Lapin ELY-keskus

Vitikanpää-Ketavaara kevyen liikenteen väylän rakennustyöt jääneet talvitauolle

Jaa

Rovaniemellä maantiellä 934 huhtikuussa alkaneet kevyen liikenteen väylän rakennustyöt keskeytyvät talvikauden ajaksi.

Takaputaan silta, kuva Tomi Tiuraniemi. Kuva vapaasti käytettävissä.
Takaputaan silta, kuva Tomi Tiuraniemi. Kuva vapaasti käytettävissä.

Hankkeessa on rakennettu kevyen liikenteen väylä maantien 934 vasemmalle puolelle noin kolmen kilometrin matkalle välille Vitikanpääntie- Ketavaarantie. Väylä jää talveksi Takaputaan sillan kohtaa lukuun ottamatta murskepinnalle ja sen talvihoidosta vastaa pääurakoitsijana toimiva Destia. Viimeistelytyöt ja lopulliset päällysteet tehdään kesän 2021 aikana.

Hankkeeseen kuuluva Takaputaan silta ja sen yhteydessä oleva kevyen liikenteen väylä on valmistunut ja se on liikenteen käytössä. Myös Myllyojan kohdalla oleva kevyttä liikennettä varten rakennettava putkisilta on valmistunut.

Koko kevyen liikenteen väylän osuudelle rakennettiin maantielle uusi LED-valaistus. Valaistus on toteutettu ns. älyvalaistuksena eli lampuissa on liiketunnistimet ja valot kirkastuvat silloin kun siellä joku ajoneuvo liikkuu ja himmenee kun siellä ei liikuta. Tunnistimet eivät reagoi jalankulkijoihin eikä pyöräilijöihin eli silloin valot palavat himmeämpänä.

Uuden kevyen liikenteen väylän rakentamisella parannetaan tieosan liikenneturvallisuutta ja kevyen liikenteen yhteyksiä asuntoalueelta kuntakeskukseen.

Hankkeen urakkahinta on 3,5 M euroa. Pääurakoitsijana toimii Destia Oy.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Projektipäällikkö Tomi Tiuraniemi, puh. 0295 037 262, tomi.tiuraniemi(at)ely-keskus.fi

Kuvat

Takaputaan silta, kuva Tomi Tiuraniemi. Kuva vapaasti käytettävissä.
Takaputaan silta, kuva Tomi Tiuraniemi. Kuva vapaasti käytettävissä.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Lapin ELY-keskus
Lapin ELY-keskus
Rovaniemi: Hallituskatu 3 B (valtion virastotalo)
Kemi: Valtakatu 28

0295 037 000http://www.ely-keskus.fi/lappi

ELY-keskukset ovat valtion viranomaisia, jotka edistävät alueellista kehittämistä hoitamalla valtionhallinnon toimeenpano- ja kehittämistehtäviä alueilla. ELY-keskukset hoitavat elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä. ELY-keskukset kehittävät ja tukevat taloudellista, sosiaalista ja ekologisesti kestävää hyvinvointia.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Lapin ELY-keskus

Kohti asiakaslähtöisempiä työllisyyspalveluja kuntakokeilun avulla16.12.2020 12:38:00 EETTiedote

Työllisyyden kuntakokeilut käynnistyvät 1.3.2021. Lapista mukaan on valittu neljä kuntaa: Rovaniemi, Kemijärvi, Sodankylä ja Tornio. Kuntakokeilun tavoitteena on edistää entistä tehokkaammin työttömien työnhakijoiden työllistymistä ja koulutukseen tai muihin palveluihin pääsyä sekä tuoda uusia ratkaisuja osaavan työvoiman saatavuuteen. TE-toimisto ilmoittaa kuntakokeiluun siirtyville asiakkaille siirrosta henkilökohtaisesti, eikä siirtyminen edellytä asiakkaalta toimenpiteitä.

Valtakunnallisesti arvokkaiden maisema-alueiden päivitysinventointia täydennetään24.11.2020 16:23:55 EETTiedote

Ympäristöministeriö on täydentänyt esitystään valtakunnallisesti arvokkaiden maisema-alueiden päivitysinventoinniksi. Lapin maakunnassa sijaitsevien maisema-alueiden rajausten esitetään pysyvän samoina kuin vuoden 2016 esityksessä. Lappiin esitetään kuitenkin kolmea uutta maisema-aluetta, jotka nousivat esille kuulemisen yhteydessä. Muutoksista voi lausua 24.11.–31.12.2020.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme