MessukeskusMessukeskus

Vuoden lähiruokateko 2023 -yleisöäänestyksessä kuusi ehdokasta

Jaa
Vuoden lähiruokateko 2023 -yleisöäänestys on käynnistynyt Lähiruoka & luomu -messujen nettisivuilla. Omaa suosikkiaan voi äänestää saakka 19.3. saakka. Sekä yleisöäänestyksen voittaja että raadin valitsema Vuoden lähiruokateko 2023 -palkinnonsaaja julkistetaan Lähiruoka & luomu -messuilla torstaina 30.3. Helsingin Messukeskuksessa.
Vuoden lähiruokateko 2023 -yleisöäänestys on käynnistynyt. Tulokset julkistetaan Lähiruoka & luomu -messuilla 30.3. Helsingin Messukeskuksessa.
Vuoden lähiruokateko 2023 -yleisöäänestys on käynnistynyt. Tulokset julkistetaan Lähiruoka & luomu -messuilla 30.3. Helsingin Messukeskuksessa.

Vuoden lähiruokateko -palkintoraati on valinnut yleisöäänestykseen kuusi ehdokasta. Äänestyksen myötä raati haluaa nostaa esille ansioitunutta lähiruokatoimintaa ja kuluttajien mieltymyksiä.

Vuoden lähiruokateko 2023 -yleisöäänestysehdokkaat ovat:

- Jyväs-Hamppu viljelyttää ja jalostaa öljyhampun siemenistä elintarvikkeita ja pyrkii edistämään ravintosisällöltään erinomaisen hampun monipuolista käyttöä osana jokapäiväistä ruokavaliota. Tuotteiden tarkoituksena on osoittaa hampun edut muun muassa kasviproteiinituotannon osalta. 

- Kinnarin Tilan yrittäjät ajattelevat, että aitous, sydämellisyys ja rehti maku ratkaisevat hyvän lähiruokatuotteen menestyksen. Vastuullisuus Kinnarin Tilalla tarkoittaa muun muassa lyhyttä ketjua tuottaa ruokaa sekä uusiutuvaa energiaa tuotannossa.

- Penttilän Tilalla on tehty käsityönä lähiruokajalosteita vuodesta 1995 saakka. Raaka-aineina käytetään hyviä, mutta kauppaan kelpaamattomia pienten tuottajien tuotteita, kuten liian isoja tai pieniä perunoita, tomaatteja ja porkkanoita sekä juuston pakkaamisessa syntyneitä kanttipaloja.  

- Pesolan Pihvilihan lihamyynti käynnistyi vuonna 2013, ja myyntialue on laajentunut kattamaan lähes koko Suomen verkkokaupan kautta. Pesolan puhtaan pihvilihan ovat löytäneet muun muassa monet ravintolakokit. Tuotteita kehitetään asiakkaiden toiveita kuunnellen.

- Stadin tarjaajat ja hunajafrendit ry on pääkaupunkiseudulla toimiva, yli 200 mehiläishoitajan joukko. Yhdistys järjestää yhteisöllisiä tapahtumia, joiden tarkoituksena on kouluttaa, neuvoa ja kannustaa mehiläistarhaajia sekä edistää vastuullista kaupunkimehiläistarhausta.

- Uudenmaan Ruoka yhdistää kuluttajat ja paikalliset viljelijät, kalastajat ja leipurit ilman välikäsiä. Osuuskunta Uudenmaan Ruoka perustettiin vastavoimaksi isoille kaupan toimijoille. Osuuskunta on vastuullisen ja paikallisen ruoan tilaus-, sopimus- ja markkinointikanava pääkaupunkiseudulla.

Ehdokkaista voi lukea lisää ja suosikkiaan äänestää Lähiruoka & luomu -messujen verkkosivuilla osoitteessa www.lahiruokaluomu.fi. Yleisöäänestys on käynnissä sunnuntaihin 19.3. klo 24 saakka.

Lähiruoka & luomu -messuilla Helsingin Messukeskuksessa 30.3. palkitaan sekä raadin valitsema palkinnonsaaja että yleisöäänestyksen voittaja. Vuoden lähiruokateko -palkinnonsaajalle luovutetaan 4000 euron ja yleisöäänestyksen voittajalle 1000 euron stipendi. Palkintorahat lahjoittaa Suomen Messusäätiö. Palkintoraatina toimii Lähiruoka & luomu -messujen kehitysryhmä puheenjohtajanaan erityisasiantuntija Kirsi Viljanen maa- ja metsätalousministeriöstä.

Lähiruokateko-palkinnon sai viime vuonna Hakamaan Lammastila. Aiempina vuosina palkinnon ovat saaneet vuonna Pielisen Kala (2020), Heikkilän Juustola (2019), Stadin puutarhuri ja Juuri Yhtiöt (2018), Otava Food Factory Oy (2017), Sodankylän kunnan ruokapalvelut (2016), Reko-lähiruokarenkaiden ”isä” Thomas Snellman (2015), LähiPuoti Remes (2014) ja keittiömestari Heikki Ahopelto (2013). Palkintoa ei jaettu vuonna 2021.

Lähiruoka & luomu -messut järjestetään Helsingin Messukeskuksessa 30.3.–2.4. samaan aikaan Kevätmessujen, OutdoorExpon ja Golfmessujen (avoinna pe–su) kanssa . www.lahiruokaluomu.fi,  #lähiruokateko2023 #lähiruokaluomu2023

Lisätietoja:

* Lähiruoka & luomu -messujen kehitysryhmän puheenjohtaja, erityisasiantuntija Kirsi Viljanen, maa- ja metsätalousministeriö, p. 040 509 8986, kirsi.viljanen@gov.fi

* Viestinnän asiantuntija Antti Karjunen, Helsingin Messukeskus, p. 050 574 3444, antti.karjunen@messukeskus.com

Median edustajat voivat akkreditoitua tapahtumaan joko ennakkoon osoitteessa http://messukeskus.com/uutishuone/akkreditointi tai paikan päällä Messukeskuksen Lehdistökeskuksessa (eteläinen sisäänkäynti, 2. krs).

Kuvia Messukeskuksen aiemmista tapahtumista vapaasti median käyttöön: https://mediabank.messukeskus.com

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Vuoden lähiruokateko 2023 -yleisöäänestys on käynnistynyt. Tulokset julkistetaan Lähiruoka & luomu -messuilla 30.3. Helsingin Messukeskuksessa.
Vuoden lähiruokateko 2023 -yleisöäänestys on käynnistynyt. Tulokset julkistetaan Lähiruoka & luomu -messuilla 30.3. Helsingin Messukeskuksessa.
Lataa
Vuoden lähiruokateko 2023 -yleisöäänestys on käynnistynyt. Tulokset julkistetaan Lähiruoka & luomu -messuilla 30.3. Helsingin Messukeskuksessa.
Vuoden lähiruokateko 2023 -yleisöäänestys on käynnistynyt. Tulokset julkistetaan Lähiruoka & luomu -messuilla 30.3. Helsingin Messukeskuksessa.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Messukeskus
Messukeskus
Messuaukio 1
00520 HELSINKI

+358 40 450 3250http://www.messukeskus.com

Helsingin Messukeskus on Suomen elämyksellisin tapahtumakortteli ja vaikuttavin kohtaamismedia. Onnistuneet kohtaamiset jättävät vahvan muistijäljen ja tuottavat kiistatonta tulosta. Suomen suurin tapahtumajärjestäjä tuottaa laadukkaita tapahtumia sekä vuokraa tilojaan ja palvelujaan erilaisten tapahtumien areenaksi. Messukeskuksen itse tuottamia tapahtumia ovat mm. Habitare, Helsingin Kirjamessut, Educa, FinnBuild, Matkamessut ja Vene Båt. Vierastapahtumina Messukeskuksen tiloissa järjestetään mm. Slush, Nordic Business Forum, Assembly, Koiramessut sekä lukuisia kansainvälisiä kongresseja ja yritystapahtumia vuosittain. Tilat käsittävät 7 hallia, 40 muuntuvaa kokoustilaa, 21 ravintolaa ja oman tapahtumahotellin. Omistajayritys Suomen Messut Oyj perustettiin vuonna 1919. | Messukeskus. The real social media. | www.messukeskus.com @messukeskus

Helsinki Expo and Convention Centre (brand name Messukeskus) creates growth through encounters. We are the largest event organiser in Finland producing or hosting 50 exhibitions and one thousand meetings and congresses annually. We provide a perfect venue with 7 adaptable halls, 40 conference spaces, the 4,400-seater Amfi Hall auditorium, 21 restaurants, a fully renewed event hotel, and all event services, including live, virtual and hybrid events. | Messukeskus. The real social media. | www.messukeskus.com @messukeskus

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Messukeskus

Vuoden mökkiläinen 2023 on Kirsikka Simberg: ”Mökillä on aikaa ja mahdollisuus keskittyä asioihin, jotka ovat oikeasti elämässä tärkeitä”20.3.2023 08:30:00 EET | Tiedote

Suomen Vapaa-ajan asukkaiden liitto ja Messukeskus ovat valinneet Vuoden mökkiläiseksi 2023 vaikuttaja, stylisti ja Tuplakääk-podcastin juontaja Kirsikka Simbergin. Kemiönsaarella perheineen mökkeilevä Simberg tunnustautuu puutarhaharrastajaksi ja haaveilee onsen-henkisestä paljusta. Tunnustus jaetaan Kevätmessuilla Helsingin Messukeskuksessa 30.3.2023 klo 12.30.

Vuoden Kaunein Sormus 2023 -kilpailussa etsitään viitteitä huomisen kauneudesta – kilpailu on käynnistynyt16.3.2023 08:30:00 EET | Tiedote

I love me -messut ja Häät-lehti etsivät jälleen Vuoden Kauneinta Sormusta. Kilpailun tämän vuoden teema Häivähdyksiä innostaa kulta- ja hopeaseppiä sekä korumuotoilijoita etsimään viitteitä huomisen kauneudesta ja ilosta suunnata kohti tulevaisuutta. Nyt 16. kertaa järjestettävä kilpailu nostaa esiin suomalaista korusuunnittelua ja käden taitoja.

Aistiesteetön sisustaminen huomioi aistit ja rauhoittaa sekä tukee asukkaiden hyvinvointia ja palautumista14.3.2023 08:00:00 EET | Tiedote

Aistiesteetön tilasuunnittelu ja sisustaminen huomioi ja minimoi aisteja kuormittavat tekijät sekä tukee asukkaiden palautumista ja hyvinvointia. Suunnitelulla pystytään vahvistamaan käyttäjien osallisuutta ja vaikutusmahdollisuuksia. Aistiesteettömään suunnitteluun erikoistunut sisustussuunnittelija Paula Hellberg kertoo aiheesta Helsingin Messukeskuksessa 30.3.–2.4.2023 järjestettävien Kevätmessujen Trendilavalla lauantaina 1.4.2023 klo 12.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme