MessukeskusMessukeskus

Vuoden arki- ja kilpapyörä valittu

Jaa

Pyöräliiton tavallisista pyöräilijöistä koostunut raati valitsi jälleen vuoden urheilu- ja arkipyörän. Voittajat julkistettiin tänään GoExpo-messuilla Helsingissä.

“Ehdokkaissa, ja ylipäätään GoExpossa, näkyy pyöräilyn monipuolisuus. Ehdokkaita asettaneet pyörien maahantuojat ja valmistajat ovat selvästi miettineet, että pyörää voi käyttää todella moneen tarkoitukseen”, sanoo Pyöräliiton puheenjohtaja Janne Takala.

Vuoden 2018 arkipyörä on viimeistelty kokonaisuus

Vuoden arkipyöräksi valittiin Pelago Airisto Commuter. Raati kehui sitä laadukkaaksi ja klassisen kauniiksi arkipyöräksi, josta on vaikea löytää mitään huonoa. Pyörässä näkyy vahvasti suomalainen muotoiluperinne ja laatuajattelu.

Airisto Commuter on erittäin viimeistelty kokonaisuus, jolla sujuvat nautinnollisesti ja tyylillä niin työmatkat kuin kesäiset retket. Pyörän osat ovat laadukkaita ja helppohoitoisia. Esimerkiksi napadynamo takaa sen, etteivät valot eivät ikinä unohdu matkasta. Shimanon Alfine 8 -vaihteisto ja hydrauliset levyjarrut toimivat varmasti kaikissa olosuhteissa ja vaativat vain vähän huoltoa.

“Pyörä sopii monenlaiseen arkeen. Kaikki raatilaiset pitivät pyörän estetiikasta ja laadukkaasta viimeistelystä. Pyörä on hyvin muotoiltu ja toteutettu. Esimerkiksi soittokello ja tanko ovat samaa materiaalia ja muodostavat tyylikkään kokonaisuuden”, kertoo Takala.

Pyörään saa kiinnitettyä tavaratelineen niin taakse kuin eteenkin. Pyörän suositushinta on 1 575 euroa, joten se on työmatkapyörien kalleimmasta päästä, mutta Airisto Commuterissa hinnalle saa vastinetta. Parannettavaa raati löysi ainoastaan vakiovarustelussa: jonkinlainen ratkaisu tavaroiden kuljetukseen tulisi kuulua arkipyörään.

Vuoden 2018 urheilupyörä tarjoaa hauskuutta kohtuuhintaan


Vuoden urheilupyöräksi valittiin Helkama Veloxin maahantuoma sähkömaastopyörä BH Emotion Rebel 29 Lite.

“Vuoden urheilupyörä on kohtuuhintainen tapa saada hauskuutta elämään ja löytää liikunnan ilo. BH Emotion Rebel 29 Lite on todella innostava pyörä, jolla ajaessa löysin itsestäni sisäisen pikkupojan”, Takala hehkuttaa.

Sähköavustus tarjoaa mahdollisuuden kenelle tahansa kunnosta riippumatta nauttia pyöräilystä metsäpoluilla. BH Emotion Rebel 29 Lite sopii ihmiselle, joka haluaa löytää pyöräilyn ilon. Raati piti pyörän kohtalaisen pystystä ja miellyttävästä ajoasennosta. Etujousituksella varustetussa pyörässä on myös kiinnikkeet takatarakalle, jonka ansiosta siitä saa muokattua työmatkapyörän, jota eivät pysäytä lumisateet tai huonosti hoidetut pyörätiet.

Raati arvioi, että BH Emotion Rebel 29 Lite sopii myös perheen teinille mopoauton tai mopon korvikkeeksi. 2 790 euron hintainen pyörä on etujousitettujen sähkömaastopyörien luokassa kohtuuhintainen, ja siksi raati näki sen voivan houkutella laajempia kansanryhmiä. Pyörä on kevyt, mutta sillä voi ajaa painavampikin kuski. Laadukas Yamahan moottori takaa vauhdikkaan menon.

Pyörän osasarjat eivät ole markkinoiden parhaita, mutta hintaluokassaan hyviä.

Valokuvat

Kuvat voittajapyöristä.

Vuoden pyörät pähkinänkuoressa


Vuoden arkipyörä 2018: Pelago Airisto Commuter

• Mixte-runkotyypillä varustettu klassisen kaunis työmatkapyörä

• Erittäin laadukas kokonaisuus, jossa jokainen osa on mietitty ja huolella valittu

• Sopii arkimatkojen ohella erinomaisesti retkipyöräksi

• Shimano Alfine 8 -napavaihteet ja tehokkaat hydrauliset levyjarrut ovat huoltovapaat

• Suomalaista muotoilua parhaimmillaan

• Suositushinta 1 575 €


Vuoden urheilupyörä 2018: BH Emotion Rebel 29 Lite

• Yamahan tehokkaalla moottorilla varustettu sähköavusteinen maastopyörä, joka mahdollistaa pyöräilyn ilon kaikille

• Hintaansa nähden laadukas kokonaisuus

• Hydrauliset levyjarrut ja Shimanon Deore -vaihteet sekä etujousitus

• Helposti muokattavissa työmatkapyöräksi, jota ei lumi ja tuisku pysäytä

• Sopii erinomaisesti maastopyöräilyä aloittaville ja painavammillekin kuskeille tai vaikka teinille mopon tai mopoauton korvikkeeksi

• Suositushinta 2 790 €

Lisätiedot

Janne Takala, puheenjohtaja, Pyöräliitto ry

janne.takala@pyoraliitto.fi, P. 050-3834176

Vuoden arkipyörä

Pelago Airisto Commuter / Pelago

Mikko Hyppönen, pyörän suunnittelija

mikko.hypponen@pelago.fi,

Vuoden urheilupyörä

BH Emotion Rebel 29 Lite / Helkama Velox

Jukka Heinikainen, BH-pyörien tuotepäällikkö

jukka.heinikainen@helkamavelox.fi 0400 328 612

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Messukeskus
Messukeskus
Messuaukio 1
00520 HELSINKI

+358 40 450 3250http://www.messukeskus.com

Messukeskus edistää suomalaista elinkeinoelämää mahdollistamalla tuloksellisia kasvokkain kohtaamisia messuilla, kokouksissa, kongresseissa ja muissa tapahtumissa. Messukeskuksessa järjestetään vuosittain liki sata messutapahtumaa ja 2000 kokousta ja kongressia. Tapahtumiin osallistuu joka vuosi noin 9400 näytteilleasettajaa ja 1,2 miljoonaa kävijää. | Messukeskus Helsinki, Expo and Convention Centre, promotes Finnish welfare by enabling effective face to face encounters at exhibitions, meetings, conferences and other events. In 2017, 75 exhibitions and 2000 meetings and congresses were held at Messukeskus Helsinki. 9 400 exhibitors and 1.2 million visitors took part in the events.  

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Messukeskus

Kuka ansaitsee Rakkaudesta kirjaan -tunnustuksen vuonna 2018?2.8.2018 12:10Tiedote

Helsingin Kirjamessuilla jaetaan vuosittain Rakkaudesta kirjaan -tunnustuspalkinto lukemisharrastuksen hyväksi tehdystä tärkeästä työstä. Palkinnon saaja voi olla yksityishenkilö tai yhteisö, joka on pitkään ja ansiokkaasti edistänyt lukemisharrastuksen ja kirjallisuuden asemaa tai muuten omalla toiminnallaan tehnyt kirjallisuutta tunnetuksi. Tunnustuksen saaja julkistetaan Helsingin Kirjamessujen avajaisissa 25.10.2018 nyt jo 18. kerran.

Kirjamessut onnittelee opiskelupaikan saaneita ja kutsuu 9000 fuksia kirjamessuille28.6.2018 01:00Tiedote

Helsingin Kirjamessut kutsuu Helsingin yliopistosta, Aalto-yliopistosta ja Helsingin Taideyliopistosta opiskelupaikan saaneet uudet opiskelijat, fuksit ja mursut, kirjamessuille ja jakaa heille yliopistojen kautta veloituksettomat kutsukortit. Tavoitteena on saada pääkaupunkiseutulaiset ja seudulle muuttavat uudet opiskelijat tulemaan Suomen suurimpaan kirjallisuustapahtumaan ja löytämään sen rikkaan tarjonnan. Helsingin Kirjamessut järjestetään 25. – 28.10.2018 Messukeskuksessa Helsingissä.

11 uutta sisustusratkaisua ja tuoteideaa Habitaressa26.6.2018 13:01Tiedote

Habitare esittelee 11 uutta tuoteideaa valmistajille ja yleisölle Protoshop-näyttelyssä. Nuorten suunnittelijoiden alueelle sijoittuvassa Protoshopissa esiteltävät prototyypit vastaavat hyvin tämän hetken kodin sisustamisen trendeihin. Fiksut, pienten tilojen säilytysratkaisut näkyvät tämän vuoden kokonaisuudessa. Tuotteet ovat teemoiltaan ajankohtaisia, mutta muotokieleltään ja materiaaleiltaan ajattomia. Habitare järjestetään Messukeskuksessa Helsingissä 12.-16.9.2018

Helsingin Kirjamessuilla kahdeksan lukupiiriä18.6.2018 12:19Tiedote

Helsingin Kirjamessujen lukupiirit on julkaistu. Tarjolla on kahdeksan lukupiiriä kiinnostavista vuoden 2018 kirjauutuuksista. Lukupiiriin osallistuu messuvieraiden lisäksi kirjailija ja kustantajan edustaja. Lukupiirikirjailijoita ovat Rafael Donner, Antti Heikkinen, Kari Hotakainen, Risto Isomäki, Riikka Pulkkinen, Sisko Savonlahti, Katariina Souri ja Saara Turunen. Helsingin Kirjamessut järjestetään torstaista sunnuntaihin 25. – 28.10.2018 Messukeskuksessa Helsingissä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme