Espoon kaupunki - Esbo stad

Vuoden 2018 Espoon Eläkeläiseksi valittiin monipuolinen vapaaehtoistyöntekijä Tuula Larmala

Jaa

Eläkeläisten Keskusliitto ry on valinnut vuoden Espoon Eläkeläiseksi Tuula Larmalan, joka on usean vuoden ajan toiminut vapaaehtoisena Espoossa. Vuoden Eläkeläisen valinnalla halutaan nostaa esille, että eläkeläisillä on paljon annettavaa yhteisöllemme. Vuoden 2018 Espoon Eläkeläinen julkistettiin Sykettä Syksyyn -juhlassa 14.10.2018.

Vuoden 2018 Espoon eläkeläinen Tuula Larmala
Vuoden 2018 Espoon eläkeläinen Tuula Larmala

Tuula Larmala on aktiivinen eläkeläinen, jota monipuolinen vapaaehtoistyö kuljettaa eri puolille kaupunkia. Eläkkeelle hän jäi 22 vuotta sitten ja on toiminut koko eläkkeellä oloaikansa vapaaehtoistyössä apuna ja tukena espoolaisille lapsiperheille, omaishoitajille ja maahanmuuttajille. Hän on esimerkiksi hoitanut erilaisissa elämäntilanteissa olevien perheiden lapsia ja ohjannut lapsikerhoja.

”Vuoden Eläkeläisen valinnalla haluamme nostaa esille, että eläkeläisillä on paljon annettavaa yhteisöllemme, vaikka olemme iäkkäitä ja poissa aktiivisesta työelämästä. Vapaaehtoiset ilahduttavat heitä, joiden parissa toimivat, mutta vapaaehtoisuus tuo myös merkitystä vapaaehtoisen omaan elämään”, Espoon Eläkeläisten Keskusliiton puheenjohtaja Kaija Viitakoski sanoo.

Tuula Larmala kertoo valinnan vuoden Espoon Eläkeläiseksi yllättäneen. ”Minulle on luontevaa olla avuksi. Olen työskennellyt lasten parissa vuosikymmeniä. Vapaaehtoistyöstä tutuksi tulleet perheet kertovat vuosienkin kuluttua kuulumisia. Luulen, että olen hyvä kuuntelija”, hän kuvailee.

Vapaaehtoistyön lisäksi Tuula Larmala aktiivinen eläkeläinen omalla asuinalueellaan Karakalliossa. Hän on mukana Karakallion eläkkeen saajien lausunta-, näytelmä-, kerronta- ja sketsiryhmä Karamimmeissä.

Vuoden 2018 Espoon Eläkeläinen julkistettiin Sykettä Syksyyn -juhlassa 14.10.2018. Vuoden Espoon Eläkeläinen valittiin nyt 24. kerran.

Sykettä Syksyyn -juhla kokosi yli 600 senioria

Sykettä Syksyyn – Låt Hösten Pulsera juhla kokosi Espoon kulttuurikeskukseen yli 600 senioria juhlistamaan senioreiden osaamista ja elämäniloa. Juhlaohjelma muodostui seniorijärjestöjen musiikki- ja tanssiesityksistä.

Tänä vuonna Sykettä Syksyyn -juhlassa juhlittiin Suomen 100-vuotiasta naapurimaa Viroa. Juhlatervehdyksen toi Viron Suomen-suurlähettiläs Harri Tiido.

Espoon vanhusneuvoston puheenjohtaja Olli Männikkö muistutti puheessaan, että vanhusneuvosto toimii ikääntyneiden espoolaisten edunvalvojana ja puolestapuhujana ja tuo ikääntyvien espoolaisten näkökulman kaupungin palveluihin ja kaupunkisuunnitteluun.
Espoon vanhusneuvosto on vaikuttanut merkittävästi esimerkiksi 68+ sporttirannekkeen suunnitteluun. 68+ sporttirannekkeella kaikki 68 vuotta täyttäneet espoolaiset saavat käyttöönsä kaupungin maksuttomia liikuntapalveluja. 

Sykettä Syksyyn – Låt Hösten Pulsera on Espoon vanhusneuvoston järjestämä espoolaisten senioreiden syysjuhla, joka järjestettiin nyt jo 20. kerran.

Avainsanat

Kuvat

Vuoden 2018 Espoon eläkeläinen Tuula Larmala
Vuoden 2018 Espoon eläkeläinen Tuula Larmala
Lataa
Viron Suomen-suurlähettiläs Harri Tiido ja Espoon vanhusneuvoston puheenjohtaja Olli Männikkö
Viron Suomen-suurlähettiläs Harri Tiido ja Espoon vanhusneuvoston puheenjohtaja Olli Männikkö
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Verkostomainen viiden kaupunkikeskuksen Espoo on vastuullinen ja inhimillinen edelläkävijäkaupunki, jossa kaikkien on hyvä asua, oppia, tehdä työtä ja yrittää ja jossa espoolainen voi aidosti vaikuttaa.

Facebook

Twitter

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Kuusi suurinta kaupunkia: tulevaisuuden kestävää kaupunkipolitiikkaa tulee tehdä kuntien ja kaupunkien väliset erot tunnistaen21.2.2019 09:00:00Tiedote

Suomen kuusi suurinta kaupunkia ovat laatineet yhteiset hallitusohjelmatavoitteet. Tulevalla hallituskaudella kaupunkien erityiset haasteet ja mahdollisuudet, joiden ratkaisemisessa suuret kaupungit ovat avainasemassa, tulee nostaa kansallisen kaupunkipolitiikan keskiöön. Kaupunkipolitiikassa tarvitaan kuuden suurimman kaupungin ja valtion tasavertaista kumppanuutta ja vuorovaikutusta.

Finlands finaste bussterminal och Havsvindsvägen öppnas i Hagalund15.2.2019 16:00:59Tiedote

Kommunikationerna och uträttandet av ärenden blir avsevärt lättare i Hagalund från och med den 4 mars, när bussterminalen för anslutningstrafik tas i bruk och Havsvindsvägen som löper genom Hagalund öppnas för trafiken. Bussterminalen och Havsvindsvägen öppnar många flaskhalsar i trafiken och gör kommunikationerna smidigare. Havsvindsvägen har varit stängd för trafiken sedan våren 2013.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme