Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Voisiko Junatien ympäristö olla laadukasta kaupunkitilaa? - Suunnittelukilpailussa viisi erilaista ideaa

Jaa

Helsingin kaupunki on hakenut Junatien suunnittelukilpailulla ideoita kantakaupungin keskellä sijaitsevan väylämäisen ympäristön kehittämiseksi.

Junatien alue ilmasta.
Junatien alue ilmasta.

Junatie on osa Teollisuuskadun akselia, eli Pasilan ja Kalasataman välistä kehittyvää aluetta.

"Teollisuuskadun akselista kehitetään merkittävää työpaikkojen, liike-elämän ja kaupunkikulttuurin keskittymää", sanoo arkkitehti Tiia Ettala.

Sörnäisten, Hermannin, Vallilan ja Kalasataman välissä sijaitseva Junatien ympäristö on nykyisellään väylämäinen ja liikenteellisesti monimutkainen paikka, jossa kohtaavat Teollisuuskatu, Sörnäisten rantatie ja Itäväylä. Erilaisia ramppeja ja tasoja on paljon, eikä kaupunkitila ole nykyisellään kovin viihtyisää.

"Kilpailun avulla on haettu uusia avauksia alueen pitkän aikavälin kehittämiselle. Voisiko alueen liikennejärjestelyjä selkeyttämällä tehdä toimivaa kaupunkitilaa ja helpottaa liikkumista kaikilla kulkutavoilla? Tavoitteena on saada alueelle itäbaana, sujuva itä-länsisuuntainen joukkoliikenneyhteys sekä hyvä jalankulkureitistö, autoliikenteen välityskyvyn heikentymättä", kertoo Tiia Ettala.

Kommentoi ideoita verkossa 15.10. asti

Suunnittelukilpailuun kutsuttiin viisi monialaista työryhmää, joiden ideat on nyt julkaistu Kerro Kantasi –palvelussa. Kaupunkilaiset voivat kommentoida ideoita 15.10.2019 saakka osoitteessa https://kerrokantasi.hel.fi/junatie

Kilpailuehdotukset ovat nimeltään Crossroads, Suvanto, Suvikatu, Rata/raitti ja Junatien Ryijy. Kilpailuehdotuksissa on otettu huomioon Sörnäistentunnelin mahdollinen toteuttaminen.

Suunnittelukilpailun voittaja ratkeaa vuoden lopussa

Suunnittelukilpailun voittaja selviää vuoden 2019 lopulla ja tavoitteena on, että voittajalta tilataan jatkosuunnittelua.

Junatien suunnittelukilpailu on osa Teollisuuskadun akselin kaavarungon suunnittelua. Kaavarunko ohjaa alueen asemakaavoitusta ja suunnittelua. Tarkoituksena on tuoda Teollisuuskadun akselin kaavarungon suunnitelmaluonnoksia keskusteluun talven aikana ja saada varsinainen kaavarunko kaupunkiympäristölautakunnan käsittelyyn vuoden 2020 lopulla.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

arkkitehti Tiia Ettala p. 09 310 20511

Kuvat

Junatien alue ilmasta.
Junatien alue ilmasta.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala
Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

PL 58200, 00099 Helsingin kaupunki

09 310 2611http://www.hel.fi/kaupunkiymparisto

Kaupunkiympäristön toimiala huolehtii Helsingin kaupunkiympäristön suunnittelusta, rakentamisesta ja ylläpidosta, rakennusvalvonnasta sekä ympäristöön liittyvistä palveluista.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Helsingin kaupunkiympäristölautakunnan ympäristö- ja lupajaoston päätökset 13.12.201913.12.2019 17:05:26 EETTiedote

Kokouksen päätöstiedote (yhteenveto tehdyistä päätöksistä) on julkaistu kaupungin verkkosivuilla: Päätöstiedote 13.12.2019 » Päätöstiedote näkyy verkkosivuilla siihen asti kun kokouksen pöytäkirja julkaistaan. Pöytäkirja korvaa valmistuttuaan päätöstiedotteen. Jaosto kokoontuu seuraavan kerran torstaina 16.1.2020. Lisää tietoa ympäristö- ja lupajaoston toiminnasta: https://www.hel.fi/kaupunkiymparisto/fi/paatoksenteko/Ymparisto-ja-lupajaosto/

Rakennusten ja yleisten alueiden jaoston päätöstiedote 12.12.201912.12.2019 17:32:32 EETTiedote

Helsingin kaupunkiympäristölautakunnan rakennusten ja yleisten alueiden jaosto kokoontui torstaina 12.12.2019 klo 16. Kokouksen päätöstiedote (yhteenveto tehdyistä päätöksistä) on julkaistu kaupungin verkkosivuilla: Päätöstiedote » Päätöstiedote näkyy verkkosivuilla siihen asti kun kokouksen pöytäkirja julkaistaan. Pöytäkirja korvaa valmistuttuaan päätöstiedotteen. Rakennusten ja yleisten alueiden jaoston seuraava kokous on torstaina 9.1.2020.

Helsingin kaupunkiympäristölautakunnan päätöstiedote 10.12.201910.12.2019 19:52:21 EETTiedote

Helsingin kaupunkiympäristölautakunnan päivän kokouksen päätöstiedote on julkaistu sivuillamme. Päätöstiedote 10.12.2019 Pöytäkirja korvaa esityslistan ja päätöstiedotteen, kun pöytäkirja on tarkastettu. Lisää tietoa kaupunkiympäristölautakunnan toiminnasta voit lukea sivuiltamme osoitteesta: https://www.hel.fi/kaupunkiymparisto/fi/paatoksenteko/kaupunkiymparistolautakunta/ https://www.hel.fi/kaupunkiymparisto/fi/paatoksenteko/kaupunkiymparistolautakunta/

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme