MessukeskusMessukeskus

Vuoden 2023 lähiruokateko -palkinnon hakuaika on alkanut

Jaa

Arvostetun Vuoden lähiruokateko -palkinnon haku on avautunut. Tällä kertaa palkinnonsaajan valinnassa painotetaan erityisesti vastuullisuutta, yhteistyötä ja uusien ratkaisujen kehittämistä lähiruokasektorilla. Ehdotuksen palkinnonsaajasta voi tehdä 5.2. asti Lähiruoka & luomu -messujen nettisivuilla.

Vuoden 2022 lähiruokateko -palkinnon sai Hakamaan Lammastila. Kuvassa tilan emäntä Maija Suutarinen. (Kuva: Messukeskus)
Vuoden 2022 lähiruokateko -palkinnon sai Hakamaan Lammastila. Kuvassa tilan emäntä Maija Suutarinen. (Kuva: Messukeskus)

Hakuajan päätyttyä palkintoraati valitsee ehdotuksista 3–5 yleisöäänestykseen, joka käynnistyy helmikuun lopulla. Lähiruoka & luomu -messuilla Helsingin Messukeskuksessa 30.3. palkitaan sekä raadin valitsema palkinnonsaaja että yleisöäänestyksen voittaja. Vuoden lähiruokateko -palkinnonsaajalle luovutetaan 4000 euron ja yleisöäänestyksen voittajalle 1000 euron stipendi. Palkintorahat lahjoittaa Suomen Messusäätiö ja palkintoraatina toimii Lähiruoka & luomu -messujen kehitysryhmä. Lisätietoja palkinnosta ja hakulomake löytyy nettisivuilta www.lahiruokaluomu.fi.  

Vuoden lähiruokateko -palkinnolla halutaan edistää lähiruoan tunnettuutta ja nostaa esiin sen merkitystä osana yhteiskuntaamme. Palkinnon voi saada taho, joka on toiminut lähiruoan käytön edistämiseksi Suomessa. Palkinnon kriteereissä painotetaan tänä vuonna erityisesti vastuullisuutta, yhteistyötä ja uusia ratkaisuja osana lähiruokasektorin kehittämistä.

– Vastuullisuuden merkitys kasvaa koko ajan ja se on kaikkien yritysten otettava toiminnassaan huomioon. Yritysten välinen yhteistyö luo lisäarvoa ja on usein edellytys yritystoiminnan kehittymiselle. Yhteistyötä voi luoda erikokoisten yritysten välille ja myös yli toimialarajojen. Lähiruokasektori tarvitsee myös uusia innovaatioita ja ratkaisuja mennäkseen eteenpäin, toteaa palkintoraadin puheenjohtaja, maa- ja metsätalousministeriön erityisasiantuntija Kirsi Viljanen.

Edellä mainittujen kriteerien lisäksi raati voi valinnassaan ottaa huomioon myös esimerkiksi sitä, että ehdokas on kehittänyt lähellä tuotettuihin raaka-aineisiin perustuvaa tuotevalikoimaansa, luonut uudenlaisia markkinointikanavia lähiruokatuotteilleen tai toiminnallaan tukenut alueellista työllisyyttä.

 Lähiruokateko-palkinnon sai viime vuonna Hakamaan Lammastila. Aiempina vuosina palkinnon ovat saaneet vuonna Pielisen Kala (2020), Heikkilän Juustola (2019), Stadin puutarhuri ja Juuri Yhtiöt (2018), Otava Food Factory Oy (2017), Sodankylän kunnan ruokapalvelut (2016), Reko-lähiruokarenkaiden ”isä” Thomas Snellman (2015), LähiPuoti Remes (2014) ja keittiömestari Heikki Ahopelto (2013). Palkintoa ei jaettu vuonna 2021.

 
Lähiruoka & luomu -messut järjestetään Helsingin Messukeskuksessa 30.3.–2.4. samaan aikaan Kevätmessujen, OutdoorExpon ja Golfmessujen kanssa. #lähiruokateko2023 #lähiruokaluomu2023 

Lisätietoja: 

Lähiruoka & luomu -messujen kehitysryhmän puheenjohtaja, erityisasiantuntija Kirsi Viljanen, maa- ja metsätalousministeriö, p. 040 509 8986, kirsi.viljanen@gov.fi

Viestinnän asiantuntija Antti Karjunen, Helsingin Messukeskus, p. 050 574 3444, antti.karjunen@messukeskus.com

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Vuoden 2022 lähiruokateko -palkinnon sai Hakamaan Lammastila. Kuvassa tilan emäntä Maija Suutarinen. (Kuva: Messukeskus)
Vuoden 2022 lähiruokateko -palkinnon sai Hakamaan Lammastila. Kuvassa tilan emäntä Maija Suutarinen. (Kuva: Messukeskus)
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Messukeskus
Messukeskus
Messuaukio 1
00520 HELSINKI

+358 40 450 3250http://www.messukeskus.com

Helsingin Messukeskus on ihmisläheinen media ja turvallisuudestaan palkittu tapahtumatalo, joka luo kasvua aitojen kohtaamisten kautta. Suomen suurin tapahtumajärjestäjä tuottaa laadukkaita tapahtumia sekä vuokraa tilojaan ja palvelujaan live-, hybridi- ja virtuaalitapahtumien areenaksi. | Messukeskus – kasvua kohtaamsista | www.messukeskus.com | @messukeskus | twitter.com/messukeskus 

Helsinki Expo and Convention Centre (brand name Messukeskus) creates growth through encounters. We are the largest event organiser in Finland producing or hosting 50 exhibitions and one thousand meetings and congresses annually. We provide a perfect venue with 7 adaptable halls, 40 conference spaces, the 4,400-seater Amfi Hall auditorium, 21 restaurants, a fully renewed event hotel, and all event services, including live, virtual and hybrid events. | www.messukeskus.com | @messukeskus |  | twitter.com/messukeskus 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Messukeskus

Uudistunut Kevätmessut aloittaa kevään Messukeskuksessa – uuden kauden etkoilta tuoreet ideat asumiseen, kotiin ja mökkeilyyn26.1.2023 09:00:00 EET | Tiedote

Suomen suurin puutarhanhoidon, rakentamisen, remontoinnin ja piensisustamisen tapahtumakokonaisuus Kevätmessut aloittaa kevätkauden Helsingin Messukeskuksessa 30.3.–2.4.2023. Upeasti uudistunut tapahtuma tarjoaa kaiken asumiseen, kotiin ja mökkeilyyn – tonteista taloihin ja mökkeihin ja kukista koneisiin. Samanaikaisesti järjestetään Lähiruoka & luomu -messut, Golfmessut ja OutdoorExpo.

Habitaren uusi teemanäyttely nostaa esiin yhdessä tekemisen ilon – Studio Plentyn suunnittelema näyttely tarjoaa yllätyksellisyyttä ja kohottavia kokemuksia26.1.2023 08:45:00 EET | Tiedote

Suomen johtava huonekalu-, design- ja sisustustapahtuma Habitare tuo syksyn tapahtumaan uuden näyttelyn, joka mukailee tapahtuman vuoden 2023 teemaa Yhdessä / Together. Näyttelyn suunnittelee teeman takana oleva Studio Plenty Anna Pirkolan ja Kirsikka Simbergin johdolla. Luvassa on iloa, kauneutta, yllätyksiä ja kohottavia kokemuksia kaikille aisteille. Habitare järjestetään Helsingin Messukeskuksessa 13.–17.9.2023.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme