Messukeskus

Vuoden Kokki 2021 on Kim Päivästö ja Vuoden Tarjoilija 2021 Henna Kolehmainen

Jaa

Vuoden Kokki 2021 -kilpailun on voittanut Kim Päivästö (Ravintola Inari, Helsinki) ja Vuoden Tarjoilija 2021 -kilpailun Henna Kolehmainen (Ravinteli Huber, Tampere). Ruoanlaiton ja salipuolen ammattilaisten suomenmestaruuskilpailut käytiin Viinikylässä Helsingin Messukeskuksessa 29.–30.10.2021.

Vuoden Kokki 2021 -kilpailun on voittanut Kim Päivästö (Ravintola Inari, Helsinki) ja Vuoden Tarjoilija 2021 -kilpailun Henna Kolehmainen (Ravinteli Huber, Tampere). (Kuva: Messukeskus Helsinki)
Vuoden Kokki 2021 -kilpailun on voittanut Kim Päivästö (Ravintola Inari, Helsinki) ja Vuoden Tarjoilija 2021 -kilpailun Henna Kolehmainen (Ravinteli Huber, Tampere). (Kuva: Messukeskus Helsinki)

Alan arvostetuimmilla suomalaisilla kilpailuilla on pitkä tausta: Vuoden Kokki -kilpailu järjestettiin ensimmäisen kerran jo vuonna 1995 ja Vuoden Tarjoilija -kilpailu vuonna 2013. Kilpailuiden myötä järjestäjät ja yhteistyökumppanit haluavat nostaa esille ravintola-alan ammattilaisia ja lisätä alan arvostusta.    

"Nyt on hyvä fiilis. Voitto tuli minulle yllätyksenä, sillä finaalin ensimmäisen päivän suoritukseni ei ollut niin vahva. Työpaikallani Ravintola Inarissa ehdin käydä jo heti eilen illalla kääntymässä ja ottamassa onnittelut vastaan. Seuraavaksi käymmekin yhdessä kalenteria läpi ja laitamme siihen työ- ja edustustyön vuorot”, toteaa Vuoden Kokki 2021 -kilpailun voittanut Kim Päivästö.

Kilpailu on Päivästölle jo entuudestaan tuttu. Tulevan vuoden aikana hän pääsee tekemään edustustehtäviä elintarvikealan toimijoiden kanssa.

”Tämä oli kolmas kerta, kun osallistuin Vuoden Kokki -kisaan ja nyt pääsin toista kertaa mukaan finaaliin. Vielä en ole ehtinyt kauheasti miettiä, mitä odotuksia minulla edustusvuotta koskien on, mutta varmasti saan paljon uusia kontakteja ja tuttavuuksia alalta ja pääsen tekemään mielenkiintoisia yhteistöitä”, Päivästö tuumii.

Vuoden Tarjoilija 2021 Henna Kolehmainen kertoo olevansa iloisesti yllättynyt kilpailun voitosta ja odottavansa innolla tulevaa edustusvuotta:

"Olo on edelleen hämmentynyt. Kun palkintojenjakotilaisuudessa pronssimitali oli mennyt Matias Pietariselle ja hopea Joonas Heinolle, en todellakaan odottanut kuulevani omaa nimeäni. Jatkan edelleen prosessointia, että ymmärrän tämän tilanteen todeksi”, Kolehmainen sanoo.

”Edessä on varmasti jännittävä vuosi, varsinkin kun en ollut edes ajatuksissani miettinyt saavani kultamitalia. Olin mukana Vuoden Tarjoilija -kisassa nyt toista kertaa, vuonna 2019 putosin pois semifinaalivaiheessa. Odotan nyt tapaavani paljon uusia ihmisiä ja saavani uusia kokemuksia.”

Kilpailun pääjärjestäjänä toimii Wihuri Metro-tukku yhdessä laajan yhteistyöverkoston kanssa. Vuoden Kokki -kilpailun voittaja palkittiin Suomen Messusäätiön lahjoittamalla 10 000 euron apurahalla ja Vuoden Tarjoilija -kilpailun voittaja MaRa ry:n Henrik Bitten stipendisäätiön 10 000 apurahalla. Apurahojen tarkoituksena on edesauttaa voittajien ammatillista kehittymistä. Seuraavan vuoden aikana voittajat pääsevät tekemään erilaisia edustustehtäviä ja yhteistyötä elintarvikealan toimijoiden kanssa. Ensi vuonna kilpailut käydään Viini & Ruoka 2022 -messuilla Helsingin Messukeskuksessa.  

Kuvia finaalista löydät kisan kuvapankista: https://www.flickr.com/photos/193087287@N08/albums

Lisätietoja kilpailuista:

Vuoden Kokki ja Vuoden Tarjoilija -kilpailut, projektikoordinaattori Heli Kähkölä, p. 040 121 7395, ext-heli.kahkola@wihuri.fi

Lisätietoja Viini & Ruoka -messuista:          

Messukeskus Helsinki, tiedottaja Antti Karjunen, p. 050 574 3444, antti.karjunen@messukeskus.com.

Seuraa Vuoden Kokin ja Vuoden Tarjoilijan matkaa:
www.vuodenkokki.fi
Instagram: @vuodenkokki
Instagram: @vuodentarjoilija
LinkedIn: www.linkedin.com/company/vuoden-kokki-ja-vuoden-tarjoilija/

Avainsanat

Kuvat

Vuoden Kokki 2021 -kilpailun on voittanut Kim Päivästö (Ravintola Inari, Helsinki) ja Vuoden Tarjoilija 2021 -kilpailun Henna Kolehmainen (Ravinteli Huber, Tampere). (Kuva: Messukeskus Helsinki)
Vuoden Kokki 2021 -kilpailun on voittanut Kim Päivästö (Ravintola Inari, Helsinki) ja Vuoden Tarjoilija 2021 -kilpailun Henna Kolehmainen (Ravinteli Huber, Tampere). (Kuva: Messukeskus Helsinki)
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Messukeskus
Messukeskus
Messuaukio 1
00520 HELSINKI

+358 40 450 3250http://www.messukeskus.com

Messukeskus on ihmisläheinen media ja turvallisuudestaan palkittu tapahtumatalo, joka luo kasvua aitojen kohtaamisten kautta. Suomen suurin tapahtumajärjestäjä tuottaa laadukkaita tapahtumia sekä vuokraa tilojaan ja palvelujaan live-, hybridi- ja virtuaalitapahtumien areenaksi. Messukeskuksen tapahtumissa vieraili vuonna 2019 1,1 miljoonaa vierasta. | Messukeskus – sata vuotta tapahtumien keskipisteessä | www.messukeskus.com | #messukeskus | twitter.com/messukeskus 

Messukeskus Helsinki, Expo and Convention Centre, creates growth through encounters. We are the largest event organiser in Finland producing or hosting 50 exhibitions and one thousand meetings and congresses with 1,1 million visitors annually. We provide a perfect venue with 7 adaptable halls, 40 conference spaces, the 4,400-seater Amfi Hall auditorium, 21 restaurants, a fully renewed event hotel, and all event services, including live, virtual and hybrid events. | Messukeskus – A century in the centre of events | www.messukeskus.com | #messukeskus 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Messukeskus

PulPaper 2022 -tapahtuman start-up-yrityksille suunnattu kilpailu käynnistyi26.11.2021 14:03:33 EET | Tiedote

PulPaper 2022 -tapahtuman start-up-yrityksille suunnattuun kilpailuun voi nyt ilmoittautua. Kilpailu nostaa esiin uusia ja merkittäviä ratkaisuja metsäbiotalouden alalta ja voittaja palkitaan Suomen Messusäätiön rahoittamalla 5000 euron PulPaper Awardilla. Kansainvälinen metsäteollisuuden ammattitapahtuma PulPaper 2022 järjestetään 29.–31.3.2022 Messukeskuksessa Helsingissä.

Kansainvälinen PulPaper 2022 rakentaa huomisen biotaloutta25.11.2021 10:07:12 EET | Tiedote

Metsäteollisuuden PulPaper 2022 -tapahtuman teemana on Building tomorrow’ bioeconomy. Alan ammattilaisille veloituksettomassa PulPaper-tapahtumassa järjestetään yritysten puheenvuoroja Future Squarella sekä PulPaper Conference ja Business Forum, jotka molemmat ovat maksullisia tilaisuuksia. Näyttelyalueella metsäteollisuuden yritykset kohtaavat asiakkaitaan ja esittelevät tuotteitaan. PulPaper 2022 järjestetään 29.–31.3.2022 Messukeskuksessa Helsingissä.

Yhteisöllisyyttä ja osallisuutta edistäneitä lukiolaisia palkittiin Studia-messuilla23.11.2021 13:00:00 EET | Tiedote

Tänään avautuneilla Studia-messuilla jaettiin stipendejä aktiivisille ja ansioituneille lukiolaisille, jotka ovat tehneet huomattavaa työtä koulunsa toiminnan edistämiseksi. 1000 euron arvoiset stipendit menivät Helsinkiin, Loimaalle, Mäntsälään ja Turkuun. Suomen suurin opiskelu- ja uratapahtuma Studia järjestetään Messukeskuksessa Helsingissä 23.–24.11.2021.

MP Pää pyörällä -podcastin rinnalle uusi ohjelma19.11.2021 15:15:00 EET | Tiedote

MP-moottoripyörämessut tukee vahvasti moottoripyörätoimialaa. Tänä vuonna on julkaistu MP-messujen verkkosivuilla ja somessa kymmenkunta MP Pää pyörällä -podcastia moottoripyöräilystä. Podcastien vetäjä, mp-alan moniottelija ja MP-messuista vastaava Niko Kantola isännöi myös uutta MP Pää pyörällä -ajankohtaisohjelmaa, jossa käydään läpi toimialan tärkeimpiä kuulumisia, uutuuksia ja tapahtumia. Ensimmäinen osa on julkaistu ja sen voi katsoa: https://mp.messukeskus.com/mp-paa-pyoralla-ajankohtaisohjelma/.

Cyber Security Nordic 2022: ensimmäiset huippupuhujat vahvistuneet17.11.2021 15:31:43 EET | Tiedote

Cyber Security Nordic 2022 -tapahtuman pääpuhujista on vahvistunut jo Graham Cluley, Marja Dunderfelt, Rik Ferguson ja Mikko Hyppönen. Tapahtuma pureutuu tänäkin vuonna taidolla kyberturvallisuuden politiikkaan, talouteen, todellisuuteen ja tulevaisuuteen. Teemoja avataan sekä yritystalouden että julkishallinnon näkökulmista. Cyber Security Nordic -tapahtuma järjestetään 8.–9.3.2022 Messukeskuksessa Helsingissä nyt neljännen kerran.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme