Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket

Vuoden lappilaiseksi opettajaksi on valittu Veijo Matala

Jaa

Lapin aluehallintovirasto ja OAJ:n Lapin alueyhdistys ovat valinneet vuoden 2022 lappilaiseksi opettajaksi Veijo Matalan. Matala työskentelee Ammattiopisto Lappiassa rakennusalan päätoimisena tuntiopettajana. Valinta julkistettiin 6.10. Pohjoisen Suomen kasvatus- ja opetusalan johdon päivillä Rovaniemellä.

Ehdotuksen Matalan valinnasta teki Kemi-Tornionlaakson koulutuskuntayhtymä Lappia, joka korosti ehdotuksessaan erityisesti Matalan kykyä motivoida opiskelijoita ja saada heidät innostumaan ja tarttumaan tekemiseen.Matala haluaa varmistaa opiskelijoille hyvän alun opintoihinsa ja pitää tärkeänä sitä, että opiskelijat pääsevät myös hyvin kiinni työelämään. Matalan mielestä tärkeimpiä oppimisen edellytyksiä ovat yhdessä tekeminen ja hyvä ryhmähenki. Opiskelijoiden ryhmäytyminen sekä toisten auttaminen omilla tiedoilla ja taidoilla kehittävät koko ryhmän osaamista.

Matala on ollut keskeisessä roolissa Team Lappian Taitaja-joukkueen valmentamisessa, ja talonrakentajaopiskelijat ovat menestyneet Taitaja-kisoissa SM-tasolta aina MM-kisoihin saakka. Matalan johdolla on myös toteutettu opiskelijatyönä useita rakennuskohteita. Matalan ansioiksi projektityöskentelyssä mainitaan hänen halunsa osallistua aktiivisesti tekemiseen sekä näyttää mallia.

Vuoden lappilainen opettaja on valittu ensimmäisen kerran vuonna 1996. Valitut ovat olleet varhaiskasvatuksen sekä eri kouluasteiden ja oppiaineiden monipuolisesti ansioituneita edustajia. Valinnan perusteita ovat muun muassa merkittävät ansiot opetusalan työssä, opetuksen kehittäminen ja aktiivinen yhteyksien luominen yhteiskuntaan, yhteiskunnallinen vaikuttaminen paikallisella, alueellisella tai valtakunnallisella tasolla sekä merkittävät tulokset opetuksen tai kulttuurin alalla.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

opetustoimen ylitarkastaja Mari-Annika Hemmi, 0295 017 068, Lapin aluehallintovirasto, etunimi.sukunimi@avi.fi

Tietoja julkaisijasta

Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket
Aluehallintovirasto/RegionförvaltningsverketAluehallintovirastossa edistämme perusoikeuksien ja oikeusturvan toteutumista, peruspalvelujen saatavuutta, ympäristönsuojelua, ympäristön kestävää käyttöä, sisäistä turvallisuutta sekä terveellistä ja turvallista elin- ja työympäristöä alueilla. Hoidamme myös lainsäädännön toimeenpano-, ohjaus- ja valvontatehtäviä alueillamme. Toimintaamme ohjaa kahdeksan ministeriötä.

Aluehallintoviraston verkkosivut

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme