Messukeskus

Vuoden Tiedekongressivaikuttaja 2019 on ravitsemustieteen professori Mikael Fogelholm

Jaa

Mittavan akateemisen uran tehnyt ravitsemustieteen professori Mikael Fogelholm on valittu Vuoden Tiedekongressivaikuttajaksi 2019. Helsingin yliopistossa vaikuttava Fogelholm palkittiin työstään, jolla hän on edistänyt kansainvälisten tieteellisten kongressien järjestämistä Suomessa. Palkinnonsaajan valitsi Tieteellisten Seurain Valtuuskunta. 5000 euron arvoisen palkinnon rahoittaa Suomen Messusäätiö.

Mikael Fogelholm on monipuolisesti ansioitunut tutkija mutta myös pitkän linjan kongressimagneetti.
Mikael Fogelholm on monipuolisesti ansioitunut tutkija mutta myös pitkän linjan kongressimagneetti.

Professori Mikael Fogelholm, 60, on elintarviketieteiden tohtori ja vuodesta 2011 alkaen Helsingin yliopiston ravitsemustieteen professori maatalous-metsätieteellisessä tiedekunnassa. Hän johtaa yliopistossa myös Ihmisen ravitsemus ja ruokakäyttäytyminen -maisteriohjelmaa. Tutkijanuransa ohella Fogelholm on toiminut tiedemaailman hallinnollisissa ja tiedepoliittisissa tehtävissä, kuten Helsingin yliopiston tutkimus- ja koulutuskeskus Palmenian tutkimus- ja kehitysjohtajana (1999–2001), UKK-instituutin johtajana (2001–2007) sekä Suomen Akatemian terveyden tutkimuksen yksikön johtajana (2007–2011). Hänellä on ollut myös ravitsemukseen liittyviä kansainvälisiä tehtäviä. Fogelholm väitteli ravitsemustieteestä vuonna 1992.

Suurimpia Mikael Fogelholmin vetovastuulla järjestettyjä kongresseja ovat Pohjoismainen lihavuustutkimuksen kongressi Tampereella UKK-instituutissa ja Euroopan lihavuustutkimuksen kongressi (ECO) Helsingissä vuonna 2003. Parhaillaan hän valmistelee ensi kesänä pidettävää pohjoismaista ravitsemuskongressia.

– Ison kongressin järjestäminen on aina tavoitteellinen ja pitkä projekti, joka jo sinänsä kiehtoo ja antaa suuntaa omalle työlle ja ajattelulle. Oma kontaktiverkko laajenee, ja on innostavaa suunnitella ohjelmaa luovasti kollegoiden kanssa. Joskus olen ollut mukana jopa ohjelman toteuttamisessa. Amatööripianistina urani huippuhetki oli Messukeskuksessa 2003, jolloin soitin yli tuhannelle kuulijalle Sibeliusta ECOn avajaisissa, Fogelholm muistelee.

- Toteutuneiden hankkeiden lisäksi olen yrittänyt hakea muitakin isoja ravitsemustieteen kongresseja Suomeen. Hakuprosesseissa on tullut koettua niin niukkoja kuin selkeitä tappioita. Kollegojen ja kongressiareenan lisäksi tärkeä pala suunnittelussa on hyvä kongressitoimisto, hän sanoo.

– Mikael Fogelholm on monipuolisesti ansioitunut tutkija mutta myös pitkän linjan kongressimagneetti. Hän on hakenut innostuneesti kongresseja Suomeen ja toiminut myös niiden ohjelmasuunnittelussa ja taustavaikuttajana. Mikael Fogelholm on aktiivinen, näkyvä ja rakentava vaikuttaja tieteenalalla, joka on jatkuvasti suuren mielenkiinnon kohteena niin tiedeyhteisön sisällä kuin suuren yleisön silmissä, perustelee Lea Ryynänen-Karjalainen Tieteellisten seurain valtuuskunnasta.

Vuoden Tiedekongressivaikuttajana palkitaan henkilö, joka on vaikuttanut myönteisesti Suomen rooliin kansainvälisessä tieteellisessä toiminnassa, hakenut ja tuonut kansainvälisiä järjestökongresseja Suomeen sekä luo tieteenalalleen positiivista imagoa. Palkinto jaettiin nyt 7. kerran. Palkinnon ovat aiemmin saaneet Tampereen teknillisen yliopiston elektroniikan ja tietoliikennetekniikan professori Jari Nurmi (2013), Åbo Akademin uskontotieteilijä ja maahanmuuttotutkija Tuomas Martikainen (2014), Helsingin yliopiston teollisuusmatematiikan professori Samuli Siltanen (2015), Tampereen yliopiston kansainvälisen historian professori Marjaana Niemi (2016) ja Helsingin yliopiston terveyden biokemian yliopistonlehtori Pia Siljander (2017) ja Jyväskylän yliopiston etnologian ja antropologian professori Outi Fingerroos (2018). Vuoden Tiedekongressivaikuttaja 2020 -palkinnon haku käynnistyy tammikuussa.

Tieteellisten seurain valtuuskuntaan kuuluu neljä tiedeakatemiaa ja 279 tieteenalakohtaista tieteellistä seuraa. Valtuuskunta vastaa tieteellisten kongressien valtionavustuksen jakamisesta (n. 800 000 euroa vuodessa).


Suomen Messusäätiö jakaa vuosittain noin 400 000 euron arvosta palkintoja, stipendejä ja apurahoja. Palkinnoista tunnetuimpia ovat Vuoden Tiedekongressivaikuttaja -palkinto, Kaj Franck -muotoilupalkinto, Habitare-suunnittelukilpailun palkinto, Rakkaudesta kirjaan -palkinto ja Vuoden nuori suunnittelija -palkinto.
www.messusäätiö.fi, #messusäätiö

Palkinnonsaajan yhteystiedot: 

Mikael Fogelholm, ravitsemustieteen professori, Helsingin yliopisto

mikael.fogelholm@helsinki.fi, 050 318 0302, @MikaelFogelholm

Lisätietoja palkinnosta:

Messukeskus, kongressipäällikkö Paula Blomster, 040 456 6066, paula.blomster@messukeskus.com, www.messukeskus.com

Tieteellisten seurain valtuuskunta, toiminnanjohtaja Lea Ryynänen-Karjalainen, (09) 228 69 222, lea.ryynanen-karjalainen@tsv.fi, www.tsv.fi

Avainsanat

Kuvat

Mikael Fogelholm on monipuolisesti ansioitunut tutkija mutta myös pitkän linjan kongressimagneetti.
Mikael Fogelholm on monipuolisesti ansioitunut tutkija mutta myös pitkän linjan kongressimagneetti.
Lataa
Palkinnon jakoivat Lea Ryynänen-Karjalainen Tieteellisten seurain valtuuskunnasta (keskellä) ja Messukeskuksen liiketoimintajohtaja Kristina von Konow.
Palkinnon jakoivat Lea Ryynänen-Karjalainen Tieteellisten seurain valtuuskunnasta (keskellä) ja Messukeskuksen liiketoimintajohtaja Kristina von Konow.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Messukeskus
Messukeskus
Messuaukio 1
00520 HELSINKI

+358 40 450 3250http://www.messukeskus.com

Messukeskus on ihmisläheinen media, joka luo kasvua aitojen kohtaamisten kautta. Suomen suurin tapahtumajärjestäjä tuottaa tai isännöi vuosittain 50 messutapahtumaa ja tuhat kokousta ja kongressia, joihin osallistuu 1,1 miljoonaa vierasta.Tarjoamme messuille, kokouksiin, kongresseihin ja muihin tapahtumiin 7 muuntautuvaa hallia, 40 erilaista kokoustilaa, 21 ravintolaa, uudistuneen tapahtumahotellin ja täydelliset tapahtumapalvelut. | Messukeskus – sata vuotta tapahtumien keskipisteessä 

Messukeskus Helsinki, Expo and Convention Centre, creates growth through encounters. We are the largest event organiser in Finland producing or hosting 50 exhibitions and one thousand meetings and congresses with 1,1 million visitors annually. We provide a perfect venue with 7 adaptable halls, 40 conference spaces, the 4,400-seater Amfi Hall auditorium, 21 restaurants, a fully renewed event hotel, and all event services. | Messukeskus – A century in the centre of events 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Messukeskus

Kongressimessut starttaavat Messukeskuksen syksyn18.6.2020 14:44:45 EESTTiedote

Valtioneuvosto linjasi keskiviikkona 17.6. että yli 500 henkilön sisätilatapahtumia voi elokuusta alkaen järjestää, kunhan tapahtumissa huolehditaan hygieniasta, turvaetäisyyksistä ja asiakasmäärien rajaamisesta. Tapaamisrajoitusten johdosta maaliskuulta siirtynyt Kongressimessut päästään siis toteuttamaan suunnitelmien mukaisesti 26.-27.8.2020, messuvieraiden ja näytteilleasettajien riskittömään tapahtumaosallistumiseen vahvasti panostaen.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme