Turun NMKY – YMCA Turku

Vuoden 1945 joulusaarnaa Martin kirkossa

Jaa

Joulu – kuinka monenlaisella 'äänellä ja äänenpainolla tuo sana taaskin on lausuttu. Se on minulle hieno ja kallisarvoinen sana. ”Taata” eli Frans Emil Sillanpää kirjoitti ja luki joulupakinoitaan radiossa jouluisin vuosina 1945-1963. Alun teksti on pakinasta vuodelta 1948. Turun NMKY:n Aura Brass Band ja teatterinjohtaja Mikko Kouki ovat 10 vuoden ajan esittäneet joulun alla Taatan joulusaarnaa yhteisproduktiona, jossa Brass Band soittaa jouluista musiikkia ja Kouki lukee saarnastuolissa Sillanpään tekstiä.

Aura Brass Bandin ja teatterinjohtaja Mikko Koukin yhteistyö Joulusaarna-produktion merkeissä on jatkunut saumattomasti kymmenen vuoden ajan. Kirkossa järjestettävässä joulukonsertissa jouluisen musiikin lisäksi Kouki lukee Nobel-kirjailijamme F. E. Sillanpään painavia, edelleen ajankohtaisia Joulusaarnan tekstejä, joissa ”Taata” kuvailee lapsuutensa jouluja, ja kertoo myös mietteitään joulun uskonnollisesta sanomasta. Näitä Sillanpään radiossa lukemia tekstejä hiljennyttiin suomalaisissa kodeissa kuulemaan aikoinaan usean vuoden ajan.

Tänä vuonna Aura Brass Bandin konserteissa kuultava joulusaarnan teksti on vuodelta 1945. Konsertin sävelet sekä joulusaarnan teksti vievät kuulijansa joulun perimmäisen sanoman äärelle. 

Konsertti järjestetään  Martin kirkossa 4.12. 2021 klo 18.00.

Turun NMKY:n Aura Brass Band on vuonna 2004 perustettu englantilaistyyppinen vaskiorkesteri, jonka soittajisto koostuu innokkaista vaskimusiikin harrastajista ja ammattilaisista. Orkesteri konsertoi säännöllisesti kotikaupunkinsa Turun lisäksi myös muualla Suomessa. Kapellimestarina toimii  Hannes Merisaari

Ja tulihan se sitten se kaivattu joulu, jota oli odotettu noinikään ikäkauden mukaan vaihtelevalla innolla.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Aura Brass Bandin puheenjohtaja Timo Telkola p.0400 825 586

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Turun NMKY – YMCA Turku
Turun NMKY – YMCA Turku
Sirkkalankatu 27
20700 Turku

NMKY – YMCA on maailman suurin ei-poliittinen nuorisoliike, jonka toimintaa ohjaa YMCA-maailmanliiton tunnuslause ”Empowering Young People”. Toiminta perustuu ns. ”kolmioperiaatteelle”, jossa fyysinen, henkinen ja hengellinen kasvu ovat kaikki yhtä tärkeitä tasapainoisen ihmisen kehitykselle.

Turun NMKY – YMCA Turku tarjoaa avointa ilta- ja viikkotoimintaa, mm. liikuntaa, musiikkia, partiota, tapahtumia, kursseja, sekä leirejä – kaikenikäisille - miehille ja naisille. Sosiaalitoiminta tukee ammatillisesti ja kehittää järjestölähtöistä auttamista. Turun NMKY mahdollistaa vuosittain lähes 50 000 lapsen, nuoren ja aikuisen kohtaamista. NMKY – YMCA:n parissa toimii maailmanlaajuisesti noin 64 miljoonaa ihmistä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Turun NMKY – YMCA Turku

Lapsesta nuoreksi koronapandemian saattelemana - harrastustoiminnan merkitys suuri28.1.2022 07:00:00 EET | Tiedote

Lasse Sellman (14 v.) ja Ali Tokgöz (13 v.) pelaavat koripalloa Turun NMKY:n U14 -joukkueessa. Ikäluokan pojat harjoittelevat viisi kertaa viikossa puolentoista tunnin ajan. Harjoitukset täyttävät valtaosan koulun jälkeen jäljelle jäävästä vapaa-ajasta. Poikien mielestä koris on parasta – ”jos emme kävisi harjoituksissa, pelailisimme kavereiden kanssa varmasti jossain muualla”.

TURUN NMKY:N ALUEELLISESTI VAIKUTTAVA TYÖ NUORTEN HYVÄKSI JATKUU RAHAPELITOIMINNAN TUOTOISTA JAETTAVIEN AVUSTUSTEN TURVIN17.12.2021 10:34:22 EET | Tiedote

Turun NMKY:n saamalla hankerahalla pystytään vastaamaan yhteiskunnassa esiintyviin nuorten erityistarpeisiin ja auttamaan nuoria, jotka tarvitsevat apua, tukea tai ohjausta. Näistä esimerkkinä Yökoris, jonka toiminnalla tuetaan maahanmuuttajataustaisten nuorten integroitumista yhteiskuntaan vapaa-ajan harrastustoiminnan kautta. Nuorten kohtaamispaikka on tarjonnut vertaistukea ja yksilöllistä tukea syrjäytymisvaarassa oleville nuorille jo 17 vuoden ajan.

NUORILLE KOHTAAMISIA JA YHDESSÄ TEKEMISTÄ PANDEMIA-AJAN JÄLKEEN9.10.2021 08:00:00 EEST | Tiedote

Maailman mielenterveyspäivänä 10.10. pyritään lisäämään tietoisuutta maailman mielenterveysongelmien laajasta kirjosta ja tukemaan paikallisia kampanjoita mielenterveyden edistämiseksi. Turun NMKY:n virkistymistä- ja vertaisuutta hanke tarjoaa nuorille sekä heidän lähipiirilleen mahdollisuuksia kohtaamiseen ja yhdessä tekemiseen. Virkistävällä toiminnalla ja vertaisryhmän tuella vahvistetaan nuorten voimavaroja.

#WeShallOvercome -vuosikirja kertoo koronavuoden selviytymisistä Turun NMKY:ssa7.4.2021 07:00:00 EEST | Tiedote

Vuosi sitten maailmamme muuttui tavalla, jota kukaan ei osannut ennakoida, ja yhtäkkiä kaikki oli toisin. Korona iski kesken monialaista nuorisotyötä tekevän Turun NMKY:n kevätkauden, ja melkein kaikki mitä vuodelle 2020 oli suunniteltu, piti miettiä uudestaan. Mutta namikalaiset eivät lamaantuneet eivätkä lannistuneet eikä uskonpuute vaivannut – sen sijaan alkoi ongelmanratkaisu.