MessukeskusMessukeskus

Vuoden arki- ja kilpapyörä valittu

Jaa

Pyöräliiton tavallisista pyöräilijöistä koostunut raati valitsi jälleen vuoden urheilu- ja arkipyörän. Voittajat julkistettiin tänään GoExpo-messuilla Helsingissä.

“Ehdokkaissa, ja ylipäätään GoExpossa, näkyy pyöräilyn monipuolisuus. Ehdokkaita asettaneet pyörien maahantuojat ja valmistajat ovat selvästi miettineet, että pyörää voi käyttää todella moneen tarkoitukseen”, sanoo Pyöräliiton puheenjohtaja Janne Takala.

Vuoden 2018 arkipyörä on viimeistelty kokonaisuus

Vuoden arkipyöräksi valittiin Pelago Airisto Commuter. Raati kehui sitä laadukkaaksi ja klassisen kauniiksi arkipyöräksi, josta on vaikea löytää mitään huonoa. Pyörässä näkyy vahvasti suomalainen muotoiluperinne ja laatuajattelu.

Airisto Commuter on erittäin viimeistelty kokonaisuus, jolla sujuvat nautinnollisesti ja tyylillä niin työmatkat kuin kesäiset retket. Pyörän osat ovat laadukkaita ja helppohoitoisia. Esimerkiksi napadynamo takaa sen, etteivät valot eivät ikinä unohdu matkasta. Shimanon Alfine 8 -vaihteisto ja hydrauliset levyjarrut toimivat varmasti kaikissa olosuhteissa ja vaativat vain vähän huoltoa.

“Pyörä sopii monenlaiseen arkeen. Kaikki raatilaiset pitivät pyörän estetiikasta ja laadukkaasta viimeistelystä. Pyörä on hyvin muotoiltu ja toteutettu. Esimerkiksi soittokello ja tanko ovat samaa materiaalia ja muodostavat tyylikkään kokonaisuuden”, kertoo Takala.

Pyörään saa kiinnitettyä tavaratelineen niin taakse kuin eteenkin. Pyörän suositushinta on 1 575 euroa, joten se on työmatkapyörien kalleimmasta päästä, mutta Airisto Commuterissa hinnalle saa vastinetta. Parannettavaa raati löysi ainoastaan vakiovarustelussa: jonkinlainen ratkaisu tavaroiden kuljetukseen tulisi kuulua arkipyörään.

Vuoden 2018 urheilupyörä tarjoaa hauskuutta kohtuuhintaan


Vuoden urheilupyöräksi valittiin Helkama Veloxin maahantuoma sähkömaastopyörä BH Emotion Rebel 29 Lite.

“Vuoden urheilupyörä on kohtuuhintainen tapa saada hauskuutta elämään ja löytää liikunnan ilo. BH Emotion Rebel 29 Lite on todella innostava pyörä, jolla ajaessa löysin itsestäni sisäisen pikkupojan”, Takala hehkuttaa.

Sähköavustus tarjoaa mahdollisuuden kenelle tahansa kunnosta riippumatta nauttia pyöräilystä metsäpoluilla. BH Emotion Rebel 29 Lite sopii ihmiselle, joka haluaa löytää pyöräilyn ilon. Raati piti pyörän kohtalaisen pystystä ja miellyttävästä ajoasennosta. Etujousituksella varustetussa pyörässä on myös kiinnikkeet takatarakalle, jonka ansiosta siitä saa muokattua työmatkapyörän, jota eivät pysäytä lumisateet tai huonosti hoidetut pyörätiet.

Raati arvioi, että BH Emotion Rebel 29 Lite sopii myös perheen teinille mopoauton tai mopon korvikkeeksi. 2 790 euron hintainen pyörä on etujousitettujen sähkömaastopyörien luokassa kohtuuhintainen, ja siksi raati näki sen voivan houkutella laajempia kansanryhmiä. Pyörä on kevyt, mutta sillä voi ajaa painavampikin kuski. Laadukas Yamahan moottori takaa vauhdikkaan menon.

Pyörän osasarjat eivät ole markkinoiden parhaita, mutta hintaluokassaan hyviä.

Valokuvat

Kuvat voittajapyöristä.

Vuoden pyörät pähkinänkuoressa


Vuoden arkipyörä 2018: Pelago Airisto Commuter

• Mixte-runkotyypillä varustettu klassisen kaunis työmatkapyörä

• Erittäin laadukas kokonaisuus, jossa jokainen osa on mietitty ja huolella valittu

• Sopii arkimatkojen ohella erinomaisesti retkipyöräksi

• Shimano Alfine 8 -napavaihteet ja tehokkaat hydrauliset levyjarrut ovat huoltovapaat

• Suomalaista muotoilua parhaimmillaan

• Suositushinta 1 575 €


Vuoden urheilupyörä 2018: BH Emotion Rebel 29 Lite

• Yamahan tehokkaalla moottorilla varustettu sähköavusteinen maastopyörä, joka mahdollistaa pyöräilyn ilon kaikille

• Hintaansa nähden laadukas kokonaisuus

• Hydrauliset levyjarrut ja Shimanon Deore -vaihteet sekä etujousitus

• Helposti muokattavissa työmatkapyöräksi, jota ei lumi ja tuisku pysäytä

• Sopii erinomaisesti maastopyöräilyä aloittaville ja painavammillekin kuskeille tai vaikka teinille mopon tai mopoauton korvikkeeksi

• Suositushinta 2 790 €

Lisätiedot

Janne Takala, puheenjohtaja, Pyöräliitto ry

janne.takala@pyoraliitto.fi, P. 050-3834176

Vuoden arkipyörä

Pelago Airisto Commuter / Pelago

Mikko Hyppönen, pyörän suunnittelija

mikko.hypponen@pelago.fi,

Vuoden urheilupyörä

BH Emotion Rebel 29 Lite / Helkama Velox

Jukka Heinikainen, BH-pyörien tuotepäällikkö

jukka.heinikainen@helkamavelox.fi 0400 328 612

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Messukeskus
Messukeskus
Messuaukio 1
00520 HELSINKI

+358 40 450 3250http://www.messukeskus.com

Messukeskus edistää suomalaista elinkeinoelämää mahdollistamalla tuloksellisia kasvokkain kohtaamisia messuilla, kokouksissa, kongresseissa ja muissa tapahtumissa. Messukeskuksessa järjestetään vuosittain noin sata messutapahtumaa sekä 2000 kokousta ja kongressia, joihin osallistuu yli miljoona vierasta. Messukeskuksen omistajayritys Suomen Messut Osuuskunta täyttää 100 vuotta vuonna 2019. | Messukeskus – sata vuotta tapahtumien keskipisteessä 

Messukeskus Helsinki, Expo and Convention Centre, promotes Finnish welfare by enabling effective face to face encounters at exhibitions, meetings, conferences and other events. Annually, a hundred exhibitions and 2000 meetings and congresses are held at MessukeskusOver one million visitors take part in the events. The Finnish Fair Corporation, the company that owns Messukeskus Helsinki, celebrates its 100th anniversary in 2019. | Messukeskus – A century in the centre of events 

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Messukeskus

MP 19 -messujen media-aika 1.2.2019 klo 8.30-10.0021.1.2019 14:25Kutsu

Tervetuloa MP 19 -messujen media-aikaan Messukeskukseen Helsinkiin kuulemaan, mitä uutta MP-messut tarjoaa ja miten alalla menee. Lyhyiden puheenvuorojen jälkeen pääsette tutustumaan kuumimpiin uutuusmoottoripyöriin messuosastoille. Meillä on hyviä uutisia: Moottoripyörien myynti on 2018 noussut pitkästä aikaan. MP Stars -hanke jakaa tukea kilpamoottoripyöräilylle 170 000 arvosta ja MP- messuilla on mukana kaikki moottoripyöräuutuudet!

Messukeskus begins its jubilee year with light-hearted fun: Slide your way to exhibitions and fairs17.1.2019 07:30Tiedote

Messukeskus Helsinki, Expo and Convention Centre’s centenary gets off to a playful start with a slide set up in its facilities. You can slide your way to the largest hall in Messukeskus, starting with the Matka Travel Fair. The slide was a great audience attraction already at the country’s first fair a hundred years ago. Messukeskus will also celebrate its hundred-year-long story with its redesigned logo.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme