Messukeskus

Vuoden Tiedekongressivaikuttaja 2019 on ravitsemustieteen professori Mikael Fogelholm

Jaa

Mittavan akateemisen uran tehnyt ravitsemustieteen professori Mikael Fogelholm on valittu Vuoden Tiedekongressivaikuttajaksi 2019. Helsingin yliopistossa vaikuttava Fogelholm palkittiin työstään, jolla hän on edistänyt kansainvälisten tieteellisten kongressien järjestämistä Suomessa. Palkinnonsaajan valitsi Tieteellisten Seurain Valtuuskunta. 5000 euron arvoisen palkinnon rahoittaa Suomen Messusäätiö.

Mikael Fogelholm on monipuolisesti ansioitunut tutkija mutta myös pitkän linjan kongressimagneetti.
Mikael Fogelholm on monipuolisesti ansioitunut tutkija mutta myös pitkän linjan kongressimagneetti.

Professori Mikael Fogelholm, 60, on elintarviketieteiden tohtori ja vuodesta 2011 alkaen Helsingin yliopiston ravitsemustieteen professori maatalous-metsätieteellisessä tiedekunnassa. Hän johtaa yliopistossa myös Ihmisen ravitsemus ja ruokakäyttäytyminen -maisteriohjelmaa. Tutkijanuransa ohella Fogelholm on toiminut tiedemaailman hallinnollisissa ja tiedepoliittisissa tehtävissä, kuten Helsingin yliopiston tutkimus- ja koulutuskeskus Palmenian tutkimus- ja kehitysjohtajana (1999–2001), UKK-instituutin johtajana (2001–2007) sekä Suomen Akatemian terveyden tutkimuksen yksikön johtajana (2007–2011). Hänellä on ollut myös ravitsemukseen liittyviä kansainvälisiä tehtäviä. Fogelholm väitteli ravitsemustieteestä vuonna 1992.

Suurimpia Mikael Fogelholmin vetovastuulla järjestettyjä kongresseja ovat Pohjoismainen lihavuustutkimuksen kongressi Tampereella UKK-instituutissa ja Euroopan lihavuustutkimuksen kongressi (ECO) Helsingissä vuonna 2003. Parhaillaan hän valmistelee ensi kesänä pidettävää pohjoismaista ravitsemuskongressia.

– Ison kongressin järjestäminen on aina tavoitteellinen ja pitkä projekti, joka jo sinänsä kiehtoo ja antaa suuntaa omalle työlle ja ajattelulle. Oma kontaktiverkko laajenee, ja on innostavaa suunnitella ohjelmaa luovasti kollegoiden kanssa. Joskus olen ollut mukana jopa ohjelman toteuttamisessa. Amatööripianistina urani huippuhetki oli Messukeskuksessa 2003, jolloin soitin yli tuhannelle kuulijalle Sibeliusta ECOn avajaisissa, Fogelholm muistelee.

- Toteutuneiden hankkeiden lisäksi olen yrittänyt hakea muitakin isoja ravitsemustieteen kongresseja Suomeen. Hakuprosesseissa on tullut koettua niin niukkoja kuin selkeitä tappioita. Kollegojen ja kongressiareenan lisäksi tärkeä pala suunnittelussa on hyvä kongressitoimisto, hän sanoo.

– Mikael Fogelholm on monipuolisesti ansioitunut tutkija mutta myös pitkän linjan kongressimagneetti. Hän on hakenut innostuneesti kongresseja Suomeen ja toiminut myös niiden ohjelmasuunnittelussa ja taustavaikuttajana. Mikael Fogelholm on aktiivinen, näkyvä ja rakentava vaikuttaja tieteenalalla, joka on jatkuvasti suuren mielenkiinnon kohteena niin tiedeyhteisön sisällä kuin suuren yleisön silmissä, perustelee Lea Ryynänen-Karjalainen Tieteellisten seurain valtuuskunnasta.

Vuoden Tiedekongressivaikuttajana palkitaan henkilö, joka on vaikuttanut myönteisesti Suomen rooliin kansainvälisessä tieteellisessä toiminnassa, hakenut ja tuonut kansainvälisiä järjestökongresseja Suomeen sekä luo tieteenalalleen positiivista imagoa. Palkinto jaettiin nyt 7. kerran. Palkinnon ovat aiemmin saaneet Tampereen teknillisen yliopiston elektroniikan ja tietoliikennetekniikan professori Jari Nurmi (2013), Åbo Akademin uskontotieteilijä ja maahanmuuttotutkija Tuomas Martikainen (2014), Helsingin yliopiston teollisuusmatematiikan professori Samuli Siltanen (2015), Tampereen yliopiston kansainvälisen historian professori Marjaana Niemi (2016) ja Helsingin yliopiston terveyden biokemian yliopistonlehtori Pia Siljander (2017) ja Jyväskylän yliopiston etnologian ja antropologian professori Outi Fingerroos (2018). Vuoden Tiedekongressivaikuttaja 2020 -palkinnon haku käynnistyy tammikuussa.

Tieteellisten seurain valtuuskuntaan kuuluu neljä tiedeakatemiaa ja 279 tieteenalakohtaista tieteellistä seuraa. Valtuuskunta vastaa tieteellisten kongressien valtionavustuksen jakamisesta (n. 800 000 euroa vuodessa).


Suomen Messusäätiö jakaa vuosittain noin 400 000 euron arvosta palkintoja, stipendejä ja apurahoja. Palkinnoista tunnetuimpia ovat Vuoden Tiedekongressivaikuttaja -palkinto, Kaj Franck -muotoilupalkinto, Habitare-suunnittelukilpailun palkinto, Rakkaudesta kirjaan -palkinto ja Vuoden nuori suunnittelija -palkinto.
www.messusäätiö.fi, #messusäätiö

Palkinnonsaajan yhteystiedot: 

Mikael Fogelholm, ravitsemustieteen professori, Helsingin yliopisto

mikael.fogelholm@helsinki.fi, 050 318 0302, @MikaelFogelholm

Lisätietoja palkinnosta:

Messukeskus, kongressipäällikkö Paula Blomster, 040 456 6066, paula.blomster@messukeskus.com, www.messukeskus.com

Tieteellisten seurain valtuuskunta, toiminnanjohtaja Lea Ryynänen-Karjalainen, (09) 228 69 222, lea.ryynanen-karjalainen@tsv.fi, www.tsv.fi

Avainsanat

Kuvat

Mikael Fogelholm on monipuolisesti ansioitunut tutkija mutta myös pitkän linjan kongressimagneetti.
Mikael Fogelholm on monipuolisesti ansioitunut tutkija mutta myös pitkän linjan kongressimagneetti.
Lataa
Palkinnon jakoivat Lea Ryynänen-Karjalainen Tieteellisten seurain valtuuskunnasta (keskellä) ja Messukeskuksen liiketoimintajohtaja Kristina von Konow.
Palkinnon jakoivat Lea Ryynänen-Karjalainen Tieteellisten seurain valtuuskunnasta (keskellä) ja Messukeskuksen liiketoimintajohtaja Kristina von Konow.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Messukeskus
Messukeskus
Messuaukio 1
00520 HELSINKI

+358 40 450 3250http://www.messukeskus.com

Messukeskus edistää suomalaista elinkeinoelämää mahdollistamalla tuloksellisia kasvokkain kohtaamisia messuilla, kokouksissa, kongresseissa ja muissa tapahtumissa. Messukeskus järjestää vuosittain 65 messutapahtumaa ja 1500 kokousta ja kongressia, joihin osallistuu yli miljoona vierasta. Messukeskuksen omistajayritys Suomen Messut Osuuskunta täyttää 100 vuotta vuonna 2019. | Messukeskus – sata vuotta tapahtumien keskipisteessä 

Messukeskus Helsinki, Expo and Convention Centre, promotes Finnish welfare by enabling effective face to face encounters at exhibitions, meetings, conferences and other events. Annually, 65 exhibitions and 1500 meetings and congresses are held at MessukeskusOver one million visitors take part in the events. The Finnish Fair Corporation, the company that owns Messukeskus Helsinki, celebrates its 100th anniversary in 2019. | Messukeskus – A century in the centre of events 

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Messukeskus

Helsinki Chemicals Forum’s five themes on chemicals safety selected for debate in the 2020 conference11.12.2019 19:31:15 EETPress release

The discussion topics of the 2020 Helsinki Chemicals Forum conference have this week been proposed by its international Programme Committee and validated by the Advisory Board. The next, twelfth Helsinki Chemicals Forum will be held in Messukeskus convention centre in Helsinki on 4 and 5 June 2020. Its partner, the European Chemicals Agency (ECHA), also offers chemical safety experts and journalists access to its own Conference in the same week, on 2 and 3 June.

Lääkäri 2020 uutuudet: digiteknologia, genomitieto ja uudenlaiset hoitomenetelmät11.12.2019 09:47:07 EETTiedote

Lääkäri 2020 on Suomen suurin lääkärien, lääkealan ja terveysalan vaikuttajien kohtaamispaikka ja vuoden tärkein lääkäreiden koulutustapahtuma. Näyttelyn oheisohjelma esittelee lääketieteen ja terveydenhoidon uusimmat ratkaisut. Aiheina ovat muun muassa hyvinvoinnin edistäminen mittaamalla ja genomitiedon avulla sekä uusien teknologioiden ja hoitomenetelmien hyödyntäminen terveydenhuollossa. Lääkäreille suunnattu Lääkäri 2020 -tapahtuma on avoinna 8.-10.1. Messukeskuksessa Helsingissä.

Matkamessujen ohjelmassa esillä vastuullisuus, maata pitkin matkustaminen ja partnerimaa Viro4.12.2019 08:00:00 EETTiedote

Pohjoismaiden suurimman matkailualan tapahtuman Matkamessujen ohjelman julkistus on aloitettu. Ohjelmassa näkyy entistä voimakkaammin vastuullinen matkailu. Myös Matkamessujen partnerimaa Viro on näyttävästi esillä ohjelmassa. Matkamessut järjestetään Helsingissä Messukeskuksessa 16.-19.1.2020. Matkailun trendit ja matkailun merkitys muuttuvassa yhteiskunnassa ovat voimakkaasti esillä Matkamessuilla. Matkailuteollisuus tuottaa 10 % maailman bruttokansantuotteesta ja työllistää maailmanlaajuisesti joka kymmenennen ihmisen, mutta turismin kasvaessa maapallon kestokyky on kuitenkin koetuksella. Kuinka vastuullisuus tulisi ottaa huomioon matkailuteollisuudessa? Onko vastuullisuus ja kestävyys muuttumassa ”uudeksi normiksi” matkailualalla? Matkailualan ammattilainen ja The Global Sustainable Tourism Councilin Ruotsin edustaja Jeppe Klockareson pohtii puheenvuorossaan matkailun haasteita, mahdollisuuksia, sekä Ruotsin #flygskam -ilmiötä Inspiration Stagella torstaina 16.1. kello 12.30. Samaa

Opiskelijoiden aktiivista osallistumista palkittiin Studia-messuilla3.12.2019 16:18:39 EETTiedote

Studia-messuilla jaettiin stipendejä aktiivisille ja ansioituneille lukiolaisille, jotka ovat tehneet huomattavaa työtä koulunsa toiminnan edistämiseksi. Messukeskuksen lahjoittamasta 4000 euron summasta jaettiin neljä stipendiä, jotka myönnettiin Jyväskylän Lyseon lukion Let’s Get Global -projektin kahdeksanhenkiselle ydinryhmälle, Helsingin normaalilyseon lukion opiskelijakunnan hallitukselle, Sysmän lukion opiskelijakunnan hallitukselle sekä Luostarivuoren Lyseon opiskelijakunnan hallituksen puheenjohtaja Kasper Vienanlinnalle. Lukiolaisten jatkokoulutustapahtuma Studia järjestetään Messukeskuksessa Helsingissä 3.–4.12.2019.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme