitteet on jaettu seuraaviin kolmeen alatavoitteeseen: 
1) Alueellisen liiketoimintamallin luominen matkanjärjestäjien ja kuluttajien tavoittamiseksi (tulevaisuuden digitaalisten toimintamallien kehittäminen alueelle)
2) Tiedolla johdettu Vastuullinen Espoo -toimintamallin kehittäminen ja käyttöönotto (vastuullisen digitaalisen asiakaspolun hallinta myynnin ja markkinoinnin ytimessä)
3) Espoo ja lähialueet digitaalisesti ostettavaksi.

Aluerajat ylittävä yhteistyö on matkailussa tärkeässä roolissa

Hankkeen tavoitteena on tehdä tiivistä yhteistyötä Visit Finlandin ja muiden alueorganisaatioiden digihankkeiden kanssa, jolloin vaikutukset kohdentuvat Espoo-Vihti-Kirkkonummi -akselin lisäksi myös muille alueille. Lisäksi hankkeen yhdeksi toimenpiteeksi on kirjattu Visit Finlandin kansallisen tietovarannon, DataHubin käyttöönotto alueella.

“Yritysten ja alueiden välinen yhteistyö on keskeisessä roolissa, jotta yhteisiä tuotteita, tuotepaketteja ja -kokonaisuuksia saadaan syntymään, ja ne saadaan matkailijoille digitaalisesti ostettaviksi. Matkailija ei välitä siitä, minkä kunnan rajojen sisällä hän kulloinkin on, vaan ainoastaan siitä, kuinka hyvin hänen tarvitsemansa tieto ja palvelut ovat saatavilla digitaalisissa kanavissa. Jotta saamme vierailijoille mahdollisimman houkuttelevan, kiehtovan, palvelevan ja inspiroivan kokonaiskuvan maastamme ja alueistamme, on yhteistyön merkitys yli aluerajojen todella tärkeää”, toteaa hankkeesta vastaava myynti- ja markkinointipäällikkö Tiina Backman Visit Espoosta.

Työ- ja elinkeinoministeriön, Etelä-Savon maakuntaliiton ja Varsinais-Suomen liiton 3.7.–31.8. järjestämässä rahoitushaussa matkailun alueorganisaatioille ja laaja-alaisesti matkailua kehittäville toimijoille esitettiin rahoitettavaksi 29 hanketta 89 lähetetystä hakemuksesta. Rahoitettavien hankkeiden pääasialliseksi tavoitteeksi edellytettiin matkailuelinkeinon elpymisen edistämistä ja matkailun kehittämistä alueilla. Matkailuelinkeinon elpymistä edistävät kehittämishankkeet -rahoitus on osa vuoden 2020 neljättä lisätalousarviota, jonka eduskunta hyväksyi 25.6.2020.

Lisätietoja:
Enter Espoo Oy/ Visit Espoo
Tiina Backman, hankkeen projektipäällikkö
Puh. 041 545 5515
tiina.r.backman@espoo.fi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Enter Espoo Oy/ Visit Espoo
Tiina Backman, hankkeen projektipäällikkö
puh. 041 545 5515
tiina.r.backman@espoo.fi

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Visit Espoon keskeinen tehtävä on edistää ja kehittää matkailua sekä kokous- ja kongressitoimintaa Espoossa. Matkailuun, kulttuuriin sekä kokous- ja kongressitoimintaan liittyvien markkinointipalvelujen tuottaminen on ydinosaamistamme. Matkailukohteiden, -tuotteiden ja -tapahtumien markkinoinnissa teemme tiivistä ja aktiivista yhteistyötä matkailuyritysten kanssa. Haemme myös aktiivisesti erilaisia kokous- ja kongressitapahtumia kaupunkiin.

Visit Espoo on osa Espoon kaupungin omistamaa markkinointiyhtiötä, Enter Espoo Oy:tä (ent. Espoo Marketing Oy). Enter Espoon tärkein tehtävä on houkutella yrityksiä, investointeja ja vierailijoita Espooseen sekä auttaa toimijoita menestymään innovaatio- ja matkailuekosysteemeissä. Yhtiön palvelut on kehitetty auttamaan matkailualan toimijoita ja innovaatioympäristössä toimivia yrityksiä löytämään kumppaneita, asiakkaita sekä kasvun mahdollisuuksia. Enter Espoon tavoitteena on saada lisää työpaikkoja, verotuloja ja kestävää kasvua Espooseen, yhtiön kumppaneille sekä koko Suomelle.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Espoon sosiaali- ja terveystoimen kehittämisjohtajaksi Tommi Kuukka2.7.2021 10:08:29 EEST | Uutinen

Espoon sosiaali- ja terveystoimen kehittämisjohtajaksi on valittu kauppatieteiden maisteri Tommi Kuukka. Tehtävää haki 51 hakijaa, joista kuusi haastateltiin. Kehittämisjohtaja vastaa sote-palvelujen kehittämiskokonaisuudesta sekä digitaalisen ja teknologisen potentiaalin hyödyntämisestä kuntalaisten hoidossa ja prosessien hallinnassa. Kehittämisjohtaja on sosiaali- ja terveystoimen johtoryhmän jäsen.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme