Destia Oy

Vt 12 Tillola–Keltti -projektilla työt käyntiin

Jaa

Destia on käynnistänyt valtatie 12:n parantamistyöt Iitin Tillolan ja Kouvolan Keltin välillä toukokuun alussa. Hankkeessa parannetaan valtatieosuuden liikenneturvallisuutta ja tieliikenteen sujuvuutta noin viiden kilometrin matkalla.

Tillolan ja Keltin välisellä valtatie 12:lla on runsaasti teollisuutta, ja se on Lahden ja Kouvolan kaupunkiseutujen työmatkaliikenteen tärkeä yhteysväli. Valtatiellä kulkee päivittäin noin 7 000–8 000 ajoneuvoa, mistä raskaan liikenteen osuus on peräti 14 prosenttia.

Valtatielle rakennetaan keskikaiteellinen ohituskaistatieosuus ja sen rinnalle tehdään uusi päällystetty rinnakkaistie. Rinnakkaistie parantaa liikenneturvallisuutta ja sujuvuutta. Rakennettavan rinnakkaistien avulla varaudutaan häiriötilanteisiin, joissa liikenne voidaan ohjata sitä pitkin esim. onnettomuustilanteissa.

KymiRingin liikenteeseen valmistaudutaan

Rinnakkaistien lisäksi Destia toteuttaa IItin Tillolaan, rakenteilla olevan KymiRing-keskuksen kohdalle, eritasoliittymän. Kouvolan Keltin eritasoliittymän sujuvuutta ja turvallisuutta parannetaan muun muassa rakentamalla uudet, nykyaikaiset rampit. Parannettavat liikenneyhteydet sujuvoittavat suurten yleisötapahtumien turvallista liikennöintiä alueella. 

Hanke valmistuu vuoden 2019 loppuun mennessä.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja: Destia Oy, projektijohtaja Ilkka Kaarakainen, p. 040 524 7319, ilkka.kaarakainen(a)destia.fi

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Destia Oy
Destia Oy
Neilikkatie 17, PL 206
01301 Vantaa

020 444 11http://www.destia.fi

Destia on Suomen suurin infra-alaan keskittynyt yhtiö, joka suunnittelee, rakentaa ja ylläpitää liikenneväylien ja ratojen sekä liikenne- ja teollisuusympäristöjen lisäksi kokonaisia elinympäristöjä. Vuonna 2017 yhtiön liikevaihto oli noin MEUR 478. 1 500 tositoimijaamme toteuttavat edistyksellisiä ratkaisuja, jotka edistävät turvallista ja sujuvaa liikkumista, ja tekevät ympäröivästä maailmasta pala palalta toimivampaa. Destia luo toimivampaa Suomea, jotta tulevaisuuden tekijöillä olisi vahva perusta ja väylät avoimina, minne ikinä he haluavatkin mennä. www.destia.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Destia Oy

Säsongen för vinterunderhåll av landsvägarna inleds i början av oktober – Destias väglagscentral följer väderleken 24/79.10.2018 10:50Tiedote

Säsongen för vinterunderhåll av landsvägarna inleddes i största delen av Finland i början av oktober. Även i Österbotten är vintern på väg. NTM-centralerna konkurrensutsatte över 80 entreprenadområden i Finlands vägnät. På sina egna entreprenadområden sköter Destia dygnet runt om plogning, halkbekämpning och belysning. Destia genomför underhållsåtgärderna i enlighet med de kvalitetskrav som Trafikverket har fastställt.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme