Kaakkois-Suomen ELY-keskus

Vt 6 parantaminen Kouvolan kohdalla välillä Keltti-Tanttari – Maastokävely ja työpaja 4.10.2022

Jaa

Kaakkois-Suomen ELY-keskus laatii tiesuunnitelmaa valtatielle 6 välillä Keltti-Tanttari. Suunnittelua tehdään tiiviissä yhteistyössä Kouvolan kaupungin kanssa, joka laatii samanaikaisesti katusuunnitelmia ja asemakaavoja hankkeeseen liittyen. Järjestämme yhteisen tapaamisen maastokohteissa sekä työpajan tiistaina 4.10.2022.

Vt 6 parantaminen Kouvolan kohdalla välillä Keltti-Tanttari, havainnekuva. Kuva: Sitowise.
Vt 6 parantaminen Kouvolan kohdalla välillä Keltti-Tanttari, havainnekuva. Kuva: Sitowise.

Suunnitteluratkaisua kehitetään yhteisellä maastokäynnillä ja työpajassa 4.10.2022 

Kaakkois-Suomen ELY-keskus laatii tiesuunnitelmaa valtatielle 6 välillä Keltti-Tanttari. Suunnittelua tehdään tiiviissä yhteistyössä Kouvolan kaupungin kanssa, joka laatii samanaikaisesti katusuunnitelmia ja asemakaavoja hankkeeseen liittyen. Suunnittelualue on laajentunut alkuperäisestä noin 1,5 kilometrin verran länteen Keltin eritasoliittymästä. Palaute ratkaisusta on tärkeää hyvän lopputuloksen saamiseksi. Suunnittelussa on edetty luonnosvaiheeseen, joten nyt on hyvä ajankohta vielä vaikuttaa suunnitelman viimeistelyyn. Suunnitelmien on tarkoitus valmistua vuoden 2023 keväällä.

Tervetuloa keskustelemaan ratkaisuista

Järjestämme yhteisen tapaamisen maastokohteissa sekä työpajan tiistaina 4.10.2022. Ilmoittautumista ei tarvita. Keskustelut ja saatu palaute otetaan huomioon tiesuunnitelman tarkentamisessa.

Tarkoituksena on, että asukkaat ja muut kiinnostuneet tiesuunnitelman pääsevät pohtimaan ratkaisuja yhdessä suunnittelijoiden kanssa. Maastossa käsitellään vapaamuotoisesti esimerkiksi meluntorjunnan tarpeita, kulkuyhteyksiä sekä muita askarruttavia toimenpiteitä. Osallistujat voivat tulla yhteen tai useampaan tapaamispaikkaan. Kulkeminen kokoontumispaikoille on jokaisen järjestettävä itse.

Maastossa kokoontumiskohteet ovat seuraavat:

Klo 12.30         Kymen Paviljonki, Keltti (Helsingintie 408, Kouvola)

Klo 14.00         Niskalantien/Kytöahontien liittymä, (Niskalantie 337, Kouvola)

Klo 15.30         Tanttarintien/Masintien liittymä (Masintie 1, Kouvola)

Illalla kokoonnutaan vielä sisätiloihin työpajaan Kouvola-talolle klo 17.30 (Varuskuntakatu 11, Kouvola). Tilaisuudessa puretaan päivällä maastossa esille nousseita asioita ja käsitellään suunnitelmien tarkentamista. Työpajaan voi osallistua, vaikka ei maastoon ehtisikään. Tilaisuus alkaa lyhyellä ajankohtaiskatsauksella, jossa esitellään tiesuunnitelman tilannetta ja etenemistä. Sen jälkeen keskustellaan karttojen äärellä.

Liittenä kutsu maastokävelyyn ja suunnitelmakarttaan. 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

- Kaakkois-Suomen ELY-keskus: Vesa Koistinen, puh. 0295 029 179, etunimi.sukunimi@ely-keskus.fi

- Sitowise: Rauno Tuominen, puh. 040 700 7321, etunimi.sukunimi@sitowise.com

Kuvat

Vt 6 parantaminen Kouvolan kohdalla välillä Keltti-Tanttari, havainnekuva. Kuva: Sitowise.
Vt 6 parantaminen Kouvolan kohdalla välillä Keltti-Tanttari, havainnekuva. Kuva: Sitowise.
Lataa

Liitteet

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Kaakkois-Suomen ELY-keskus
Kaakkois-Suomen ELY-keskus
Salpausselänkatu 22 (PL 1041)
45101 Kouvola

0295 029 000http://www.ely-keskus.fi/web/ely/ely-kaakkois-suomi

Kaakkois-Suomen ELY-keskus on valtion viranomainen, joka edistää alueellista kehittämistä hoitamalla valtionhallinnon toimeenpano- ja kehittämistehtäviä Kymenlaaksossa ja Etelä-Karjalassa. ELY-keskus hoitaa elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen, liikenteeseen ja infrastruktuuriin sekä ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä.

Kaakkois-Suomen ELY-keskus kehittää ja tukee taloudellista, sosiaalista ja ekologisesti kestävää hyvinvointia. ELY-keskus toimii tiiviissä yhteistyöverkostossa alueen, kansalaisten, yritysten, yhteisöjen ja muiden toimijoiden hyväksi tavoitteenaan kestävä ja elinvoimainen Kaakkois-Suomi.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kaakkois-Suomen ELY-keskus

Kaakkois-Suomen työllisyyskatsaus, lokakuu 202222.11.2022 08:21:46 EET | Tiedote

Työttömyyskehitys Kaakkois-Suomessa näyttää yhä hyvältä. Työttömien määrä jatkaa sekä Kymenlaaksossa että Etelä-Karjalassa laskuaan, ja mittaushistoriassa työttömyysluvut ovat (vuodesta 2006 eteenpäin) lokakuun matalimmat. Syyskuusta työttömien määrä on noussut, mutta ei kovin paljon, ja samankaltaista muutosta on mittaushistoriassa monena aiempanakin vuonna. Näyttää kuitenkin siltä, että ainakin reippain työttömyyden aleneminen alkaa olla takanapäin. Uusien avointen työpaikkojen määrä laski viime vuodesta sekä Kaakossa (-14 %) että koko Suomessa (-13 %). Nyt auki olleiden paikkojen määrä on silti lokakuisessa mittaushistoriassa toiseksi suurin.

Liikenne Husulan tunnelissa V-putkessa Haminassa ohjataan kiertotielle huolto- ja korjaustöiden vuoksi 28.11. klo 9.00–02.12. klo 12.00 väliseksi ajaksi21.11.2022 09:10:21 EET | Tiedote

Valtatiellä 7/E18 Haminan ohikulkutiellä sijaitseva Husulan tunneli suljetaan V-putken osalta 28.11.2022 klo 9.00 - 02.12.2022 klo 12.00 välisenä aikana tunnelin huolto- ja korjaustöiden ajaksi. Vaikutus on Vaalimaan suuntaan ja liikenne ohjataan tunnelin varareitille. Tunnelin putki avataan heti liikenteelle huolto- ja korjaustöiden päätyttyä. Tunnelin sulkemisessa on kelivaraus, ja huonon keliennusteen vuoksi tunnelin sulkeminen voidaan peruuttaa hyvin lyhyellä varoitusajalla.

Puustoa poistetaan Partakoskentien varrelta Savitaipaleella31.10.2022 14:28:26 EET | Tiedote

Kaakkois-Suomen ELY-keskus aloittaa tällä viikolla puuston poiston maantiellä 409 (Partakoskentie) Savitaipaleella. Työt aloitetaan Kärnäkosken linnoitukselta edeten kohti Savitaipaleen kirkonkylää. Puustoa poistetaan tiealueelta ja sen suoja-alueelta tien kuivatuksen ja turvallisuuden parantamiseksi. ELY-keskus on tiedottanut tiealueen naapuritonttien omistajia hankkeesta. Jokaisen yksityisen maanomistajan tila katselmoidaan ennen puuston poistoa, mikäli sille kohdistuu toimenpiteitä. Puiden poistotyön tekee Koumet Oy.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme