Kangasalan kaupunki

Vt9 Tampere-Kangasala-Orivesi tarvitsee pikaisesti investointipäätöksen

Jaa

Uusimman valtakunnallisen väyläverkon strategisen tilannekuvan mukaan Tampereen ja Oriveden välinen osuus ei täytä päätielle asetettuja tavoitteita ja vaatimuksia. Puutteita on erityisesti liikenteen sujuvuudessa ja turvallisuudessa sekä tien palvelutasossa.

Valtatie 9:n pikainen kuntoon saattaminen yhteysvälillä Tampere-Kangasala-Orivesi on Pirkanmaan maakunnan ja koko Tampereen kaupunkiseudun yhteinen kärkihanke, jonka tarpeellisuudesta vallitsee laaja yksimielisyys. Maamme tärkein poikittaisliikenteen väylä ja elinkeinoelämän valtasuoni ei nykyisellään täytä pääteille asetettuja tavoitteita. Suuria puutteita on niin liikenteen sujuvuudessa ja turvallisuudessa kuin tien laatutasossakin.

Ysitiellä Tampereen ja Oriveden välillä on tällä hetkellä Suomen vilkkaimmin liikennöity kaksikaistaosuus. Tiellä sattuu keskimäärin 5 henkilövahinkoon johtanutta onnettomuutta vuodessa. Keskimääräinen vuorokausiliikenne on 11 500 ajoneuvoa vuorokaudessa. Raskasta liikennettä tiellä liikkuu noin 1 200 ajoneuvoa vuorokaudessa. Nämä tiedot on esitelty oheisessa päivitetyssä tietopaketissa.

Yritystoimintaa ja asumista palvelevan maankäytön voimakas lisääntyminen tien varrella kasvattaa liikennettä entisestään ja lisää kiireellistä painetta väylän parantamiseen. Valtakunnallisen merkityksen lisäksi ysitie on keskeisessä asemassa Tampereen kasvavan kaupunkiseudun yritysalueiden kehittämisessä ja liikenneturvallisuuden parantamisessa. Koko Suomen mittakaavassa tievälin kunto ja välityskyky ovat tärkeä elinehto muun muassa vientiteollisuudelle.

Tampereen, Kangasalan ja Oriveden kaupungit ovat osaltaan sitoutuneet maankäytön kehittämiseen ja elinkeinoelämän kestävään kasvun tukemiseen ysitien varrella.
 
Lisätiedot:

Oskari Auvinen
Kangasalan kaupunginjohtaja
p. 040 133 6311
oskari.auvinen(at)kangasala.fi
 
Juha Kuusisto
Oriveden kaupunginjohtaja
p. 050 401 5790
juha.kuusisto(at)orivesi.fi

Avainsanat

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Kangasalan kaupunki
Kangasalan kaupunki
Kunnantie 1
36201 Kangasala

03 5655 3000http://www.kangasala.fi

Kangasala on hyvinvoiva, kasvava ja voimakkaasti kehittyvä yli 32 000 asukkaan kaupunki kauniissa harju- ja järvimaisemissa hyvien kulkuyhteyksien äärellä Tampereen naapurissa. Olemme palveleva, uudistuvan toimintakulttuurin ja sujuvan arjen kaupunki, joka tarjoaa erinomaiset mahdollisuudet asumiseen, harrastamiseen, yrittämiseen ja työntekoon.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kangasalan kaupunki

Kangasalan viheralue- ja ulkoliikuntapaikkaohjelman asukaskyselyn tuloksia käytetään kehittämistoimenpiteiden suunnitteluun2.9.2022 12:26:12 EEST | Tiedote

Kesällä 2022 toteutettu asukaskysely keräsi runsaan määrän vastaajia ja arvokkaita kehittämisehdotuksia, joita käytetään pohjana tulevien vuosien investointien ohjaamisessa ja kehittämistoimenpiteiden suunnittelussa. Kangasalan viheralue- ja ulkoliikuntapaikkaohjelman luonnos asetetaan julkisesti nähtäville loka-marraskuun aikana, jolloin sitä on mahdollista kommentoida. Tavoitteena on, että ohjelma valmistuu joulukuussa 2022.

Kangasalan kaupunki ja Tampereen ja Helsingin yliopistojen tutkijat kehittivät monitoimirobotin kouluympäristöön31.8.2022 15:00:00 EEST | Tiedote

Projektin tavoitteena oli kehittää ja rakentaa uudentyyppisen robotin prototyyppi sekä luokkahuoneen siivoukseen että havainto- ja opetusvälineeksi koululaisille. Robotin avulla oppilaat voivat käytännönläheisesti tutustua robotiikkaan ja robotin ohjelmointiin. Lisäksi Vatialan koululla Kangasalla hiljattain työnsä aloittanut robotti ”Ursula” osaa siivota ja ladata itsensä itsenäisesti.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme