Excellence Finland

Vuoden 2020 parhaat kansainväliset laatuinnovaatiot arvioitiin – Vaisala ja PiBond palkittiin omissa sarjoissaan

Jaa
Kansainvälinen Quality Innovation Award -kilpailu järjestettiin jo neljättätoista kertaa. Kaikkien 416 osallistuneen innovaation joukosta parhaaksi arvioitiin kiinalainen elinsiirtoihin liittyvä terveydenhuoltoalan innovaatio. Suomesta palkittiin sekä Vaisala että PiBond.

Suomen Laatuyhdistys ry:n aloitteesta perustettuun Quality Innovation Award -kilpailuun osallistui tällä kertaa edustajia yhdeksästätoista maasta. Viime vuoden kansallisten arviointien menestyjistä nimettiin parhaat tuote- ja palveluinnovaatiot kahdeksassa eri sarjassa. Sarjoja olivat potentiaaliset innovaatiot, kiertotaloutta ja hiilineutraalisuutta edistävät innovaatiot, terveysalan innovaatiot, koulutusalan innovaatiot, julkisen sektorin innovaatiot sekä liiketoimintainnovaatiot kolmessa eri kategoriassa (mikro ja startup yritykset, pienet ja keskisuuret yritykset, suuret yritykset).

Pandemian aiheuttamien poikkeusolojen vuoksi varsinainen palkintojenjako järjestetään vasta myöhemmin tänä vuonna Serbian laatuorganisaation (SRMEK) johdolla.

Innovaatioiden innovaatio

Kaikkien osallistuneiden joukosta parhaaksi kansainvälisessä arvioinnissa nousi terveysalan innovaatiot -sarjan voittaja. Kiinan Guangzhoussa sijaitseva Sun Yat-sen -yliopiston sairaala The First Affiliated Hospital on kehittänyt elinsiirtoihin menetelmän, jolla estetään siirrettävien elimien altistuminen hapenpuutteelle siirtoprosessin aikana. ”Lämmin elinsiirto” merkitsee uuden aikakauden alkua. Laitteiden ja kirurgian systeemisten innovaatioiden ansiosta hapenpuutteen aiheuttama vaurio vältetään ja elinsiirtojen tulokset paranevat.

Vaisala ja PiBond palkittiin

Vaisalan kiertotaloutta ja hiilineutraalisuutta edistävä innovaatio sekä PiBondin pk-sektorin liiketoimintainnovaatio saivat molemmat toisen palkinnon omissa sarjoissaan.

Vaisalan biokaasun tuotantoprosessiin soveltuva monikaasumittalaite tukee biokaasutuotannon prosessikontrollia. Yhtiön kehittämän optisen monikaasumittarin etuna on reaaliaikainen metaani-, hiilidioksidi- ja vesihöyrymittausdata ilman muiden mittaustapojen vaatimaa kaasunäytteen käsittelyä.

PiBondin innovaation ytimessä on teknologian kehityksen ja asiakastarpeiden ennakointi. Materiaali-innovaatio uudistaa puolijohdekomponenttien tuotantoa ja sitä voidaan soveltaa monenlaiseen sirutuotantoon. Innovaation tekee poikkeukselliseksi se, että PiBondin tuotteet on kehitetty ennakoivasti tulevaisuuden komponentteihin.

– Kansainvälisen verkostomme yhteistyö on yksi keino edistää innovaatiotoimintaa ja kestävää kehitystä. Tätä kautta erilaisista lähtökohdista tuotetut innovaatiot saavat automaattisesti näkyvyyttä myös useissa muissa maissa. Mahdollisuus osallistua arviointiin kiinnostaa kansallisia organisaatioita ja tällä kertaa uutena maana tuli mukaan Intia, kertoo Laatukeskuksen toimitusjohtaja Juha Ylä-Autio.

Tiedotteen lopussa on lista kaikkien sarjojen voittajista.

Lisätietoja:

Juha Ylä-Autio, toimitusjohtaja, Laatukeskus Excellence Finland Oy, 040 752 3312, juha.yla-autio@laatukeskus.fi

www.qualityinnovation.org

Lisätietoja (palkitut innovaatiot):

Qiang Zhao, Manager, The First Affiliated Hospital, Sun Yat-sen University, 522511042@qq.com

Otto Tierto, R&D Project Manager, Vaisala Oyj, otto.tierto@vaisala.com

Jarkko Pietikäinen, Production and QA Director, PiBond Oy, jarkko.pietikainen@pibond.com

Quality Innovation Award 2020 -kilpailun sarjojen voittajat

Innovaatioiden innovaatio ja terveysalan sarja / Kiina

The First Affiliated Hospital, Sun Yat-sen University
Ischemia-free organ transplantation, with systemic device and surgical innovation, transplants a door organ completely avoiding the IRI and significantly improving transplant outcomes.

Potentiaaliset innovaatiot / Baskimaa (Espanja) ja Venäjä (jaettu samalla pistemäärällä)

Baskimaa, Espanja, Advanced Systems In MOBility, S.L.
Digitization and automation of the regular road safety inspection for vertical traffic signs.

Venäjä, National Research University "Moscow Power Engineering Institute"
Flywheel energy storage device with high-temperature superconducting suspension.

Kiertotaloutta ja hiilineutraalisuutta edistävät innovaatiot / Israel

UBQ Materials Ltd.
UBQ Advanced Waste Conversion; landfill-destined waste transformed into a bio-based thermoplastic.

Suomi, Vaisala Oyj (2. palkinto). Groundbreaking in situ instrument for biogas measurement.

Koulutusalan innovaatiot / Kiina

China Mobile Group Zhejiang Co., Ltd. Hangzhou Branch
5G-based remote VR visiting and teaching application.

Julkisten palveluiden innovaatiot / Baskimaa (Espanja)

Espanja, EUSKAL TRENBIDE SAREA
Acoustic mini barrier for low-speed railway lines.

Liiketoimintainnovaatiot (mikro ja startup yritykset) / Tsekin tasavalta

Berkhof Construction s.r.o.
Automatic X-ray inspection and imaging device.

Liiketoimintainnovaatiot (pienet ja keskisuuret yritykset) / Baskimaa (Espanja)

Alias Robotics, S.L.

RIS: Robots Immune System.

Suomi, PiBond Oy (2. palkinto). Silicon-Rich Materials for Advanced Semiconductor Fabrication.

Liiketoimintainnovaatiot (suuret yritykset) / Espanja

TSK Electronica y Electricidad, S.A. “TSK”
SIXPERIENCE: Virtual reality-based system for the operation and maintenance of industrial facilities.

Avainsanat

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Excellence Finland
Excellence Finland
Keilaranta 8
02150 Espoo

https://www.excellencefinland.fi/

Excellence Finland

Menestyvän Suomen kilpailukyky rakennetaan kestävälle pohjalle. Tämä vaatii suomalaisten organisaatioiden toiminnan ja johtamisen laadun jatkuvaa kehittämistä. Excellence Finland on verkosto, jossa kunnianhimoiset organisaatiot ja niiden ammattilaiset voivat kehittyä ja oppia toisiltaan. Me haluamme tarjota organisaatioille pysyvää parantamista, ei vain pikavoittoja. Tahdomme olla kannustava ja kirittävä kumppani yrityksille ja julkisille organisaatioille ja auttaa niitä nostamaan rimaansa myös kansainväliselle tasolle. 

Suomen Laatuyhdistys ry

Laatukeskus Excellence Finland Oy on Suomen Laatuyhdistys ry:n liiketoimintayhtiö. Suomen Laatuyhdistys ry on vuonna 1966 perustettu voittoa tavoittelematon yhdistys.Kansallinen tavoitteemme on menestyvä Suomi, joka perustuu mm. siihen, että Suomessa on jatkuvasti kasvava määrä johtamistaan ja toimintaansa pitkäjänteisesti kehittäviä organisaatioita.

Yhdistyksen jäseninä on noin 350 suomalaista yksityisen ja julkisensektorin organisaatiota ja sen toiminnassa on mukana tuhansia liiketoiminnan kehittäjiä ja vaikuttajia. LLaatuyhdistys on palkinnut EFQM-kehittämismallilla arvioidut parhaat organisaatot Suomen laatupalkinnolla vuodesta 1991 lähtien. Vuonna 2021 palkittiin ensimmäistä kertaa Suomen kiertotalouspalkinnolla EFQM-mallilla arvioidut kiertotalouden parhaat organisaatiot. Laatuyhdistyksen järjestämässä Quality Innovation Award -kilpailussa palkitaan parhaat laatuinnovaatiot.

Laatukeskus Excellence Finland Oy on Suomen Laatuyhdistys ry:n liiketoimintayhtiö. Toukokuusta 2022 alkaen yhdistys ja osakeyhtiö käyttävät uutta brändinimeä Excellence Finland.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Excellence Finland

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme