Destia Oy

Vt 5 parannushankkeen työt ovat käynnistyneet

Jaa

Maanrakennustyöt ovat alkaneet Mikkelin ja Juvan rajalla vt 5 Mikkeli–Nuutilanmäki parannushankkeella Huuhanahossa pääsiäisen jälkeen.

Nykyisessä maanrakennusvaiheessa poistetaan pintamaata sekä tehdään maanleikkauksia ja louhintatöitä. Huuhanahon ja Tervasen välillä oleviin eritasoliittymiin tehdään myös siltatöitä, joiden valmistelut ovat alkaneet neljän sillan kohdalla. Yhteensä siltoja rakennetaan 24 kappaletta.

Hankkeen kalliomassasta pääosa sijaitsee Huuhanahossa, ja louhetta ajetaankin alueelta koko hankkeeseen kuuluvan tien matkalle.

– Tällä hetkellä odotamme ennen kaikkea, että lumet sulaisivat, jotta meidän ei tarvitse alkaa kaivaa tietä lumen alta. Työt ovat käynnistyneet Huuhanahossa, joka on tärkeä koko urakan kannalta. Toistaiseksi työt eivät näy juurikaan tienkäyttäjille. Vasta kesäkuussa, kun alamme leventää hankkeen Juvan puoleisen pään tietä, urakka alkaa näkyä myös autoilijoille, kertoo projektijohtaja Harri Korhonen.

Liikennevalot helpottavat maanajoa

Valtatie 5 sijoittuu Kinnarila ja Nuutilanmäen välisellä osuudella pääosin uuteen maastokäytävään ja nykyinen valtatie jää rinnakkaistieksi. Hankkeessa rakennettavalla uudella väylällä siirretään maata ja louhetta yhteensä noin kolme miljoonaa kuutiota. Maan ja louheen ajo näkyy liikenteelle varsinkin paikallistien ja uuden vt 5 -linjauksen risteyskohdissa. Maanajon ja maantieliikenteen sujuvoittamiseksi Koskentaipaleen-, Särkimäen- sekä Kuvaalanteille asennetaan työnaikainen liikennevalo-ohjaus.

Varsinaiset rakentamistyöt Mikkelin kaupunkialueella alkavat syksyn 2018 aikana. Koko urakka valmistuu vuonna 2021.

Lue lisää hankkeesta Liikenneviraston sivuilta

Hankkeen yleiskartta

Huuhanahon työnaikaiset liikenteen opastukset

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Projektijohtaja Harri Korhonen, Destia Oy, 0400 943 596, harri.korhonen@destia.fi

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Destia Oy
Destia Oy
Neilikkatie 17, PL 206
01301 Vantaa

020 444 11http://www.destia.fi

Destia on Suomen suurin infra-alaan keskittynyt yhtiö, joka suunnittelee, rakentaa ja ylläpitää liikenneväylien ja ratojen sekä liikenne- ja teollisuusympäristöjen lisäksi kokonaisia elinympäristöjä. Vuonna 2017 yhtiön liikevaihto oli noin MEUR 478. 1 500 tositoimijaamme toteuttavat edistyksellisiä ratkaisuja, jotka edistävät turvallista ja sujuvaa liikkumista, ja tekevät ympäröivästä maailmasta pala palalta toimivampaa. Destia luo toimivampaa Suomea, jotta tulevaisuuden tekijöillä olisi vahva perusta ja väylät avoimina, minne ikinä he haluavatkin mennä. www.destia.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Destia Oy

Pekka Ruuti nimitetty Maa- ja kalliopalvelujen johtajaksi ensi syksystä alkaen24.4.2019 10:09:02 EESTTiedote

DI Pekka Ruuti on nimitetty liiketoimintaryhmänjohtajaksi ja johtoryhmän jäseneksi Destiaan. Hän aloittaa tehtävässään viimeistään 1.10.2019 mennessä. Ruuti vastaa Destiassa Maa- ja kalliopalvelut -liiketoimintaryhmästä. ”Toivotan Pekka Ruutin lämpimästi tervetulleeksi Destiaan. Pekka on arvostettu vaativan pohjarakentamisen ammattilainen, liiketoiminnan kehittäjä ja joukkuepelaaja”, sanoo Destian toimitusjohtaja Tero Kiviniemi. Ruuti siirtyy Destiaan YIT:stä, jossa hän on toiminut vuodesta 2012 alkaen. YIT:llä Ruuti on vastannut vuodesta 2014 alkaen Pohja- ja vesirakennus -yksiköstä. Ruuti on ennen YIT:tä työskennellyt Biglo Logistic Systemsillä, Intraforilla ja Lemminkäisellä. Maa- ja kalliopalvelut -liiketoimintaryhmän johtaja Annina Peisa ottaa Ruutin aloitettua vastuulleen Rakennustekniset palvelut -liiketoimintaryhmän, jota johtaa siihen saakka Jouni Karjalainen. Lisätietoa: toimitusjohtaja Tero Kiviniemi. Haastattelupyynnöt ystävällisesti Destian viestinnän kautta: viestintäpääl

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme