Messukeskus

Vuoden kaunein sormus 2018 -kilpailussa rohkeita ja herkkiä koruja – yleisöäänestys käynnissä

Jaa

Vuoden kaunein sormus 2018 -kilpailun yleisöäänestys on käynnissä netissä. Kilpailussa etsitään designia, joka ihastuttaa myös Suomen rajojen ulkopuolella ja on valmis maailmanvalloitukseen. Lisäksi kilpailutöiden takana on tarinoita siitä, miten suomalaiset naiset ovat vaikuttaneet sormusten suunnitteluun. Voittajasormuksen suunnittelija palkitaan Suomen Messusäätiön lahjoittamalla 3000 euron stipendillä. Lisäksi hän saa lahjakortin, joka oikeuttaa 500 dollarin timanttitilaukseen timanttiliike Windiamilta.

Vuoden kaunein sormus -kilpailussa on upeita, erilaisia sormuksia. Kuva: Teemu Töyrylä / Studio Töyrylä
Vuoden kaunein sormus -kilpailussa on upeita, erilaisia sormuksia. Kuva: Teemu Töyrylä / Studio Töyrylä

Kilpailuun osallistui yhteensä 64 sormusta, joista korualan, designin ja viestinnän ammattilaisista koostunut raati valitsi 10 finalistia. Yleisöäänestys on käynnissä netissä Häät.fi:ssä 31.10.2018 saakka. Nettisivuilla esitellään finaaliin yltäneet sormukset ja tarinat niiden taustalla. Sormuksiin voi tutustua ja suosikkiaan äänestää myös Messukeskuksessa 19.–21.10. järjestettävillä I love me -messuilla Vuoden kaunein sormus 2018 -osastolla. Kilpailun nettisivu löytyy osoitteesta: https://www.haat.fi/artikkeli/aanesta-vuoden-kaunein-sormus-2018. Yleisöäänestykseen osallistuneiden kesken arvotaan aito timantti.

Raati arvioi, että finaaliin valituissa sormuksissa näkyy muotoilijan luonne, ja niissä on tunnistettavaa, omaperäistä karaktääriä. Finaalikymmenikkö on yhdistelmä syvyyttä, herkkyyttä ja rohkeutta. Vaikka sormusten inspiraationa oli suomalaisia naisia, löytyy finalistien joukosta myös sormuksia, jotka sopivat kaikille sukupuolesta riippumatta.

Kilpailun avulla halutaan kannustaa suomalaisia käyttämään koruja rohkeasti. Kilpailu tuo esiin korujen käytön helppoutta ja monimuotoisuutta. Juhlakoruja voi kantaa mukanaan samalla tavoin kuin aurinkolaseja tai juhlakenkiä: koru otetaan esiin korupussukasta esimerkiksi työpaikalla tai juhlissa ja sujautetaan siihen takaisin kotimatkan ajaksi.

Arvokorut ovat riittävän vahvoja myös arkikäyttöön tai jopa arkeologisille kaivauksille, kuten finaalissa nähtävä Grigio. Sen innoittajana on kansainvälisesti tunnettu oikeushammaslääkäri Helena Ranta, joka voisi käyttää sormusta kaivauksilla tai arvokkaissa kansainvälisissä oikeussaleissa. Muita innoittajia finaalin päässeiden sormusten takana ovat muun muassa Aino Ackté ja Tove Jansson.

Vuoden Kaunein Sormus 2018 finalistit:

Aino – pieni taideteos, illalliskutsujen varma puheenaihe. (Ville Redman, Supervirasto)

HEX-u – moderni, sykähdyttävä ja sukupuoleton. Sopii juhlaan ja arkeen. (Petri Pulliainen)

Ilo – runollinen ja romanttinen. Uudelleen muotoiltua klassisuutta ja moderni tulkinta filigraanimuotoilusta. (Olli Johan Lindroo, OJL)

Aino Ackté – orientaalista itämaista loistoa, vahvaa muotoilua ja tarinallisuutta. Samaan aikaan selkeä ja runsas. (Assi Arnimaa, Kohinoor)

Ikuinen talvi – plastista runsautta, fantasiaa ja 1800-luvun pukukorujen tyyliä. Moniulotteinen, kerroksellinen jääkuningattaren sormus. Katseenvangitsija. (Ferit Bakistanli, Bulevardi Diamond)

Haru – klassista suomalaista muotoilua. Sormus ammentaa inspiraationsa Tove Janssonin mielipaikasta ulkosaaristossa. Tämän voisi turisti ostaa muistoksi Suomesta. (Anneli Aaltonen, Papaja)

Puutarha – tsehovilaista tunnelmaa herättävä eteerinen sormus. Herkkyyden ja syvyyden yhdistelmä, johon ruskan lehtien sävyt tuovat lisää tasoja. (Ester Nurminen)

Satumetsä – sormus kuin jääkruunu. Ilmava, runsas, selkeä ja herkkä. Sormus on pehmeästi ja herkästi muotoiltu, mutta silti rytmikäs. (Kristian Saarikorpi, Saarikorpi Design)

Grigio – rohkea materiaalien ja värien yhdistelmä. Kiehtova sekoitus maskuliinisuutta ja feminiinisyyttä. Vaatii kantajaltaan persoonaa ja luonnetta, eikä ole sidottu sukupuoleen. (Petri Eklöf, Atelier Eklöf)

Hearts – kansallisromanttinen metsän kuningattaren kruunu. Slaavilaista ylväyttä, juureva mutta naisellinen. (Carina Blomqvist, Carina Blomqvist Design)

Vuoden kaunein sormus -kilpailun järjestävät vuosittain yhteistyössä I love me -messut ja Häät-media. Kilpailu järjestetään tänä vuonna 11. kerran. Kultasepät saivat ilmoittaa omat sormuksensa kisaan kesän ja alkusyksyn aikana. Esiraati valitsi 64 kilpailuun ilmoitetusta työstä 10 sormusta yleisöäänestykseen. Esiraatiin kuuluivat radiojuontaja Hanna Kinnunen, Suomen Kultaseppien Liiton toimitusjohtaja Henrik Kihlman, Design District Helsingin hallituksen puheenjohtaja ja Designmuseon yhteistyöpäällikkö Piia Lehtinen, Huutokauppa Helanderin johtava intendentti Hanne Siekkinen, Häät-lehden ja Häät.fin päätoimittaja Sari Yli-Salomäki ja I love me -messujen tiedottaja Riikka Luomanpää. Vuoden 2018 kilpailussa on yhteistyökumppanina belgialainen timanttialan yritys Windiam.

I love me on tyylin, hyvän olon ja itsestä huolehtimisen tapahtumakokonaisuus. Se järjestetään seuraavan kerran 19.–21.10.2018 Messukeskuksessa Helsingissä. www.iloveme.fi

Häät-lehden 25-vuotisjuhlanumero ilmestyy Lehtipisteisiin 10.10.2018. Verkossa hääparit suunnittelevat häitä hääsuunnittelusovellus Häät.fin avustuksella osoitteessa www.haat.fi

Suomen Messusäätiö jakaa vuosittain noin 400 000 eurolla stipendejä, apurahoja ja palkintoja. Tunnettuja Messusäätiön palkintoja ovat muun muassa Vuoden nuori suunnittelija -palkinto, Kaj Franck -muotoilupalkinto ja Habitare-suunnittelukilpailu.

Lisätietoja:

Messukeskus, tiedottaja Riikka Luomanpää, p. 050 540 4231, riikka.luomanpaa@messukeskus.com

Häät-lehti ja Häät.fi, päätoimittaja Sari Yli-Salomäki, p. 040 505 7345, sari.yli-salomaki@editus.fi

Kuvia sormuksista medioiden käyttöön: http://bit.ly/VuodenKauneinSormus2018

Kuvat

Vuoden kaunein sormus -kilpailussa on upeita, erilaisia sormuksia. Kuva: Teemu Töyrylä / Studio Töyrylä
Vuoden kaunein sormus -kilpailussa on upeita, erilaisia sormuksia. Kuva: Teemu Töyrylä / Studio Töyrylä
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Messukeskus
Messukeskus
Messuaukio 1
00520 HELSINKI

+358 40 450 3250http://www.messukeskus.com

Messukeskus edistää suomalaista elinkeinoelämää mahdollistamalla tuloksellisia kasvokkain kohtaamisia messuilla, kokouksissa, kongresseissa ja muissa tapahtumissa. Messukeskuksessa järjestetään vuosittain noin sata messutapahtumaa sekä 2000 kokousta ja kongressia, joihin osallistuu yli miljoona vierasta. Messukeskuksen omistajayritys Suomen Messut Osuuskunta täyttää 100 vuotta vuonna 2019. | Messukeskus – sata vuotta tapahtumien keskipisteessä 

Messukeskus Helsinki, Expo and Convention Centre, promotes Finnish welfare by enabling effective face to face encounters at exhibitions, meetings, conferences and other events. Annually, a hundred exhibitions and 2000 meetings and congresses are held at MessukeskusOver one million visitors take part in the events. The Finnish Fair Corporation, the company that owns Messukeskus Helsinki, celebrates its 100th anniversary in 2019. | Messukeskus – A century in the centre of events 

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Messukeskus

Habitaren 2019 Kansainvälinen Ystävä Alberto Alessi: Suomalainen ja italialainen muotoilu ovat toistensa vastakohtia, ja siksi sopivat niin hyvin yhteen17.4.2019 14:00:00 EESTTiedote

Tunnetun italialaisen designtalo Alessin pääjohtaja Alberto Alessi on Habitaren Kansainvälinen Ystävä 2019. Suomalaisen muotoilun kanssa pitkään toiminut Alessi valitsee Habitaren kiinnostavimmat sisällöt ja pitää keynote-puheenvuoronsa keskiviikkona 11.9.2019. Habitare on avoinna Messukeskuksessa Helsingissä 11.–15.9.2019. Italiassa 1921 perustettu Alessin muotoilutalo on yksi maailman tunnetuimpia yrityksiä muotoilun kentällä. Alessin yli tuhannen tuotteen valikoimaan kuuluu paljon kodin esineitä, kuten astioita ja keittiötarvikkeita, ja monet ovat saavuttaneet ikonisen maineen nykymuotoilussa. Tuotteiden suunnitteluun on vuosien saatossa osallistunut yli kolmesataa muotoilijaa – joukossa myös monia suomalaisia. ”Arvioimme Alessin tuotteiden menestystä neljällä muuttujalla, joita ovat tuotteen funktio, aistinvarainen kuvitteellinen muisti, viestintä ja kieli, sekä hinta. Korkein mahdollinen pistemäärä on 20 pistettä, ja korkein Alessin tuotteen saama pistemäärä on 18 pistettä. Se on

Vuoden Huiput -näyttely Habitareen12.4.2019 10:00:00 EESTTiedote

Parasta suomalaista luovaa suunnittelua esittelevän Vuoden Huiput -kilpailun voittajien näyttely nähdään jälleen ensi syksynä Habitaressa Messukeskuksessa 11.–15.9.2019. Suomen merkittävimmän luovan suunnittelun kilpailun voittajat julkistettiin eilen. Grafian järjestämä Vuoden Huiput on parasta suomalaista mainontaa ja muotoilua palkitseva, vuodesta 1980 järjestetty kilpailu. Viime vuoden luovan suunnittelun parhaimmisto palkittiin eilen Vuoden Huiput 2018 -gaalassa. Voittajatyöt esitellään jälleen omana näyttelynään Habitaressa syyskuussa. Habitaren Vuoden Huiput 2018 -näyttelyssä nähdään noin 61 työtä, 15 eri sarjan parhaat. Kilpailun kaikkien sarjojen pääpalkinnon, Grand Prixin, sai TBWA:n Helsingin Sanomille suunnittelema Land of Free Press. Kampanjan luovasta suunnittelusta TBWA\Helsingillä vastasivat mm. Sami Kelahaara, Jyrki Poutanen ja Erno Reinikainen. ”Älykäs ajatus, nopea ja erinomaisesti ajoitettu toteutus, usko minimalismin ja kiteytetyn sanoman voimaan sekä halu vaikutta

Matkamessut yhteistyöhön Maata pitkin -matkamessujen kanssa8.4.2019 13:00:00 EESTTiedote

Pohjois-Euroopan suurin matkailualan tapahtuma Matkamessut aloittaa yhteistyön Maata pitkin -matkamessujen kanssa. Ensimmäinen yhteinen hanke on 5.5. Maata pitkin -matkamessut. Taustalla on Matkamessujen tahto tarjota tietoa ja inspiraatiota kaikille matkailijoille, sekä tavoittaa uusia kohderyhmiä. Matkamessut ovat toimillaan edistäneet vastuullista ja kestävää matkailua jo pitkään, ja esimerkiksi SMALin luoma kestävän matkailun Helsinki Declaration allekirjoitettiin ensimmäistä kertaa Matkamessuilla yli 10 vuotta sitten. Muuttuvassa maailmassa toimia on kuitenkin lisättävä, ja Matkamessut haluavat tarjota tietoa myös vaihtoehtoisista matkustusmuodoista kiinnostuneille matkailijoille. Yhtenä toimenpiteenä on yhteistyö Maata pitkin -matkamessujen kanssa. Toukokuussa Helsingissä järjestettävään tilaisuuteen kokoontuu maata pitkin matkustamiseen liittyviä toimijoita jakamaan tietoa ja inspiraatiota esimerkiksi juna- ja pyörämatkailusta. Yhteistyön myötä Matkamessut tuo tilaisuuteen muun

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme